CASES DEL CARRER JAUME FONS DE PIERA. L’ANOIA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava les cases de números 25 i 27 del carrer Jaume Fons, de la primera coronada per un rellotge i un campanar, ni un mot enlloc ( Piera, entretinguda en discernir el seu blasó, no ha tingut temps des de l’any 1978 en que començava la Democraciola, per fer i publicar el seu Catàleg de Patrimoni en línia ). Sou pregats d’explicar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com qui en va ser el promotor, i el mestre d’obres i/o arquitecte.



De la número 27 ‘Cal Sagristà’ no hi ha dades del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, comparteix amb la ‘veïna desconeguda’ el murs de la primera i segona planta que són d'arrebossat imitant carreus.

La descripció tècnica emfatitza l’ornamentació de les llindes de les obertures de tema floral, essent les del segon pis molt treballades, també la tribuna del primer pis, de vidriera i columnes de pedra artificial.

En l'acabament de façana hi ha l'any de construcció inscrit en un rombe ornamentat.

Destaca també la barana del terrat d'elements de ferro i obra alternats, i amb un fris ondulat.

Sou pregats d’ajudar-nos en la tasca de recuperar la memòria històrica a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i també a l’email rosellbjs@ajpiera.cat del Josep Maria Rosell Bruna, 4t Tinent d’alcaldia, i responsable de les Àrees d’Ensenyament i formació, Cultura, i Noves tecnologies

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6913 Relats

1201 Comentaris

5422636 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com