CAPELLA DE SANT IGNASI MALALT. MANRESA. BAGES. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava la capella de petites proporcions, d'una planta, adossada per dos costats (lateral i posterior) a d'altres construccions d'alçada semblant.Patrimoni Gencat en diu ; edifici de planta rectangular, amb dues façanes fent cantonada. Portal en arc rodó, desplaçat del centre de la façana principal, amb òcul al damunt.Com a element decoratiu de façana destaca, a una banda de l'òcul, l'escut de la noble família Amigant, esculpit en pedra, i una làpida commemorativa de l'estada de Sant Ignasi.L’escut de cavaller té poc a veure amb el que publica http://www.armoria.info/libro_de_armoria/AMIGANT.html

La façana lateral no presenta cap interès, amb murs llisos, interromputs només per dos petits òculs.

El conjunt és bastit en pedra i arrebossat al damunt, imitant carreus.

Coberta lleugerament inclinada, de teula àrab.

https://www.manresa.cat/docs/arxius/doc_contingut_10578.pdf CAPELLA DE SANT IGNASI MALALT R002

Molt interessant l’entrada http://historiesmanresanes.blogspot.com.es/2013/04/sant-ignasi-de-loiola-i-els-amigant.html

On s’explica , a més d’altres dades, que les armes que apareixen en l’escut son dels marquesos de Palmarola i comtes de Fonollar , legítims successors de la casa Amigant.

En la tasca de divulgació del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, ens trobem contínuament amb entrebancs; tenim clar que escriure en català i de Catalunya, desagrada profundament a determinats ‘col·lectius’, ens sorprenia relativament però, que si afegís Facebook; des d‘uns dies ençà el sistema, persisteix , en allò de ‘ estas bloqueado, si no te parece correcto nos lo dices, y haremos lo que nos de la gana’ . Avui 26.01.2018 , CONTINUO doncs en ‘llibertat vigilada’ , si podeu compartiu vosaltres aquests posts. Gràcies.

Els preguntava – als de Facebook – si la restricció té connotacions polítiques, ras i curt, si obeeixen a instruccions dels Partits de l’eix del mal. La persistència del bloqueig esvaeix els meus dubtes.

Facebook no té un sistema de garanties per als usuaris, que podria evitar aquestes situacions abusives. Únicament tenim – de moment – la possibilitat de denunciar-ho davant de l’opinió pública.

Hi ha alguna manera de fer saber aquesta situació al Mark Elliot Zuckerberg (White Plains, EUA, 14 de maig de 1984)?. Dubto molt que sigui conscient d’aquesta transgressió per part de la filial en llengua castellana.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6272 Relats

710 Comentaris

4351705 Lectures

Valoració de l'autor: 9.48

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com