CANSADA D’INVISIBILITAT (I)

Un relat de: Romy Ros

Cansada d’aquesta indiferència que em regales...Exploto !
...i tot plegat, deixo de ser invisible! Em transformo i em disfresso...

*1/ Björk : “It’s Oh So Quiet” ... Com un dimoniet...anomenat Nicolàs

Estava tot tan quiet, tan aturat i avorrit… que havia decidit passar de ser un simple follet a convertir-me en un dimoniet. Un pervers i trapella personatge…

Així, salto, ballo, crido, entortolligo i manego a la gent amb un somriure i mirada picarona. Aquestes malifetes només serveixen per crear confusions i malentesos. La gent no em mira a mi, realment miren a la persona important i poderosa que tinc al costat que amb gest complaent escolta el que li dic i ho troba molt interessant encara que no sàpiguen de què estic parlant perquè tampoc jo ho sé, però ... sona bé, oi?

Amb agilitat i picardia em colo per tot arreu i surto en totes les fotos, rodejat de gent, i també en duet o trio...hi, hi, hi... veig que ara tots es barallen... quan jo he dit que aquest m’ha dit que l’altre ha dit que aquell havia dit i havia fet... hi, hi, hi... Per moments tothom ha girat al meu voltant... hi, hi, hi!

Ara que sóc popular, resulta que ningú coneixia al dimoniet Nicolàs !

Tot es repeteix perquè tot gira i gira... qual bumerang viatjant en espiral...
Oh, es que estava tot tan quiet, tranquil, tan aturat i avorrit!

Romy Ros
Novembre de 2014

Comentaris

  • Em sorprén aquest relat[Ofensiu]
    Dones del Club L | 05-04-2020 | Valoració: 10

    Dedicat al pequeño Nicolàs. Però he posat la recomanació que fas de música i em surt un petit video amb un personatge tipus dimoniet... i he entés millor el teu relat. Suposo que vas fer un mix: basan-te en el video vas construir el relat i com que per aquells dies del 2014 es parlava d'aquest personatge popular ... ho vas relacionar.
    Es un recurs literari d'imaginació.
    Salutacions Romy Ros.

  • 2014?[Ofensiu]
    iong txon | 15-12-2018 | Valoració: 10

    ...llavors devies estar parlant del "pequeño Nicolàs" oi? un dels molts personatges arquetípics dels nostres veïns de ponent. Fa temps que no se'n parla però. Encara ha estat prou llest.

    Creus en el més enllà? Perquè també parles de follets, de dimonis... Els que hem patit problemes de salut mental alguna cosa hauríem d'intuir del món espiritual invisible. Ens ha tocat percebre'n el costat fosc malauradament, però entendre com va és una manera de començar a trencar el cercle, l'etern retorn del dia de la marmota ;-D

l´Autor

Foto de perfil de Romy Ros

Romy Ros

59 Relats

459 Comentaris

79744 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:

Nascuda al 62 més enllà de les Terres de Ponent, he viscut en diferents poblacions de Catalunya fins que he aterrat a Vic esperant que sigui definitiu.

Sóc antropòloga de formació i vocació, també activista de professió. Sóc mare de dos fills que van deixar l'adolescència i que s'obren camí en aquest món convuls.

Escriure, llegir i pintar són tres aficions que m'entusiasmen i fascinen.
M'han ajudat a reinventar-me i per això estem ara per aquí.

Us desitjo el millor, que la lectura de cada relat us sigui plaent i toqui la fibra de les vostres emocions, com moltes vivències han tocat la meva.
Us agraeixo molt els comentaris perquè m'ajuden a aprendre i millorar. Gràcies!

Namasté!