CAPELLA DEL COR DE MARIA DE MAS DELS MONRAVÀ AL TERME D’ALCOVER. EL CAMP SOBIRÀ DE TARRAGONA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Raul Pastó Ceballos retratava la capella advocada al Cor de Maria, identificada erròniament com de Nostra Senyora del Sagrat Cor, promoguda l’any 1908 Pascual Monravà Cortadellas, i reformada l’any 1968 pel seu fill, l’arquitecte Josep Maria Monravà i López (Tarragona, 8 de maig de 1905 – Barcelona, 28 de febrer de 1999), mantenint la mateixa advocació.En la recerca de dades topava amb un fet recurrent, els enllaços de Patrimoni Gencat NO FUNCIONEN :
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=2156
Fa masses dies que dura aquesta anomalia, tants, tants, tants, que començo a pensar en que és més fruit de la causalitat, que de la casualitat. Pobra Catalunya!

De l’excel·lent treball de l’ Anna Isabel Serra Masdeu (Alcover, el Camp sobirà de Tarragona, 1969 ) el Mas de Monravà :
https://core.ac.uk/reader/39132454
Reprodueixo ; l 'església, de Nostra Senyora del Sagrat Cor, és un edifici de de reduïdes dimensions, de planta rectangular i té un petit porxo davanter. Esta construïda a partir del totxo, fusta, pedra i formigó. El Cor de Maria és la denominació correcta.

De I ‘interior, cal destacar-ne una creu, llums i reixes treballades amb ferro pel Sr. Casellas, de Tarragona. Ens agradarà tenir noticia del seu nom , cognom matern, i del lloc i data del seu naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com

La llum entra a partir d'unes vidrieres.

La façana és molt senzilla, té un petit òcul i esta coronada per un campanar d’espadanya.

En demanarem imatges del interior, i àdhuc la confirmació de l’advocació de la capella al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín).

Rebia puntualment la resposta en la que em feien una precisió ; l’advocació de Nostra Senyora del Sagrat Cor no es correcta, ja que en aquesta advocació del Sagrat Cor , es Jesús qui té el Cor, i la Marededéu no, en canvi en l’advocació del cor de Maria es la Marededéu qui té el Cor i Jesús no.Data fotografia 29-XII-1974. Capella del Cor de Maria, Masia Monravà, El Remei (Alcover), Alt Camp. Tarragona.

Per descomptat, si algun lector/lectora te més dades sou pregats de fer-nos-les arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita d’Alcover, de la comarca de Camp sobirà de Tarragona, .., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8


El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Comentaris

  • amazing[Ofensiu]
    tonny ken | 13-08-2020

    Your share is the great knowledge I have gathered, you are an important person I admire, thank you 8 ball

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6290 Relats

755 Comentaris

4450294 Lectures

Valoració de l'autor: 9.45

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com