Cercle negre - 2 -

Un relat de: Naiade

A l'ombra dels arbres de la plaça, observava intrigat aquella noia tan bonica que cada dia s'asseia al mateix banc. Em cridava l'atenció com uns ulls tan bells podien acaparar tanta tristesa. Com un núvol negre, li envoltava la silueta. Sense pensar-ho, vaig atansar-me-li desitjant alleujar la seva pena. Al notar la meva mirada va corbar els llavis volent esbossar un somriure.
Jo, era una més de les persones alienes que es creuaven en el seu camí. No vam intercanviar cap mot, només mirant-la ja vaig intuir que necessitava el silenci, que dins seu havia de posar en ordre quelcom que jo no sabia, però que la feia molt desgraciada.
Poc a poc, el seu rostre es va anar relaxant, i una expressió d'alleujament començà a apoderar-se d'aquell rostre tan bonic, donant-li una fisonomia tan dolça i serena que semblava impossible que algú li podes fer viure qualsevol pena.
El meu caràcter impulsiu, em va jugar una mala passada i vaig dir l'ultima frase que havia passat pel meu pensament amb veu alta.
Ella em mirà sorpresa i potser un xic ofesa per la meva intromissió.
Vaig afanyar-me a demanar-li disculpes, mentre notava l'escalfor que s'apoderava de mi. Estava segur que el to vermellós de les meves galtes em delatava i ella no posaria en dubte la meva sinceritat. Per sorpresa meva, la seva reacció va ser tot el contrari del que m'esperava i va esclatar a riure sense poder-se contenir. Desprès d'uns instants de desconcert, vaig afegir-me a les seves rialles que semblava no poder aturar. Va fer uns quants intents de vocalitzar alguna cosa sense èxit, fins que va dir-me que la disculpes, que li sabia molt de greu haver-me violentat tant per unes paraules que a la fi i al cap eren la veritat. Continuava rient tot dient-me mig avergonyida que mai havia vist res d'igual; com podia algú, tenir aquell color tan vermell! La timidesa va fer-me entrebancar amb les paraules, fins que ja amb un posat més seriós; vam fer les presentacions. Amb el tip de riure que ens havíem fet, bé mereixíem una mica de confiança i trencar el gel. Em va agradar com l'Emma va pronunciar el meu nom:

- Albert, encantada de haver-te conegut i gracies per aquesta bona estona que m'has fet passar, ho necessitava.

Allò va ser l'iniciï de unes trobades esporàdiques, que cada cop van anar-se fent més freqüents; mai hi mancava el riure en les nostres converses, a pesar dels seus problemes i de que a mi ningú més que ella em trobava divertit. Allò va ser un bàlsam per ambdós; a ella aquells moments li van fer la vida més suportable i a mi em va pujar l'autoestima al adonar-me que tot solet havia aconseguit fer canviar el color del núvol que embolcallava l'Emma. Ara quan s'apropava, tan sols de veurem; una aureola daurada la feia brillar com el sol.



Comentaris

  • Segona part amb dos protagonistes i una deducció[Ofensiu]
    Unaquimera | 24-12-2009 | Valoració: 10

    Comprovo que aquesta segona entrega del Cercle negre és més llarga, que suposa una continuació de l'anterior just on aquell acaba, i que presenta una història compartida per dos protagonistes, l'Albert i l'Emma.

    A partir d'una trobada casual, tots dos personatges troben la manera d'acompanyar les seves respectives solituds i, tot i que els problemes no queden resolts d'avui per demà, comencen a veure amb més claredat el present... i el futur més brillant, més temptador.

    La història té elements romàntics, però per damunt de tot, un missatge positiu i engrescador: fins i tot quan la foscor més negativa sembla embolcallar-nos, una altra persona pot trencar el cercle amb un gest, amb un somriure, aproximant-se, parlant-nos...
    Si en som conscients d'aquest fet, com a deducció lògica no podem negar el nostre somriure, els nostres mots, la nostra proximitat als altres!

    És, realment, un missatge molt "nadalenc", tot i que no estigui necessariament situat en aquestes dates festives que s'aproximen sense aturall.

    T'envio una abraçada gairebé festiva,
    Unaquimera

  • Quina història tan bonica![Ofensiu]
    brins | 16-08-2009 | Valoració: 10

    L´inici d´una bona amistat... o potser el començament d´una relació encara més important...

    Com sempre, ha estat un plaer poder llegir-te, Naiade.


    Rep una afectuosa abraçada,

    Pilar

  • sensibilitat [Ofensiu]
    ANEROL | 15-08-2009 | Valoració: 10

    en el que escrius. M'agrada molt aquest relat, com narres, el que expresses...Bé no sé què dir, des de la plaça, les vivències personals ...
    bravo!

  • Un relat que...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 31-07-2009 | Valoració: 10

    Un relat que mica en mica... no sé ben bé com dir-ho, però, em dóna la sensació d'haver llegit, d'haver entrat, indiscretament, en un món on no ho havia d'haver fet. L'havia de deixar... sols per l'Albert i l'Emma..
    - Joan -

  • He llegit[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 28-07-2009 | Valoració: 10

    els dos cercles i t'he de dir que em quedo amb aquest tan positiu. De lectura molt agradable has escrit amb senzillesa una història d'amor a base de complementar-se els dos protagonistes. M'ha agradat.
    Rep una abraçada ben forta, Naiade i gràcies pels teus comentaris que sempre m'animen.

    Mercè

  • kispar fidu | 28-07-2009

    sí! aviat farem una sortida marinera! pel passeig marítim del barcelonés i maresme! resseguint la costa a ritme de pedal i bona companyia relataire!

    la d'Olot va ser un èxit! potser no d'assistència, però sí de succés! va estar realment molt bé i original!


    estigues alerta al fòrum, perquè em sembla que vam dir cap a setembre octubre...! ja miraré de pensar en avisar-te!


    petons,
    Gemma

  • Fantasies d'amor[Ofensiu]
    Bonhomia | 28-07-2009 | Valoració: 10

    És fantàstic, Naiade. Tan de bo ens passés sovint, això. Però mai se sap el que ve a continuació... pot passar.


    Sergi

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275232 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com