Carta a una amiga lesbiana

Un relat de: Carme Dangla

Estimada M.

Fa tot just un mes que et conec, des que vam començar el batxillerat en una escola nova, i he de confessar-te que al principi no me'n vaig adonar.
Vaig veure en tu una noia menuda, amb ulleres com jo i una mica solitària. També que no duies la mena de roba que porta la majoria i que no t'integraves en cap dels grupets que de seguida es van formar a la classe. Com jo.
Tot i que ets amable i discreta, vaig veure que altres noies et tractaven amb un rebuig que jo no em sabia explicar. Els nois et tractaven amb indiferència.
Aleshores me'n vaig adonar.
Ho vaig trobar terriblement injust, desconcertant. Hi he estat pensant i reflexionant durant dues setmanes plena de ràbia.
He parlat alguns cops amb tu, i no he vist cap motiu per rebutjar-te, ets amable, dolça, intel·ligent i somniadora. És cert que en una cosa important en la vida tenim gustos diferents, però diuen que per a gustos hi ha els colors. Malament aniríem si haguéssim de triar els amics entre els que tenen els mateixos gustos.
És això el que t'ofereixo, ser amigues, amb tot el que implica. L'amistat és un procés que pot arribar molt lluny. Tant tu com jo la necessitem. Una amistat sense prejudicis ni pors.
Si alguna cosa no te la puc donar, serà per la meva pròpia naturalesa, que potser encara no conec del tot. Tu segur que ho entendràs. Ni tan sols m'ofendré si un dia mires de seduir-me, ni et diré ara que segur que et diré que no. No ho sé, em sembla que en aquest tema vaig per un altre camí, un camí que no s'oposa en absolut a l'amistat.
Si altres persones acaben pensant el que no és, les penso deixar en el dubte, no donaré excuses a ningú, no dissimularé res ni tampoc explicaré res. Si anant pel carrer agafes la meva mà, no la rebutjaré com no la rebutgen moltes amigues quan passegen, i si en aquest cas transmet en algun sentit una mica més del normal, benvinguda sia la mà.
El que t'he de dir, és que en correspondència m'has d'acceptar tal com sóc: orgullosa, creguda, emprenyadora, distreta, depressiva, inconstant i creadora d'embolics.
També sóc tímida, poruga davant la gent i em costa mirar els ulls de les persones, malgrat que hi hagi dues ulleres pel mig. És per això que t'ho dic per carta, no sabria com ferr-ho de paraula.
El següent pas serà teu i no em sentiré decebuda si decideixes que la nostra relació sigui la de simples companyes de classe.
Des d'aquí t'envio una forta abraçada, amb tota la tendresa que segur totes dues volem i necessitem.

C.

Comentaris

  • Molt injust[Ofensiu]
    llLlibertatll | 04-08-2006

    Sí, és injuts que la gent tracti així a les persones que són "diferents" per ells, tant "diferents" que sovint no les tracten com a persones, sinó com a animals. És normal, llavors, que aquestes s'amaguin de la seva naturalesa, i per tant, no mostrin tal com són ells.
    Tot i així, a poc a poc anem avançant, i cada vegada aquest rebuig és més minoritari, i jo tinc l'esperança que algún dia, espero que sigui aviat, aquesta minoria acabi desapareixent.


    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena


  • vingaaaaaaaaa[Ofensiu]
    Perestroika | 26-12-2005

    aquí tothom declarant la seva sexualitat! Visca! Així m'agrada!

    Mola veure com poc a poc la gent ho diu amb més facilitat!

    Jo també ho sóc, una mica... més aviat sóc "sexual" però jo si que sóc rareta! Je,je,je!

    M'agrada que es parli d'aquest tema, sobretot si es un intent per tractar-ho amb "normalitat"
    Tot i així, continuo veient prejudicis amagats entre els relats i els comentaris, totalment inocents segurament, però que hi són.

    Massa gent fa veure que ho enten per semblar guai i tolerant! (no dic pas que sigui el teu cas, eh..)

