BUSQUE NEGRE BEN DOTAT I AMB DOMINI PERFECTE DE LA LLENGUA.

Un relat de: rnbonet
Així s'anunciava als diaris. I amb un afegitó: SENYORA ACCEPTABLE EN LLOGUER. SOLS TANGA MÍNIMA. NO DESAPROFITES AQUESTA OPORTUNITAT. Després, un número de telèfon.
No m'ho podia creure! I en català! Me'n vaig anar per la senyora amb tanga. Redéu, quina aventura m'esperava! Estava acostumat a allò de “casada caliente busca...” . O “jóvenes de 20 añitos te esperan impacientes”. També a “perfectas golfas que nunca has soñado”. O el més alambicat “preciosidad universitaria se brinda a un ensayo de tesis erótica”.... De l'estil d'aquest, i en idioma matern, no mai! Així que vaig telefonar-hi.

-Sí?- una veu de mascle-. Cert! Doncs sí, no s'ha equivocat! La 'senyora' és una novel·la.... Mira què bé! Què vosté escriu? Què no és negre? Tant s'hi val! I on viu? Aaaahhh! Només quaranta quilòmetres....Doncs si vol, quedem a....

I quedàrem a un café vora platja, d'anomenada per allò de les quedades, les citacions, l'elegància i la bufa la gamba.. I mentre l'anunciador s'hi feia un descafeïnat màquina de sobre i jo un cuba-libre, em proposà:

-Mira; tinc una novel·la al coco que serà de categoria! Títol: “Quan el Papa visità València”.... A que és bo, xaval? I fins i tot et puc dir els capítols... A veure...
Capítol 1: Emoció famílies 2quicos2 en assabentar-se de la vinguda. Ç
Capítol 2: Projecte de construccions i obres ací i allà.
Capítol 3. Xanxullos Bigotes, TVC9, contractes subcontractats, factures sobre factures... abans d'hora.
Capítol 4. Preparatius: talls de carrers, controls policíacs...
Capítol 5. Arribada de carteristes, 'dones permissives', 'homes permissius'... Tu ja m'entens!
Capítol 6: Arribada d'aquell que esperaven... i d'un fum de gent (aquest caldrà treballar-se'l) Capítol 7: Tot s'acaba. Pots, si vols, incloure un epíleg...
-I jo, a canvi de la feina, què en trec?
-Òsti, tu!!! La gran satisfacció que hauràs segut l'autor de la novel·la que guanye el pròxim ...Bo! I si tant m'apretes, et puc pagar a trenta-cinc cèntims la pàgina, que no està malament . Imagina't que fas quatre-centes pàgines! T'emportes al voltant de cent cinquanta euros... que ja està bé pels temps que corren...

No recorde bé si vaig acceptar o no.

Comentaris

  • Títol/Anunci[Ofensiu]
    Vicent Terol | 31-03-2013

    Tens l'habilitat d'emprar un llenguatge, un estil, que ja de per sí resulta graciós. Detalls del valencià de la terra inclosos...

    Quant al relat, la idea em sembla molt divertida, tot i que jo haguera reservat la sorpresa, l'equívoc, per al final.

    La lectura, com sempre, es fa àgil i això m'agrada. Enhorabona en tot cas, company!


    PS: Ah! Em fa l'efecte que el títol ha funcionat a la manera de, efectivament, un anunci. Ha complit el seu objectiu: cridar l'atenció!

  • boníssim,[Ofensiu]
    Lavínia | 15-07-2012

    estimat company!
    Sé que no m'aboco gaire a la finestra de relats, però quan ho faig i llegeixo relats com el teu, m'adono que el gust per escriure, l'humor i la nostra llengua no decauen.
    Una abraçada!

  • Alaaaaaa[Ofensiu]
    allan lee | 02-07-2012

    el mestre ens delecta amb una altra perla del seu repertori inacabable. M'ho he llegit rient i m'ho he passat pipa. En vull més. Una abraçada !!!

    a

  • Estovada, diríem per aquí![Ofensiu]
    Unaquimera | 20-06-2012

    I una miqueta més enllà, per la ribera de l’Ebre a l’alçada del castell de Miravet ( per cert: et recomano la visita, si no l’has fet: té unes vistes... ) dirien una surreta, jajaja!
    Això és el que et mereixeries tu per intentar posar una trampa als lectors d’aquesta pàgina, que MAI caurien amb un esquer d’aquesta mena... ;-)))
    Ara bé, el que es mereix el mascle que ha posat l’anunci i proposa la feina, i que dit sigui de pas té una cara de ciment armat, ja seria una altra cosa!
    Si de cas vas acceptar, avisa’m quan surti publicada la novel.la sobre la visita papal, jejeje!

    Bé, ja he afegit les felicitacions ben merescudes a l’ARC. allà a sota el meu relat i damunt el teu comentari.

    Ah! i ja rebo avisos de comentaris! Em sembla que tu encara no, oi?Has provat a escriure un correu a l’enllaç de la pàgina d’inici?

    T’envio una abraçada pacífica,
    Unaquimera

  • Bufa la gamba[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 02-06-2012 | Valoració: 10

    M'ha encantat aquest relat tan irònic, tan creatiu i tan ric de llenguatge pels d'aquí dalt. He trobat expressions riquíssimes, fantàstiques per alimentar el coneixement de la nostra llengua. Potser aquest coneixement podria ajudar el nostre amic! Ens has enganyat ben enganyats! Una forta abraçada i fins aviat!

    Aleix

  • Genialment trobat![Ofensiu]
    Mena Guiga | 31-05-2012 | Valoració: 10

    Aquest negre i el seu domini de la llengua, sí! Hehehe. Divertit. I per deixar amb un pam de nas els tafaners lectors esperant una altra cosa, hahahahaha!

    Mena que ni xinès ni negre.

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357227 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!