BRASIL, BRASIL

Un relat de: Montse Gallés
Des del primer dia la vaig calar. Rere una mirada aparentment innocent, intuia que s’hi amagava una serp. Tenia aquell somriure provocatiu que a les dones ens posa en guàrdia i als homes fa bavejar. Una gata maula, vaja. I no anava pas equivocada, doncs encara que va entrar com a reforç, en una època de molta feina, en poc temps es va fer la reina del mambo. No sé com, s’assabentava de tots el assumptes i deixava caure sibil.linament, opinions aparentment sense malicia sobre el personal que li podia destorbar. No va trigar a guanyar-se la confiança del cap, i vèiem com poc a poc, anava escalant llocs que no li pertocaven. Era una verdadera trepa. M’en vaig adonar desseguida que jo li feia nosa, sobre tot quan van començar a desaparèixer documents. Per pura casualitat, vaig trobar un dossier molt important darrera d’un arxivador; era del tot impossible que hagués anat a parar allà, si no fos que algú l’hagués amagat expressament. Sabia el que ella volia; anar a la convenció que aquest any es feia al Brasil, en el meu lloc, i no desaprofitava cap ocasió per fer-me quedar malament davant dels superiors, però sempre amb un to de pressuposada candidesa. Ah, Brasil, Brasil !. A mi em feia molta il.lusió anar-hi, i ja feia temps que preparava aquell viatge, però sincerament, no creia que fos necessari haver de lluitar amb ella per una cosa que em corresponia per dret. Aquí vaig errar totalment, i quan em va cridar l’Enric per anunciar-me, sense gaires explicacions, que seria ella la que l’acompanyaria a la capital carioca, no m’ho podia creure. Avui la ràbia m’ha passat de cop. Diuen les noticies que l’avió que els portava ha caigut al mar. No hi ha supervivents.

Comentaris

  • Lecram | 21-01-2019 | Valoració: 9

    Uau quin relat, coincideixo amb altres comentaristes, que diuen que en poc espai (línies) has creat un relat màgnific, ple d'acció i emoció. Un relat trepidant.

    Gràcies

    Lecram

  • Escriure[Ofensiu]
    Pep maquina | 17-11-2015

    Hola Montse.

    Crec que he llegit tots els relats i espero que els meus comentaris no et decepcionessin.

    A mi en seria molt complicat fer explotar un avio en ple vol, però amb els meus coneixements tècnics crec que ho aconseguiria. Tu has fet el mateix amb unes poques paraules.

  • Justícia[Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 21-02-2012 | Valoració: 10

    El teu relat, directe i planer, "enganxa"! Em recorda allò "d'un bastó que pica i no fa remor"!
    Benvinguda a RC! Serà un plaer anar-te seguint!

  • Complicitat.[Ofensiu]
    Carles Ferran | 21-02-2012

    Bona presentació. Mantens l’atenció i ens fas partícips de les teves preocupacions. El final “feliç” (la malícia és castigada) fins i tot ens alegra.
    Benvinguda a RC.

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Montse Gallés

Montse Gallés

11 Relats

22 Comentaris

8279 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Gracies a tot@s per l’amable acollida i pel vostre recolzament. Les vostres opinions són un estímul per millorar i seguir escrivint.