BILDU, O QUAN ELS RATOLINS, FAN UNA LLISTA DE RATOLINS.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Es legalitzava Bildu per evitar de totes , totes, una victòria majúscula del PNV; molts bascos pensen que votar als partits espanyolistes més que una estupidesa és un suïcidi, i una derrota del tàndem PP/PSOE en les eleccions municipals, podria haver precipitat unes eleccions anticipades a la Presidència del Govern ‘ Regional’.



Doneu una ullada al video que us deixo en aquest enllaç :
http://www.youtube.com/watch?v=IF5plFk7Kgs

Certament ens parla de ‘ ratolins canadencs’, enfront dels ‘ gats canadencs’, però des d’un punta de vista pràctic, la seva filosofia és totalment aplicable a la nostra realitat d’avui. O no ?

Els ‘gats de tots els colors’ comencen a tenir problemes; és un miratge el creixement del vot al PP, en el nostre actual sistema encara no hi ha ‘llistes de ratolins’ en tots i cadascun dels llocs de decisió; està clar però que únicament és qüestió de temps, oi ?

Ara, cal esperar que els ratolins acostumats a lluitar i perdre, sàpiguen guanyar, i administrin adequadament la seva victòria.

El sistema els ha perseguit judicialment durant masses anys, i arriba l’hora d’exigir que la justícia actuï contra els corruptes, els sàtrapes , i sobretot els responsables polítics i econòmics de la desastrosa situació econòmica que pateix el país.

Cal desenterrar el cadàver de Juan de Dios Álvarez Mendizábal, jutjar-lo i condemnar-lo si així ho estima la justícia, i reclamar dels seus hereus el retorn dels bens patrimonials de tots; darrera d’ell tots els ‘desamortitzadors i vende patrias ‘, hauran de sotmetre’s a l’acció de la justícia, i rescabalar fins el darrer cèntim d’euro els perjudicis ocasionats a les finances públiques i privades.

Els ‘ratolins’, per descomptat volen formatge, és a dir, treball, pau, educació, salut, .. però volen també, i aquesta vegada no hi hauran lleis de ‘punt final’ , que es restauri la justícia.

Cal estar molt amatents perquè com ja es sabut els gats tenen set vides.

Comentaris

  • Sí senyor![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 24-05-2011 | Valoració: 10

    Sí senyor! No cal dir res més. Ho has escrit perfectament. Només una cosa: m'alegro que el tret els hi hagi sortit per la culata. I encara una altra: catalans, siguem menys porucs i aprenguem de la valentia dels bascos (he dit valentia i prou). Una abraçada per fer-nos reflexionar.

    Aleix

  • panxample | 24-05-2011

    Si cal estar amatents. "que el gats tenen set vides". de moment bildo ens ha donat una lliçó.
    Hem de continuar per fer del "país@ ratolins.cat" un estat. que ja és hora. se'ns acaba el temps.
    Avant

    bandolers indignats

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6913 Relats

1201 Comentaris

5422895 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com