Bilíngüe?

Un relat de: Josoc
Segurament per influència de El gran dictat, m'han vingut a la memòria tres anècdotes viscudes que m'ha semblat oportú d'explicar aquí.
A Bilbao vaig demanar un cafè i em van servir una gran tassa de cafè amb llet. Els vaig dir que no havia demanat això i em van replicar:-"Tampoco ha dicho cafè solo" (!
A València em van portar una orxata, tal com havia demanat i quan després vaig demanar una canya (per xarrupar) em van dur una cervesa. (!)
A Madrid volia xocolata desfeta i després de molt pensar vaig demanar:" xocolate a la taza" i el cambrer em va dir:-"Pués claro, no se la voy a traer en un plato".
I encara, últimament, m'he trobat en problemes per escollir en castellar correcte "pit o cuixa" de pollastre.
I presumeixo de bilíngüe!

Comentaris

  • M'ha divertit[Ofensiu]
    Bonhomia | 27-04-2015 | Valoració: 10

    Vivim en un indret on cadascú només s'entén al seu propi poble. Sí. Jo sóc de Sabadell i he viscut a barris de Sabadell i a d'altres llocs, i et puc dir que cada zona limitada per territori amb nom, conté llenguatges diferents. És tota una paròdia d'aquest món tan embolicat on vivim.

    Agraït de llegir-te,


    Sergi : )

l´Autor

Foto de perfil de Josoc

Josoc

129 Relats

525 Comentaris

120843 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc una apassionada de les lletres, m'agrada llegir i escriure. Durant molt de temps he guarsat per mi sola la majoria dels meus escrits. Fins que vaig descobrir els RELATS. M'agrada pensar que són llegits, tal com jo llegeixo els d'altres. M'agradaria molt que els comentéssiu.