Camí de Ronda de S'Agaró

Un relat de: angie

Hi ha llocs que t'obliguen a sentir-te especial pel sol fet de ser-hi i jo ho aconsegueixo en un tram de costa on els colors, les olors i les formes són braves com les aigües que el pentinen.
M'agrada passejar-hi quan les barques arriben a la platja de Sant Pol, senyal de que el vent bufarà fort. La platja s'orienta al sud i és l'escollida per fondejar quan s'acosta el mal temps. És llavors quan surto de casa i vaig a trobar-me amb les casetes de bany, últim testimoni viu del bateig d'aquell tros de litoral gironí.
Deixo enrere l'Hostal de la Gavina, sortida d'aquesta magnífica ruta i m'apropo al mar per un camí de sorra amb suaus desnivells que serpenteja i et convida a fer parades més d'un cop.
Un llarg mirador natural dominat per la vegetació m'atura. Des d'allà contemplo el blau fosc que creix a mida que el sol progressa cap al zenit i les ombres del rocam s'hi banyen lliures. Gaudeixo amb la seva nuesa.
Els ulls no tenen accés a tanta bellesa i balandregen llampeguejats per la llum que encén les ones i després les apaga, en un vaivé constant que malgrat semblar idèntic, mai ho és. A l'esquerra s'intueix la glorieta que serà el darrer punt d'aturada.
Reprenc les passes i observo els pins. El mestral i la tramuntana fan sovint l'amor entre les branques i les modelen al ritme de les seves sacsejades. Formes espectrals es pengen damunt el recorregut i el transformen en un passadís de la por, mentre va caient la nit.
Petits pedrissos voregen el costat dret i fan de frontera improvisada als meus peus. Aquests tendeixen a fondre's amb les petites cales que juguen a fer-me seva.
Passats uns minuts, una explanada apareix al davant. Allà hi neix una escala que duu al turó i, a tocar de mar, s'alça el racó més romàntic de tot el recorregut. Un petit temple noucentista fa de vigia privilegiat i és on resto finalment trencant les hores en desitjos i records, que continuaran fent ronda i fent-me brava al seu costat.

Comentaris

  • Clar de lluna | 10-05-2008

    ...sí, ho conec de fa anys i és molt bonic. M'agrada molt les paraules que utilitzes per descriure el paisatge i embolcallar-te/embolcallar-nos dins d'ell. Fas venir ganes d'anar-hi! Sóc més amant de la muntanya que de la mar, però hi ha un lloc màgic per mi: Cap de Creus, recórrer les seves cales amb el far de vigilant... sentir la tramuntana que t'empeny i escoltar el silenci de les onades colpejant les roques feréstegues que hi ha... en fi, tota natura, com més verge millor, és fantàstica!

    Gràcies pel teu comentari i per enviar-me en aquest magnífic relat! Un petonàs per tu i un altre pel petit!

  • Ja hi sóc ![Ofensiu]
    Siset Devesa | 09-08-2007

    Ho has clavat. Algú que no hi hagi estat mai, després de llegir-ho agafarà el cotxe i s'hi presentarà.
    Ho descrius amb absolut detall i sentiment : el camí, la mar, el cel, les gavines, la loggia o la glorieta ...Tanco els ulls i m'hi sembla veure el fantasma del senyor Ensesa.
    L'enhorabona.

  • jaumesb | 07-09-2006 | Valoració: 10

    cada dia passo per s'agaró

  • AnNna | 07-08-2006

    el camí de Ronda per on tantes vegades m'han obligat a passejar!

    Aquells dies que estem a Sant Pol, a la tarda, quan la mandra em guanya... però la mama diu que què faig tancada a casa i que vagi a passejar que és bo que em toqui l'aire...

    Però un cop ets allà, és maco... Tinc unes quantes fotos maques per aquest caminet!


    El cert és que aquest any enyoraré anar a la caseta aquella amb la platja i l'ambient... jo tampoc hi vaig...

    a veure si en algun moment en alguna època coincidim!

    molts petons, Angie!

  • Emelkin | 04-08-2006 | Valoració: 10

    Ja hi vaig estar per aquest camí! em va semblar preciós i ens hi vem fer algunes fotos amb els amics. També sen's va caure una pilota a l'aigua i un amic nostre va haver de tirar-se per les roques, quin perill.. però va sortir ilès! genial el temple que dius! em va semblar un camí no se... la teva descripció invoca la seva màgia... molt be angie. Hi hauré de tornar per s'agaró, tota una experiència!

    un petonas al nas!

  • EP, ens hi em creuat.?[Ofensiu]
    escaldot | 01-08-2006 | Valoració: 10

    Collunut noia, jo hi he batejat algunes tardes xafogoses, d'altres fredissimes entre aquests serpentejar de desnivells. Sempre hi he estat molt a gust després de mirar al meu voltant i he decidit encauar la meva visió cap al nord on et proposo un altre serpenteig,un xic més curt potser... la caminadeta va desde l'antiga bolera de Calella fins a la platja de Llafranc, l'olor de la flor de nit neguiteja els sentits. si el fas quan l'estiu va dormint-se i tens la sort que cauen quatre gotes t'obres i empenys tot mirant les illes Formigues que de vegades quasi no hi son,
    peró sempre tens la sensació que et conviden a una copa de cava per brindar per la bellesa i les bones estones.
    Salud i un petó amb certa salabror, que després ja ve el cava.
    Descrius de que pa que...
    sa que te vui di ?

  • borbolls de bellesa...[Ofensiu]
    ROSASP | 30-07-2006

    Ens apropes el paisatge amb suavitat i passió, engendrant entre les paraules una munió de sensacions que arriben amb una força desfermada.

    Crec que moltes vegades ens sentim part d'un indret, talment com si es tractés d'una mena de fusió. Llavors tots els sentits ja no poden processar tanta bellesa i es deixen anar entre aquella abraçada que s'escapa de tota descripció possible.
    Almenys així és com he sentit aquest passeig improvisat (però conscient) per tantes formes, colors i matisos...

    Espero de tot cor que aquesta capacitat per sentir intensament, sempre t'acompanyi; sobretot en els petits moments quotidians, on sovint també hi viu aquesta bellesa tan tendra i feréstega alhora...

    Una abraçada de les que escanya!

  • És...[Ofensiu]
    Bonhomia | 30-07-2006 | Valoració: 10

    ...una descripció molt atractiva. Jo crec que quan els llocs ens semblen més bonics és quan estem bé i estem forts.

Valoració mitja: 9.83

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

276946 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com