    Però noieta com sóc, fa anys que en surto amb una noieta encra més guapa que jo xD i m'ho trobo diariament!

    Felicitats pel relat, no et coneixia i m'ha agradat molt!

    La biografia m'ha encantat, ara vaig a per la resta de relats!

    Bones Festes!!!

    Salut i llibertat sexual!!!!

  • Felicitats per duplicat!![Ofensiu]
    foster | 25-12-2005

    Pel teu aniversari i pel futur prometedor que t'espera.
    Tens una prosa harmònica que no destorba l'argument, al contrari, forma part del joc, és present sense arrogància, en la justa mesura.
    I els temes... (t'he llegit vàries coses seguides) crec que són els propis i en els que et sents còmoda, però una escriptora precoç com tu s'hauria ja d'atrevir amb trames menys personals... (no tothom ho pot o ho ha de fer).

    Mooooooooooltes felicitats, bonica!!

    foster

  • Molt bunik la carta.[Ofensiu]
    BluesilencE | 02-11-2005 | Valoració: 9

    Doncs això, que m'ha agradat molt la carta..segurament es perque jo també em sento més atreta per les noies que pels nois i segueixo esperant una ma con la que li dones a la teva amiga..Si tothom penses com tu seria tot més fàcil..
    Buenu no sé que més dir, a si, jo també vull fer matemátiques, començo l'any que be!

    1 peto, Georgi.

  • M'has emocionat[Ofensiu]
    Jere Soler G | 01-11-2005 | Valoració: 10

    Noia, m'has emocionat. M'ha agradat molt, transmets essencialitat. Desenmascares posicions absurdes que sovint es consideren normals. Tan de bo tothom veiés les coses com tu, en tots els àmbits de la diversitat.

  • doncs si..[Ofensiu]
    Berenice | 01-11-2005

    hem arribat a un punt en que totes les relacions, del tipus que siguin, es tendeixen a erotitzar pensant en un mésenllà, és a dir, un "i si...", un horitzó en que, qui sap, potser podria ser l'home/dona de la meua vida..

    i si algú segueix un camí diferent, ja no val la pena ni per a compartir-hi opinions ni per a riure ni per a plorar, ja que no és aquella mena d'horitzó que busquem a qualsevol preu..

    enhorabona per tenir les coses clares ;)

    petonets

    ah, i jo també sóc de les que mai estudiava però treia molt bones notes ;) xD

  • quetzcoatl | 15-10-2005

    Hola Carme, com estàs?

    M'ha agradat aquesta carta, que només de ser escrita ja diu molt de tu. La reflexió és important (i segurament l'entrega l'aventura de tota una nova amistat), i no caus en prejudicis sinó que mostres molt sentit comú.
    En un atac de modèstia, t'has deixat de dir les teves virtuts. Jo te'n diré tres: ets directa, tendra, i escrius amb gràcia...

    un petó!

    m

  • una preciosa carta...[Ofensiu]
    ROSASP | 12-10-2005

    Molts cops ens resulta més fàcil explicar allò que sentim amb l'escriptura. Espero que aquesta hagi arribat a qui anava dirigida.
    Encara queda un llarg camí per recórrer en aquesta mena de judicis que ja donen possibilitat d'accedir a conèixer a la persona.
    Trobo molt humana aquesta visió que tens de l'amistat, que va més enllà dels gustos sexuals de les persones. Només es tracta d'acceptar a tothom tal com és i gaudir de la seva companyia que et sembla aportar força coses.
    Una cosa no va renyida amb l'altra. M'ha fet somriure quan enumeres els adjectius que més et defineixen sense embuts i tal com raja ( no és tan fàcil com sembla).

    Una carta valenta, sincera, oberta i conseqüent amb les teves idees i sentiments.

    Una abraçada!

  • " Si anant pel carrer agafes la meva mà, no la rebutjaré "[Ofensiu]
    kispar fidu | 12-10-2005

    No t'havia vist mai per aquí, i ostres, m'ha agradat la teva carta. Trobo que faràs bé de fer-li arribar, penso que com menys vels hi hagi entre una relació sempre és millor. Estic completament d'acord amb tu de que resulta molt més fàcil parlar de certes coses via carta que no pas cara a cara... tot i que preferiria fer-ho de l'última manera...

