Bellesa

Un relat de: gypsy

ElisendaOrtega

Ara voldria morir, incapaç com em sento de suportar tanta bellesa. Bellesa que ha existit sempre. Una bellesa austera d'allò que és essència sense floritures. Fins i tot, la mort dels que estimem i dels desconeguts és un acte ple de bellesa. Un cos que s'abandona i una consciència que deixa de bategar. Aleshores, un buit immens ple de bellesa estranya, que ningú no compren. Dormir, alienar-se d'un mateix. No pensar coses tristes. Obrir la finestra del món i observar com s'esdevé aquest misteri de la vida en moviment. Tota la bellesa que la conté. Obrir els ulls i saber mirar cada rostre, cada història irrepetible. Sentir una mica del que senten els altres. Ser ells. Som ells. En el fons, tots som tots. És com si ens haguessin fet bocins d'un ens més gran i no ens n'adonéssim. Tots som botxins i víctimes, mirem i deixem fer. I en el dolor també hi cerco la bellesa, perquè és el que em pot salvar d'una existència que no acabo d'entendre, perquè m'hi sento fora de lloc. Com si algú m'hagués llançat al món que no tocava. I tot sovint jo romanc soterrada, més enllà del meu cos que respira. No sé qui sóc. I busco una referència, un horitzó on arribar. Quelcom per no sotsobrar. Navego per oceans que són deserts. No hi ha cap so. Només l'aigua primigènia, la de la mare. Les mares són plenes de bellesa i elles no ho saben i ningú no els hi diu. Però això no importa, la bellesa és en elles, intrínsecament. Miro el paisatge, la gent passeja i riu. Jo sóc ells mentre encara els veig.

Comentaris

  • M'hauria de repetir...[Ofensiu]
    deòmises | 17-12-2014

    ...i dir el mateix que en "La llum dels somnis". Aquest cop, però, és en prosa aquesta víscera deixada a base de mots. I una frase que ressona un cop has deixat enrere el punt final: "Només l'aigua primigènia, la de la mare. Les mares són plenes de bellesa i elles no ho saben i ningú no els hi diu."

    Doncs sí, les mares són el bressol i el sustent, fins que falten. Només llavors fallen per absència, no pas per volença pròpia.

    Un cop més, impecable; implacable.


    d.

  • Prosa poètica o...[Ofensiu]
    Annalls | 11-12-2012

    ... creences?Trobar bellesa en la mort es molt difícil, si no tens una bola de cuarç a les mans.
    Anna

  • bellesa en les paraules[Ofensiu]
    magalo | 03-07-2012


    Aquesta bellesa de la que parles, que està en la vida i està en la mort, se'ns enganxa als ulls, a les mans, al cor, i ho taca tot d'esperança. I que no ens falti!

    També jo sento com tu, veig el que veus tu, sóc tu. Has dibuixat la bellesa amb la pròpia bellesa d'unes paraules que són de tots.

    Un plaer llegir-te
    Marta

  • Bellesa en tot...[Ofensiu]
    Carles Ferran | 30-06-2012

    Acostumat als teus poemes, sempre tan subtils i deliciosos, em trobo una prosa poètica rotunda, sense concessions, afirmant la bellesa de totes les coses, o millor dit, la bellesa que totes les coses amaguen, àdhuc les més doloroses i potser repulsives. Estem immersos en bellesa, només hem d’aprendre a veure-la.
    Em sento prop teu.

  • i la bellesa dels...[Ofensiu]
    joandemataro | 28-06-2012 | Valoració: 10

    sentiments ben expressats com ho fas tu també existeix gyps, quina gran alegria poder tornar a llegir-te tot i que en aquest cas posis sobre la taula un tema tan pregon i colpidor com és el de la mort i el sentit de la vida.

    una abraçada plena de bons desitjos
    joan

  • L'altra bellesa que ens viu[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-06-2012 | Valoració: 10

    Hi ha una única definició de bellesa? És això i prou? M'ha encantat que posessis aquest debat sobre la taula de les lletres. El teu escrit fa pensar i dóna voltes per l'estómac inquiet. És dur, frapa, toca l'ànima i bull la sang de totes les venes. He gaudit d'una prosa magnífica i d'un pensament rotund. Una abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

450162 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu