Cançoneta

Un relat de: rnbonet

(A Maricarme, i per molt anys!)

"Chansoneta
lleu e plana,
lleugereta..."
(Anònim)


Un tros de cel
baixà
quan tu em besares.

Un tros de cel
caigué
quan m'abraçares.

Un tros de cel
blavós
i amb núvols blancs.

Un tros de cel
amor,
que tu em donares.

Records de nit morellana
d'un aquell estiu llunyà
Trenta-set anys, ja fa...?

I se'ns ha escolat el temps...
I continua
un rajar d'estimar
a la mà esquerre.
I un curmull de tendresa
a la mà dreta.

La lluna i tu...
I tu i jo
per sempre, i ara!

Comentaris

  • ginebre | 29-01-2007

    M'he decidit a picotejar per aquí i per allà alguns dels teus relats, que requereixen temps i dedicació. Hi ha substància i aniré llegint poc a poc. Però ara, m'he aturat en aquest. Qui havia de dir que hi hauria un to romàntic i ensucrat en algun dels teus poemes? El cel blau, els núvols blancs i la lluna, si!!
    la lluna!!
    Ja avises al principi "cançoneta lleu i plana".
    A part de la broma. Amb temps aniré per aquí, entre els teus 94 relats a veure què em trobo i què m'alimenta. I per començar et diré que adoro aquest deix sureny i la sornegueria i bon humor que circula entre les lletres, frases, paràgrafs, per tot arreu!
    Fins aviat!!

  • La Banyeta del badiu | 07-12-2005 | Valoració: 10

    Un dolç regal per la persona que estimes i t'estima.
    Un petonet.Pilar

    P.D. No seràs , parent de "don " Juan Bonet i Rovira, capità del Baixell "Victoria Eugenia" més o menys de l'any 1880 ?.
    Miret , si pots,el meu relat de "la casa del mar".

  • Lavínia | 17-03-2005

    Cançoneta lleu i plana . el record d'un amor que dura fins ara i a l'esguard de la lluna. Perfecte!!I que sigui duradora!!
    És bonic que la poesia popular t'hagi servit d'entrada per una composició tan bonica.

    PD
    M'ha recordat també l'entrada d'una altra composició medieval (de contingut del tot diferent) del trobador Guillem de Berguedà.

  • Thalassa | 17-03-2005

    ho saps, oi, que és deliciós? que té un ritme dolç de llegir en veu alta, per regalar-lo... Que corre suau per les venes, tant d'amor...

    Gràcies, per la tendresa

    Thalassa

  • Felicitats![Ofensiu]
    ROSASP | 08-01-2005

    Que directa, tendra i senzilla aquesta cançoneta tan plena d'amor i d'i·lusió.
    Que afortunats! El pas dels anys encara us porta l'estimació i la tendresa, els núvols de colors i un troç de cel. Això xiquets no té preu.
    Moltes felicitats a tots dos...

  • " EL AGUJERO AZUL "[Ofensiu]
    Capdelin | 07-01-2005 | Valoració: 10

    no... no és el de la capa d´ozono...
    he mirat al cel aquest matí ( no hi miro gaire últimament, això s´ha omplert de coloms i caguen merda a dojo )... com et deia, he mirat al cel i collons! he vist que n´hi faltava un tros... és clar: "un tros de cel baixà" "un tros de cel caigué"... tu, quan fas poemes ho agafes tot, eh... vinga, e gratis!!! je je je
    bé... ara se m´ha anat l´olla.... ah, sí... bé... "caigué del cel"... PLAF!... sense accidents, suposo...
    nano... després de 37 takos... i "continua un rajar d´estimar", segons dius tu... collons, tio... ets una font inesgotable...je je je
    felicitats a tu i a la Maricarme... que seguiu així de benparits, amb humor i que us vagin caent del cel... núvols blanc, blaus, com siguin... no pas els nuvulots d´hizenda je je je
    m´ha agradat molt l´inici del poema, amb aquell fragment de cançó popular... sempre li poses aquesta flaire de terra ferma i popular enriquida amb dites i frases populars...
    una abraçada als dos... us aprecio...

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356893 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!