    Diria que tu tampoc m'has llegit mai, però en aquest cas, "t'informo" (o potser més ben dit: et faig saber...), que jo també em sento més atreta per les noies, com la teva amiga. Fa molt temps que m'ho vaig plantejant i en vaig dubtant, i aquest any ho he acabat de descobrir i ho he reconegut (això no treu que també em puguin agradar les nois, però tinc més tendència per les noies). Al principi, almenys a mi, costa molt explicar-ho o fer-ho saber als dl teu voltant, els primers cops també vaig fer-ho per carta o mitjançant escrits; resulta més senzill.
    Per això, et recomanaria que tiressis endavant la teva idea de mostrar-li la carta i fer-li saber el teu punt de vista que personalment trobo molt correcte.

    Segur que se sentirà contenta de poder comptar amb una amiga com tu al seu costat!

    Que vagi molt bé!
    Ens veiem! (=llegim/comentem!)

    Ciao!
    Gemm@

  • estel | 12-10-2005

    Veig que no pares carme! Has tocat un tema delicat i encara decepcionadament 'mal vist' per molta part de societat. Jo mai hi penso en això, sóc molt egoïsta, potser pq sovint ho tinc poc present. Si l'amor no tingués fronteres llavors seriem realment lliures d'estimar... espero que la noia que ho rebi vegi darrere teu la teva bella persona.

    Petons!

    Irena

  • Benvinguda sia la mà[Ofensiu]
    jacobè | 12-10-2005

    Carme, m'has tornat a sorprendre. L'amistat és un procés que pot arribar molt lluny i qui no arrisca no avança. Una amistat sense prejudicis ni pors: "si un dia mires de seduir-me, ni et diré ara que segur que et diré que no."
    Demostres valentia, justícia i estimació. Felicitats de nou.

  • Germaneta![Ofensiu]
    RainBow_CoLouRs | 12-10-2005 | Valoració: 10

    Perdonam labsencia.. pero aquesta setmana ha sigut dura i fa dos dies va morir un bon amic meu..
    no tenia forces per res..
    bé.. et vull dir.. que mencanta la teva carta, molta gent rebutja a lesbianes, gays o bisexuals..
    quansonpersones = que nosatres..
    bé..
    petonets!

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de Carme Dangla

Carme Dangla

20 Relats

176 Comentaris

41694 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Vaig néixer el dia de Nadal de 1989, sóc del Maresme però m'agrada més la muntanya, sobre tot el Montnegre, que el mar.
Trec bones notes però estudio molt poc. Potser d'aquí un anys estudiaré matemàtiques.
De moment, el curs 2006-2007 el faré a Lille (França) amb una beca que he guanyat.
No tinc germans ni gaires amics, però els que tinc, són molt bons, encara que els puc veure poc.
M'agrada la música, però gens les discoteques.
Sóc amant del misteri, les conspiracions, els secrets i les històries complicades o sorprenents.
Sóc una optimista integral però quan m'emprenyo sóc terrible i dolenta amb els que m'han fet mal.
M'encanta la nit, els mussols, els rats penats, els gats i les cuques de llum. A vegades me'n vaig a dormir tota sola al mig del bosc, que és quasi l'única vegada que agafo el telèfon mòbil de casa, que el compartim tots tres.
Sóc tan rara, que no he discutit mai amb els pares des que tenia deu anys, però és que els meus pares també són molt rars. i entre els tres formem una república democràtica.
Tampoc no tinc les orelles foradades ni em poso mai braçalets, anells o penjolls.
Mai m'han donat diners, fora del del transport i despeses fixes, però sempre m'han donat oportunitat de guanyar-ne.


R en Cadena

En Jeremias em va encadenar i jo he passat la cadena a la Perestroika i a la NdEada

(descobreix què és "R en Cadena")