Buidor

Un relat de: ÀSSUA
- Causa de la mort?
- És aviat per saber-ho, inspector.

Es van fer una darrera abraçada abans d'abandonar l'habitació. L'home va agafar-li la maleta mentre ella comprovava, un cop més, si duia el bitllet a la bossa de mà. Va fer una ràpida ullada al mirall, es va allisar el vestit i es va passar els dits per la cara intentant retornar a lloc aquell ble de cabells rebels. El taxi els va dur a l'estació. Haurien d'esperar vint minuts abans no arribés el tren. Asseguts al banc somreien i es besaven amb els ulls.
- Serà una bona experiència, ja ho veuràs, va dir l'home.
- Sí, sí. Ho sé. Sé que no puc deixar passar aquesta oportunitat, ni ho vull.
- I jo vindré en unes poques setmanes i en tornarem a parlar.
Ella va apartar la mirada cap a l'altra banda de l'estació, al rellotge que marcava els minuts que faltaven per les vuit. El tren va entrar per l'andana principal deixant anar uns forts grinyols de ferro sobre ferro. Van pujar junts fins el compartiment. L'home va deixar la maleta i es van abraçar de nou.
- T'estimo, va xiuxiuejar-li a cau d'orella.
- T'estimo, va respondre ella.
Va sonar el xiulet. El tren va començar la seva marxa, lentament. Des de l'andana, l'home se la mirava amb tendresa. Ella va treure el cap per la finestra, els ulls humits i la mà cargolant de nou el ble de cabells rebels. Se'l va mirar per darrer cop:
- No vinguis a buscar-me. Ja no et necessito. Espero que ho entendràs.

- Emporteu-vos el cadàver, va manar l'inspector.
Es van acostar al cos inert assegut al banc. La mirada perduda al rellotge de paret, els llavis lleugerament premuts, les mans que encara subjectaven la cara... Ningú que entrés a l'estació hagués dit que era mort, però el cap d'estació havia començat a sospitar que alguna cosa no anava a l'hora quan es va adonar que feia massa estona que l'home no es movia.
- Inspector! -Es va acostar al grup de subordinats que ara es miraven perplexos-. Aquest home està buit per dins!

Comentaris

  • Dues frases[Ofensiu]
    SrGarcia | 01-09-2020

    Un relat molt ben escrit, misteriós; hi ha moltes coses per explicar, suposo que hi haurà moltes maneres d'entendre'l.
    Per la meva part, crec que la buidor de l'home és deguda a la crueltat de la dona; dir-li "no et necessito", després de dir-li "t'estimo" pot deixar buit qualsevol.

l´Autor

ÀSSUA

1 Relats

1 Comentaris

210 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor