BLANC I NEGRE (3)

Un relat de: berguedana
El meu cos em deia que havia canviat d’etapa i les formes que anava agafant a mi personalment no em satisfeien gaire en contrast del que pensaven els que m’envoltaven, sobretot els del sexe contrari.
I en aquesta nova etapa l’interior no va canviar gaire: havia de ser obedient; bona noia com havia estat de nena, no donar problemes; seguir un catecisme; resar oracions monòtones; aprendre de memòria molts noms i moltes normes, com si no els hagués enregistrat ningú en cap lloc i així havien de quedar en la meva memòria... I sobretot pensar en el futur. No podia perdre temps, no podia viure el present per tal de dissenyar-me un futur en què tot fos un mar tranquil sense tempestes. Així doncs, vaig passar l’adolescència tan ràpid com vaig poder, tan malament com la infància. No vaig tenir temps de gaudir-la perquè se m’escapaven tots els trens i jo, parada a l’estació, recordava que un capellà m’havia explicat d’on procedia el meu nom, del llatí, d’albus-i, que significa blanca. Potser em va imprimir caràcter, perquè de tan blanca i tan pura, com deien les sagrades escriptures que una dona havia de ser, com la mare de Déu, com les monges... ja estava preparada per la submissió.
Cada mil•límetre de la pell, del cos, de cada membre del Tala mostrava els canvis que s’havien produït d’una forma tan natural com la mateixa selva i com els seus instints, que li feien fer el que volia en cada moment. No tenia cap doctrina, no tenia cap manament, el seu ideari era la llei de la selva. No calia pensar en el futur perquè el futur era invisible, no existia. No calia fer plans, calia viure al moment com si el “carpe diem” fos l’única llei. No calia raonar, tot era acció: nedar per nedar, córrer per córrer, fer l’amor per fer l’amor... I agafar força per poder defensar-se d’animals tan salvatges que podien fer-lo desaparèixer en un instant. Tot ell era intensitat i força. La força de l’adolescent que no pot aplacar ningú.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

47701 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.