Bon Viatge

Un relat de: drocera

"Benvinguts a la Realitat. Esperem que hagin gaudit del viatge i els demanem disculpes per l'aterratge tan brusc. Les condicions eren molt adverses, tenint en compte que el vent de la imaginació bufava molt fort i de cara al passat, i ens hem trobat també un seguit de turbulències fruit dels somnis insatisfets. Fins i tot els pilots més entrenats no poden evitar que els trontolli la consciència davant d'un olimp esfondrat.
Si us plau, apaguin els desitjos i altres impulsos similars, ja que podrien causar interferències i crear, per breus moments, un món virtual semblant a una utopia. Però no es descordin encara el cinturó de l'oblit, doncs és l'única seguretat que tenen de cara al futur. Aquest cinturó, juntament amb el coixí de records d'infantesa, els permetrà sobreviure o minimitzar les penes en cas d'accident.
No oblidin que aquest és un món nou, on res és perfecte, res funciona ni va bé. No hi ha cap objectiu assolible; garantim el fracàs en menys de trenta anys, i si no fracassa, li retornem l'import. I és que tan sols algunes interferències il·luses penetren en el perímetre de seguretat, trencant l'avorriment i la monotonia, fent semblar als nostres desgraciats clients que, per moments, són feliços.
No estiguin quiets. No se n'estiguin d'investigar, buscar. Perquè aquí veuran les coses com són, cruament i freda. I si busca emocions més fortes, pot adquirir per un mòdic preu el multiplicador de desenganys, que allarga l'efecte de desolació produït precisament pels desenganys, per descobrir que res és com creien, i conèixer l'autèntica vida. I no, el temps no és il·limitat, doncs quan es pensin que ja ho han entès tot i ja no els queda res pitjor, el programa escull aleatòriament un camí entre dos. Si encara disposa de crèdit, el programa li farà descobrir quelcom que vostè tenia molt arrelat, fent-li descendir la moral fins a nivells inferiors al 10%, mentre els nostres equips mèdics s'encarreguen de mantenir-lo en vida per allargar el patiment. El segon camí, en cas que hagi esgotat tots els diners, és la descoberta més gran que li podem oferir (cal destacar que sempre forma un pack amb d'altres, mai es ven sola): vostè descobreix sobtadament (i sense assistència mèdica) que ni tan sols aquesta cruenta realitat és real, comprèn sobtadament que no ha comprès res del món i encara està com el primer dia, intentant viure de falses il·lusions que no serveixen per res més. La mort fa tota la resta"

Enmig d'una llum encegadora, i després de sentir tot aquest discurs de benvinguda, vaig poder sentir:
"És nen o nena?"

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de drocera

drocera

61 Relats

91 Comentaris

78448 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
***

Avui renego dels dies en què em queixava de viure sense pena ni glòria -diu aquell qui està trist.


***

Inspirat en nanorelats, el conte més curt del món:
"For sale: baby shoes, never worn"
de Ernest Hemingway.

***


d: