CAL DOCTOR MARTÍ DE SANT FELIU DE LLOBREGAT. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Ens agradarà tenir noticies biogràfiques del promotor de la casa dita CAL DOCTOR MARTÍ de Sant Feliu de Llobregat.



La fitxa tècnica ens explica : La casa que el doctor Martí va encarregar a l'arquitecte Salvador Valeri i Pupurull (Barcelona, 1873-1954), és una propietat oberta als quatre vents i envoltada de jardí. És de planta rectangular, té dos pisos d'alçada i en una cantonada s'aixeca una torre-mirador que dóna accés a la terrassa superior. És de planta quadrada i teulada a quatre aigües culminada per un pinacle. La façana principal té una escalinata que acaba en terrassa amb balustres per accedir a l'interior de la casa. Les façanes tenen nombroses obertures distribuïdes de forma irregular. Crida l'atenció el fet que mentre algunes d'elles es tanquen en arc rodó, d'altres són rectangulars. Aquestes darreres presenten a la part superior un trencaaigües en forma de petita cornisa suportada sobre mènsules



La referència a l’any 1926 és força discutible; el campanar de l’església es feia com molt aviat l’any 1928 – quan es remodela Ad maiorem gloriam del Dictador Miguel Primo de Rivera (Jerez de la Frontera, Cadis, 8 de gener de 1870 - París, 16 de març de 1930), la Plaça de la Vila. En aquella data la casa ja estava construïda.

El tractament ‘Cal’ ens fa pensar en pensar que el propietari era una persona, que no marcava distàncies amb la gent senzilla. Insistim en la tramesa a l’email coneixercatalunya@gmail.com de les dades biogràfiques d’aquest ‘Dr. Martí’.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5406914 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com