Avi

Un relat de: natasha
Ara farà un parell d’anys quan el dia de Nadal van escampar les cendres de l’avi per un dels racons que més l’havia vist caminar. En comitiva i silenci, al cantó de la bassa i al fons de l’arbreda es va parar el temps. Jo no hi era. No sabia com dir-li adéu. A la meva manera me’n havia acomiadat cada dia des d’aquell fatídic 13 de juliol fins 3 dies després que s li va parar definitivament el cor, i escampar les cendres no era més que un mer tràmit 5 mesos després.
Ara el recordo, però passats dos anys no tinc on anar-hi a parlar, a dir-li que és amb mi malgrat ja no em digui res… La bassa, l’arbreda i el mas han passat a mans d’uns senyors rics de Barcelona i han acabat tancant tot el que és seu. Han tallat arbres i n’han deixat els troncs a terra en forma de mur i d’aquesta manera aïllar-se de tot. A l’avi això no li hagués agradat. Tantes vegades havíem intentat que tanqués la porta en anar a dormir i mai ho va fer! A la que li insinuaves que (tan sols) un cartell al camí que indiqués que era casa habitada t’etzibava un “la gent ja ho sap, han passat per aquí tota la vida, no els tallaré pas el pas!!” Dons avi, ni cartell ni avís: cadena, camí desviat i murs i rases per no acostar-s’hi ningú” La Rovira continua al seu lloc i ell hi descansarà per sempre més. Jo, quan el vull recordar, m’enduc el record al camí, m’assec sota una “aulina” i avui, com a mínim, sé que el silenci i la remor de les fulles, em serveixen per dir-li: per una estona, us faré companyia, els vells pobres no m’espanten, els rics joves, si!

Comentaris

  • Penjat al NADAL DE CONTE[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 16-11-2013 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=644

    Gràcies.

  • M'ha colpit[Ofensiu]
    allan lee | 04-11-2013

    molt endins aquest escrit, aquest avi que es recorda als indrets on ell va viure. M'ha agradat i emocionat. Una abraçada

    a

  • Ens ho envies a la tribuna@guimera.info[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 04-11-2013 | Valoració: 10

    Potser amb la imatge d’un roure.

    És un testimoni molt ‘íntim’ de Nadal

    Gràcies

l´Autor

Foto de perfil de natasha

natasha

65 Relats

274 Comentaris

82736 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer una matinada d'agost del 1988 a la ciutat dels quatre rius (Girona).
Química professionalment parlant trobo en les lletres el meu millor refugi, on plasmar sensacions, desfogar-me durant un mal dia o volar pels núvols... escriure s'ha converit en una forma de deixar anar allò que penso però que no dic.
El meu camí seria més feixuc sense els amics i la família.
Gaudeixo amb una bona musica, un bon llibre, una conversa, el bàsquet o amb la simple tranquil·litat davant del mar.

si teniu alguna cosa a dir: judithgirona@hotmail.com

*tot comentari o crítica serà benvingut