Cap a la globalització ( venjança)

Un relat de: mataranyes

Quin fred que fa aquesta nit. Tinc els dits congelats i encara em queda un munt de feina per acabar. I en aquestes dates encara es fa més dur, just quan tot el món està a casa gaudint de la familia. La veritat és que estic cansat d'aquesta feina. És molt dura i jo ja no estic per a aquestes coses. Quin estrés! Cap amunt i cap avall tot el dia. La pressió que tinc al damunt no em deixa viure: que si no acabaré el treball a temps, que si és molt important que faça bé el meu treball, que si molta gent depen de mi. Sóc massa perfeccionista i sovint em promet que m'agafaré el treball amb més calma, però és inevitable.

Ara bé, aquesta ansietat està compensada. Sóc feliç fent la meua feina i tinc un contracte indefinit. Però cada vegada estic més decidit a deixar-la a causa d'uns companys envejosos que tinc. No poden suportar que siga més famós que ells. Tinc jo alguna culpa d'això? Han invertit ells tants esfoços i calés en marketing? Han intentat ells copsar nous mercats o s'han conformat amb el que tenien, perque es creïen invencibles en el seu terreny?

Doncs no pense parar fins que acabe amb ells. La invasió ja ha començat. En poc temps no quedarà d'ells ni un sol record en la ment dels xiquets. Tan sols heu de sortir als carrers i mirar cap els balcons. Estic en gairebé tots els llocs. I a ells? A ells els vegeu enlloc?

La venjança ja s'està consumant. Acabarem amb ells. Anima't!!, compra un Pare Noel d'aquests que es pengen als balcons i contribueix a eliminar els reis mags.

A més, si encara vols contribuir més en la globalització i et pareix poc que adoptem aquest simbolisme del Nadal, corre cap a una tenda multipreu i podràs adquirir el ninot ben barat. Potser apendràs a dir gràcies, o adéu en xinés.

Comentaris

  • El pare Noel[Ofensiu]
    | 21-12-2006

    avui en dia és com un símbol del consumisme desenfrenat d'aquestes dates en què ens trobem. Compra, compra, compra, compra. Els reis també són una cosa així, però la gent els relaciona més amb el naixement de Jesucrist i aquestes coses, en canvi el pare Noel tan sols està relacionat amb els regals, el consum. Vaja, a mi tampoc no m'agrada el pare Noel...

    M'ha agradat aquest recurs de parlar en primer persona com a pare noel, li dona el toc còmic necessari.

    Dan

  • Tampoc hi ha per a tant....,[Ofensiu]
    rnbonet | 21-12-2006

    ...païsà!
    A mi el que em fot de debò -de veritat-no és sols el 'Pare Nadal', sinó el consumisme desaforat d'aquestes festes.
    Sí entenc la postura anti-globalització, i més encara la defensa de la nostra "memòria col·lectiva", com s'acostuma a dir ara.
    En resum, bon repàs a un fet que tenim davant els nassos.
    Salut i rebolica, xicon!

  • O no![Ofensiu]
    Unaquimera | 19-12-2006

    Un relat que m'ha atrapat primer i m'ha fet somriure després.
    Bon començament i bona continuació, cops argumental molt encertats i recursos ben col·locats per despertar la complicitat en la lectora: i la desperten, la desvetllen, la fan riure i la deixen ben satisfeta d'haver-ho llegit!

    Molt bo el relat!

    I molt interessant el comentari de l'autor: plas, plas, plas! Són els aplaudiments de pastorets, angelets, animalons del pessebre i demés, farts dels arbres amb mitjons penjats i Pares Noels amb música i moviment incloses...

    Una abraçada amb molsa i suro i ponts i rius d'argent,
    Unaquimera

  • No suporte el Pare Noel [Ofensiu]
    mataranyes | 19-12-2006

    No soporte aquest personatge amb barba blanca. I aquest vestit roig cridaner, serà prepotent! Vol cridar l'atenció de tothom i que pensen: mira ja està ací l'esperat Pare Noel. Una mica d'humilitat home, que has de donar exemple als xiquets, així no es pot anat per la vida.

    I el pitjor de tot és que aquest personatge, si no vaig equivocat, és que crec recordar que va nàixer per una campanya de publicitat de coca-cola.

    I ara als que no ens agrada l'hem de suportar per tot arreu.

    Tan sols falten les nadales típiques americanes que cada vegada també s'imposen més. No perdam les nostres tradicions. Vinga canteu amb mi: a vint-i-cinc de desembre fum, fum, fum...

l´Autor

Foto de perfil de mataranyes

mataranyes

16 Relats

41 Comentaris

24643 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Vaig nàixer l'any 1977, en un petit poble al sud del País Valencià. Sóc mestre d'educació musical i m'agrada escriure, encara que em resulta bastant difícil, per això sols escric quan tinc una idea que realment crec que val la pena escriure. M'agrada molt llegir, escoltar música, el cinema, etc. és a dir, qualsevol cosa per oblidar-me de les coses de totes les dies.
M'agraden molt els llibres infatils i juvenils.