BREVIARI D'UN EX DEIXAT DE LA MÀ DE LA SEVA DONA. AUTOAJUDA (LLIBRES DE)

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
AUTOAJUDA (LLIBRES DE). Tinc la sensació que els llibres d’autoajuda, sobre tot, ajuden a qui els escriu, els publica i ven. S’hi troben consells originals, fórmules màgiques per a sortir de les nostres crisis? Qui ens dóna aquests consells és un savi amb experiència de la vida?

Jo tinc la sensació que, en general, són llibres de xerraires que compra gent desesperada com aquells que compraven – o compren, ves a saber – un beuratge per a que els hi torni a sortir el cabell, que no surt mai.

En realitat l’única autoajuda ens ha de venir de nosaltres mateixos, de la nostra lucidesa, de la nostra capacitat d’autocrítica, de la nostra capacitat de transformació i del nostre esperit de sacrifici. I l’ajuda pot venir de la gent que ens estima. La resta és una aixecada de camisa i mala literatura. Dolentíssima.

Això no vol dir que de tant en tant no es produeixi el miracle i alguns d’aquests llibres siguin útils a algunes persones. També la religió dels greco-romans la tenia aquestes coses. I els metges utilitzen medicaments innocus per suggestionar-nos el cervell i, a través del cervell, el cos.

Comentaris

  • Quan...[Ofensiu]
    AVERROIS | 28-10-2014 | Valoració: 10

    ...un busca un llibre d'autoajut és perquè ho necessita. Moltes vegades dones més crèdit a un estrany que a la persona que tens al costat. Som així. si és innocu tan sols pot ser una ajuda més, el pitjor és que t'hi capfiquis, llavors pot ser contraproduent i caure en la depressió.
    Com bé dius l'amor dels que t'estimen poden fer molt per equilibrar el moment baix que un pot passar. La resta un ha de autoajudar-se i pensar que "Tot passarà"
    Una abraçada.