BOCINS DE PRIMAVERA

Un relat de: brins


El matí ha despertat assolellat, clar i diàfan com el somriure d’un infant…

La Isabel ja té el canalons a punt de gratinar, el tall rodó a la cassola i el gelat de llimona al congelador; les tovalles de fil blanc romanen esteses a la taula i un pom de clavells vermells fulgura, amatent, al rebedor. Tot anuncia que avui serà un dia especial; l’aire s’engalana de goig perquè la Isabel podrà gaudir, durant unes quantes hores, de la companyia dels fills.

Podrà explicar-los com és d’interessant el llibre que llegeix, quin règim li ha recomanat el metge, i com s’ho fa per aconseguir geranis tan florits. Evocarà el temps en què aquella llar ignorava encara com és d’afamada la mort, i dissimularà una llàgrima d’enyor que li rodolarà pel pit. Intentarà ser forta, i no explicarà que se sent molt sola; sap que els fills necessiten intimitat… Agrairà, respectuosa, el que li ofereixen, paraules tendres i besos dolços.

Esbargirà, durant unes quantes hores, les ombres d’un passat que ja no és seu, i quan la família se’n torni a anar, s’asseurà altra vegada a la butaca grisa per plorar paradisos perduts; suportarà un terrible xàfec de melangia que li anegarà el pit, i apujarà el volum del televisor per no sentir tan forta la seva veu.
.
Quan demà es llevi, haurà guardat en un íntim racó, el nèctar d’aquelles hores de companyia, i el beurà, a glops petits, cada vegada que tingui resseca l’ànima. Intentarà entendre que l’escalfor que ella tant desitja hagi de ser, tan sols, un bocí de primavera dins del seu hivern...

Comentaris

  • M'has deixat ben tocat...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 17-12-2014 | Valoració: 10

    M’has deixat ben tocat. Aquest relat intimista, evocador de temps passats, de records inoblidables. La vida continua...
    Una abraçada, Pilar, una abraçada força afectuosa!
    —Joan—

  • Melangia[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 07-12-2014 | Valoració: 10

    Si s'ha de parlar d'una flor que no fa estiu, clavada! Un instant de vida, un instant d'un diumenge amb la família estimada malgrat que la realitat sigui una altra cosa. Val la pena passar un bon instant i després plorar-lo? Jo crec que sí. Vida, dubtes, interrogants, petits instants, grans qüestions. Una abraçada.

    Aleix