Caminar amb el present

Un relat de: CaraCal

CAMINAR AMB EL PRESENT

Cadascú sap on li fa mal la sabata.
Proverbi

A voltes, amb la sabata nova caminem una setmana com coixos. Esperem que deixi d'empipar i la pell s'hi acostumi. Amb aquest mal caminem per la vida. En públic, quan emprenya de valent, pensem: quan restarà encara per suportar?
Quan ens hem ferit, sigui on sigui, li diem a tothom que vagi amb compte. Doncs, no! Com és possible que tants benintencionats s'acostin al mateix punt? Ens fregaran la ferida, sense voler-ho, més cops dels que mai ens hauríem imaginat. Potser, el resultat milloraria sense avisar a ningú. A més, els malavinguts que se n'assabenten punxen. No és l'oportunitat que tant s'esperaven? Així, mentre la cara, les paraules o el seu to testimonien fidelment la nostra dolor, sospitem que ens agullonaran insistentment i amb més exactitud. Què fem?; mostrar la dolor als altres?; ser o no ser? I quines formules tenim? Podríem informar-los d'un lloc fals i així deixaríem, per una estona, el punt real lliure d'atacs. Malauradament, cada situació és distinta i és difícil amb perseverança restar sempre amatent. En principi, ací tothom rebrà, tard o d'hora.
Però, qui pateix la nostra dolor? Els altres podrien assabentar-se'n, oblidar-se'n, tenir-ho en compte, menystenir-ho, o riure-se'n; ara bé, mai no la podran sentir, ni saber quan creix o minva, ni quan se suporta i quan no es pot més. En canvi, per al metge és vital tota aquesta informació. Així doncs, per a conèixer el punt exacte, pressiona amb un dit i pregunta: fa mal?; i ací?; on fa més mal? I tot el que ell esbrini al voltant d'aquesta aflicció serà decisiu per a la recerca d'un remei. Així també ho faran els nostres enemics, llevat que el remei, en aquest cas, ens l'hauríem de buscar nosaltres mateixos. I no és cert, tal com diu el budisme, que els enemics són els nostres millors amics, perquè ens obliguen a viure el present? Per tant, si no es pot amb aquesta tasca, aquell qui tingui prou diners sempre podria acudir a un psicòleg que li dirà: on li fa mal...?

Comentaris

  • Si....[Ofensiu]
    Biller | 17-06-2007 | Valoració: 7

    M'ha agradat el text però crec que el millor enemic és un mateix.
    Tu decideixes si vols viure o no el present.