Benvolgut RC

Un relat de: ciosauri

Que R vol dir robot, ho tinc clar. Però em falta la C. Et dius Carles? Ets d'una tercera generació, després de la A i la B? Hi ha una altra opció que no endevino? No ho sé. Posem-hi d'entrada "Benvolgut RC", doncs, i així segur que ho encerto.

T'escric perquè aviat farà dos anys que envio textos al web que gestiones, i et vull felicitar. De passada, et diré que he deduït fa poc qui ets, i que m'havies enganyat completament. Jo estava ben convençuda que hi havia persones de carn i ossos que rebien els textos, que els llegien, que valoraven si es podien penjar o no; i que n'hi havia d'altres que es connectaven per intercanviar opinions, i puntuar, i enviar textos propis. Bé, això últim encara ho crec, però vaja, segur que no en hi ha tants com sembla, i que tu fas quasi tota la feina.

La teva existència em resol el munt d'interrogants que, després de tot aquest temps, se m'havien anat presentant: com és possible que..., qui pot tenir la paciència de..., etc, etc. Se'm va encendre la bombeta mentre llegia la definició de la paraula robot, enviada per correu electrònic per Rodamots (no sou pas parents?): "màquina electrònica que pot realitzar automàticament una sèrie de moviments i tasques que normalment fan persones. Etimologia: del txec robot, treballador artificial, home màquina". De cop vaig entendre perquè el comptador de les lectures dels meus textos va pujant sense aturador- plogui, nevi o faci sol- , perquè periòdicament rebo comentaris amables, perquè em trobo de tant en tant amb algun relat seleccionat... Només hi havia una resposta possible: el web RC està gestionat per un robot, tu, i tot plegat es deu haver planificat en alguna conselleria, deu formar part d'un programa preventiu per tal que els lletraferits mantinguem el nostre fràgil equilibri.

Com que tot és millorable, m'atreveixo (de bon rotllo) a fer-te un suggeriment. Hi he anat donant moltes voltes, i estic segura que fer-nos omplir un test adequat en el moment d'enviar el primer text et permetria ajustar bé el programa a la personalitat de cadascú. Ara podria passar que els estímuls rebuts fossin desmesurats (moltes lectures, masses comentaris elogiosos, un nombre desproporcionat de vots) i això ens portés a excessos fins al punt d'abandonar-nos i abandonar la família i la feina per escriure, per exemple. O, al revés, una resposta insuficient als nostres ulls o una puntuació que rebaixés dràsticament el nivell aconseguit fins al moment ens podria abocar a situacions encara més terrorífiques que en el cas anterior. Fos com fos, seria pitjor el remei que la malaltia. Un test inicial, mesurant els nivells individuals de desànim i d'exaltació, seria una bona eina per trobar el punt just, n'estic convençuda.

I res més, benvolgut RC, només desitjar-te de tot cor que passis un molt bon aniversari -per la part que et toca. Una abraçada virtual, Ció.

Comentaris

  • Trobo molt original aquest[Ofensiu]
    Romy Ros | 15-04-2009 | Valoració: 9

    relat on ens presentes el món de RC com a macrorobot i/o mesurador d'emocions. Realment encisador!

  • Incita a la refexió[Ofensiu]
    Vincent | 15-01-2009

    Tantes persones enviant textos per ser "processats", jo crec que RC ha esdevingut un petit-gran miracle en la vida de molta gent. Un regal impagable.

    una abraçada.

  • Priiiiiit priiiiiiiiiiiiiiiittttt...!![Ofensiu]
    Màndalf | 14-01-2009


    Sóc el Robot Canut... pirrit...

    He deduït que ets de Pala pirrit frugell.

    Pirrit... Ets potser artxivadorenca?... pirrit.

    Taronges als ulls tens... nyic nyic...

    I es veu que has plegat... nyec pirrit

    Ja veus que no fa falta test... pirrit... ho sé tot... parrot.

    Bonanit pirrit

  • Màquines i éssers humanas, en convivència[Ofensiu]
    Unaquimera | 10-12-2008

    La retrobada amb aquesta prosa teva, àgil i clara, i amb aquest relat teu, tan fresc, imaginatiu i divertit, ha estat boníssima!

    T'agraeixo la lectura original i la estona tan grata que m'has permès passar.

    T'envio una abraçada en absolut maquinal, absolutament humana,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de ciosauri

ciosauri

22 Relats

101 Comentaris

33962 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Nascuda l'any 1957 a Palafrugell, he llegit i escrit des de sempre, però els meus textos no van sortir de l'àmbit familiar fins el 2001, quan em vaig decidir a participar en un concurs de relats de TV3 per internet. Després de trobar el gust a tenir lectors més imparcials he continuat, i ara m'afageixo al que m'ha semblat un gran club de gent lectora i escriptora.
Rellegeixo el que he escrit. Potser us preguntareu: i què li va passar a aquesta dona el 2001? Doncs veureu, treballo en un arxiu i aquest any varem canviar d'edifici, i alguna cosa havia de fer a les quatre de la matinada quan em despertava amb uns ulls com taronges pensant en la feina; alguna cosa sense fer fressa per no despertar a la família, és clar. I d'aquí va venir tot plegat...
mcsauri.blogspot.com.es