Catalans de primera

Un relat de: Jana Cooper
No hi ha catalans de primera ni de segona. Tots som catalans i punt. Hi ha catalans que creuen que Catalunya no té dret a decidir, que Catalunya és només una regió dintre d’Espanya i que ens hem de sotmetre a l’estat. Hi són. Acceptem-los.
En les files dels partits polítics que ens representen hi ha de tot. Iniciativa Verds reconeix que Catalunya és subjecte polític i reclamen el dret a decidir però encara creuen, potser ingènuament, que ens podem entendre amb Espanya. El Partit Popular i Ciutadans no reconeixen a Catalunya més autonomia que la que ens concedeix la constitució i defensen que amb això n’hi ha ben bé prou. Reivindiquen la bandera de la unitat amb Espanya i denuncien una fractura social i crispació inexistents.
Tots estimem Catalunya. Però l’amor cal demostrar-ho i s’ha de veure, no n’hi ha prou en dir-ho ben fort i moltes vegades com un lloro ben entrenat. L’amor afecta la teva vida. L’amor t’ajuda a créixer, t’esperona, el fa evolucionar. L’ immobilisme no és una prova d’amor, ni cap als altres ni cap a tu mateix. I jo tinc la sensació que alguns catalans, tan de primera com jo, no volen que Catalunya creixi i s’estimen més veure-la aturada, quieta i sense aspiracions de cap mena.

Comentaris

  • Bones reflexions. Feliciats.[Ofensiu]
    unicorn_gris | 19-04-2015 | Valoració: 9

    M'agraden les teves reflexions en forma de relat (tot i que a mi em sembla, alhora que molt respectable, més un text de reflexió que no un relat, però tot són gustos).

    Tens raó en que, si s'estima Catalunya, cal demostrar-ho amb fets, i està clar que hi ha gent d'Espanya, fins de Catalunya mateix, que no volen la independència, que no volen que Catalunya maduri i no es deixi maltractar més.

    I, és clar, la postura del PP i de Ciutadans és ben amarga i complicada per als qui ens sentim sobretot catalans.

    Jo sóc indepenentista català i crec en la Catalunya lliure i poderosa.

    A veure si Europa ens ajuda.

    Res més per ara. A reveure, Jana!!!

l´Autor

Foto de perfil de Jana Cooper

Jana Cooper

14 Relats

28 Comentaris

11617 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
“Una altra manera de viure és possible”

Si vols saber alguna cosa més de mi al meu bloc geriatricparc.com te’n faig cinc cèntims més.
Gràcies per visitar-lo!