CAGÜEN CONY

Un relat de: Jaumedelleida
CAGÜEN CONY

Amb això de la crisi i retallades institucionals, la nostra estimada televisió autonòmica (al pas que anem, aviat deixarà de ser-ho) sembla que està obligada a rebaixar descaradament el seu pressupost i també a suprimir algun dels seus monogràfics canals, i tot per la reestructuració anunciada i de manera fefaent, per la davallada important de la publicitat. No obstant tenim un fenomen publicitari (al menys en aquestes festes senyalades de Nadal i any nou) que potser ens salvarà del perill. I no és altra que l’allau d’anuncis de perfums i noves essències, la majoria dels quals, recolzades amb noms d’artistes que, ves a saber com, semblen grans entesos en l’elaboració d’aquestes cada vegada i cada any, renovades fragàncies. Particularment , en general, m’agraden els anuncis, ara bé , el que no suporto, és que en vulguin donar-nos lliçons de pronunciacions idiomàtiques distintes de la nostra, i que fa que ni tan sols el locutor que les realitza crec que les deu arribar a entendre. Fixeu-vos sinó, com sona l’anunci de la marca Carolina Herrera: “Caoooguina Heeeggaa” o encara pitjor, la de Calvin Klane que amb pronunciació ràpida i amb la boca mig tancada,sembla talment que diguin: ”cagüen cony”. Malgrat tot, qui sap, si les noves flaires i les de sempre també, podran fer de Tv3 la televisió millor perfumada del nostre entorn, si bé, a aquest pas, no hi haurà qui la entengui.

Comentaris

  • Tito...la[Ofensiu]
    entortilligat | 06-01-2012

    Cataluces o Andalanes?

    o potser, catachutes o franlanes?

    o, como si dijeramos, a les 5 tinc son?

    Un servidor, és refresca la faz, amb aigua del grifu, que té un flaire de Cl2, que aixeca l'esprit i el que convingui(amb permis del ajo de las Pedroñeras que si se'n pren a go-go, té el mateix efecte que la Viagra i tenen un efecte vasopresor, per la reduccio de las prostaglandinas i angiotensina II, por asin decirlo). AMEN.

    Nanuuuuuuuuuuuuu, Bon any(hem refereixo al 3054 que diuen, s'acabarà la crisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!).

  • Tens molta raó![Ofensiu]
    Núria Niubó | 05-01-2012


    Algun sentit deu tenir aixó de voler arotmatizar-nos tant, potser volen que ens entufem i així no pensem!

    Estàs en tot Jaume, molt entretingut el relat !

    Una abraçada suau, no vagis a sentir l'aroma de la Cagooolina Heguega!
    Núria

  • molt bona reflexió jaume...[Ofensiu]
    joandemataro | 05-01-2012 | Valoració: 10

    i a més amb un toc d'humor molt original

    fins aviat, abraçades
    joan

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

365 Relats

729 Comentaris

370484 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com