Bella indiferència

Un relat de: resespoc

Fa un dia esplèndid.

El sol frueix de la immensitat del cel i el recompensa pintant-lo d‘un blau esblanqueït. Els arbres encara senyoregen l'última pluja en el verd punyent de les seues fulles, mentre dues àguiles minúscules a l'infinit gosen contradir la superioritat de l'astre rei. Si gireu el cap a l'esquerra, veieu poblets instal·lats a la comoditat de la vall o els més valents que s'enfilen muntanya amunt; a la dreta el mar immens, enjogassat en suc d'espuma, i ja molt lluny, quan els ulls se'us cansen, fiteu la fina línea on festegen la mar i el cel. Els més valents, les més atrevides, de ben segur s'aproparien a la vora del precipici i exultarien el seu goig en un crit, mentre la fina daga de la mort els començaria a acariciar el coll. Llavors,covards, farien un pas enrere i la Parca somriuria malèvola, sabent que ningú escapa de les seues mans.

Com qui no vol la cosa, el vent adoptaria la moderació de la brisa. Un pessigolleig us recorreria la cara i, pensant que no penseu, cauríeu en la felicitat de l'absurd. Els minuts passen a hores i el cel muda, agafa les seues millors vestimentes i subtilment guarda les velles en un armari immens, polsós, espectralment generós. La fresca del tardet us repta, però vosaltres preferiu mantenir la dignitat que jau en un romer on a mig dematí heu llançat el jersei. S'enfada i s'alia amb la foscor de la nit per fer-vos fora, debades, perquè avui la lluna té un somriure ple i els estels la corresponen amb un seguit de danses celestials, enjogassades.

No ho pensaríeu mai, ni en una tímida divagació sense cap espurna de racionalitat. En girar el cap a baix, guaitar els llavis amb un fil de sang i el seu cos quiet, diríeu que dorm. Al mig del bosc, divuit primaveres. Un rostre tan bell, unflat de vida, que la terra vol redimir del magreig dels cucs.

Fa un dia esplèndid.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

resespoc

6 Relats

5 Comentaris

6201 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Nascut el 1986 en una contrada preciosa- la què jo més estimo- del Baix Camp.

Escric, entre d'altres coses.