Cervantina intempestiva

Un relat de: Siset Devesa

Al fons de la llòbrega masmorra d'Alger on el tenen presoner, Miguel acaba d'assassinar un dels personatges de la novel·la que té mig embastada. Les notícies que arriben de la península, mar enllà, no són gens encoratjadores i, tal com estan les coses, el perfil del protagonista no s'avé als temps que oorren. Diuen que ara han omplert l'horitzó d'unes altíssimes turbines de generació elèctrica contra les que és impossible anar a lluitar. Que ja no queden ramats de xais: es veu que la carn la venen llescada i envasada, en grans superfíces comercials. Que no queden camins per exercir la noble caballeria : tot són trens elèctrics i autovies de l'Estat. Que les grues dels constructors envaeixen camps i vinyes i que el vi ja no es guarda en pells de cabra sinó en una mena de cartrons. Diuen que ja ningú no esdevé foll de tant llegir llibres : qui s'hi torna és per haver guaitat massa pantalletes.

Mirarà què pot salvar de tot el que ha anat escrivint però un heroi així no funcionaria. L'altre personatge, que li ha quedat tan campetxano, potser encara podria mirar de col·locar-lo a aquells de "Escenas de matrimonio".

Comentaris

  • Un somriure[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 18-05-2009

    he dibuixat en acabar el teu microrelat, molt agut i despert, ben escrit i directe, ens portes per una ficció realista enganyosa, però tangible.

    Felicitats per tornar-hi, i amb aquesta intel·ligent ironia.

    Ferran

l´Autor

Siset Devesa

53 Relats

193 Comentaris

65977 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)