Bonsai atent amb confitura verge

Un relat de: rnbonet


Sempre he estat un ratolí de biblioteca. Rata, no, que ès mot extremat i fins tot peioratiu. Aleshores, quedem en ratolí. Investigació superficial. Quotidiana. Fins i tot, hi visc just al costat...
Si tingués temps, us contaria alguns bocins de la meua vida, però... Va, us en faré cinc cèntims: camine ràpid, llegeix de tant en tant un llom, per agafar aire, i no m'ature mai al piano que no s'han emportat des del darrer concert, fa mesos. La biblioteca fa de lloc pol·livalent, al poble.
El que cal que sapigueu és que cada nit, corrent, saltant, faig la passejada habitual, el circuït recomanat: des del tercer volum de la prestatgeria A3 -'Confitura en un tristràs'- fins els setè de la Z6 -'Angustia vital'- (en castellà a l'original) . I pense que em caldrà fer alguna cosa perquè l'ajudant bibliotecària canvie l'ordre dels volums de la zetasís. Perquè és que acabe amb un cansament! I unes elucubracions més estranyes!
I tot pel colesterol ditxós! I per una puntada de triglicèrids, que potser no és el cas!Això que faig cada nit l'exercici que em mana el metge!

-Mami, què vols per sopar?- demana la filla de la bibliotecària.
-Ai! M'abelleixen quatre ous caiguts, sis botifarres i uns talls de panxeta adobada... Em xuplaré els dits!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356845 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!