Avançar parades

Un relat de: nuriagau

*


      Entro al vagó del metro agraint haver agafat la jaqueta. Darrerament sembla que, per suportar els aires condicionats, cal dur més roba d'abric que al carrer.

      La noia que seu al seient del davant no té fred. Duu una samarreta de tirants que permet lluir les tires dels sostenidors taronges. Com han canviat els temps! Abans calia simular que no es duia roba interior, però avui en dia… Potser ella mateixa és conscient que la seva faldilla és massa curta i deixa la bossa de mà negra descansant sobre les seves generoses cuixes. Cargola el llibre de Català de 1r d'ESO, no té intenció d'anar a l'escola, i l'encabeix dins la bossa, d'on extreu un estoig de maquillatge. Es perfila el contorn superior de les pestanyes amb un traç ferm, sense tremolar-li gens ni mica el pols. No és la primera vegada que es maquilla fent servir un mirallet de butxaca al metro. Satisfeta del resultat, s'amanyaga la negra melena brillant i treu el mòbil, escriu un missatge i l'envia.

      Intento apartar la mirada, temo que es molesti per la meva observació, però les seves cabòries fan que se senti aliena a tots els qui l'envoltem.

      Comença a pintar-se les pestanyes. Per fer-ho, necessita anar-se apartant els flocs rinxolats del serrell que li cauen indolents per la cara. Prossegueix amb el maquillatge. Ara s'acoloreix els llavis mentre dibuixa un somriure que reflecteix la certesa d'estar gaudint la felicitat completa.

      Torna a treure el telèfon i contempla, triomfant, la resposta desitjada a la pantalla. Guarda l'aparell dins d'una butxaca interior, d'on apareix una capseta amb un blíster de pastilles anticonceptives. Se'n pren una amb total naturalitat, no se n'amaga gens.

      Miro l'indicador lluminós del recorregut del metro i comprovo que m'he passat de parada. Em disposo a baixar. Desfaré el camí passejant pel carrer. Segurament ella també hauria de decidir-se a recular. A la vida, hi ha temps per a tot, no val la pena avançar parades.

Comentaris

  • Observació[Ofensiu]
    Naiade | 24-07-2010 | Valoració: 10

    Es curiós, la manera d'observar l'entorn que tenim algunes persones. Sobretot quan anem sols, i deixem que la nostre ment faci càbales amb el que veu.
    Trobo que has aconseguit un relat molt ben portat, amb un ric vocabulari, comparant les actituds del jovent d'ara, d'abans i arribant a unes deduccions que mostren la diferent manera de pensar i actuar.

    Excel·lent relat de reflexió

  • Un bon relat[Ofensiu]
    vitriol | 28-05-2010 | Valoració: 10

    Ben treballat i resolt a la perfecció. m'ha agradat. Ara bé en quant al tema motiu del relat, et diria que jo crec que mai s'avancen parades. la vida no és lineal. es desenvolupa en múltiples direccions i en cada direcció hi ha infinitat de parades, en les que podem escollir baixar o no. Encara n'hi ha d'altres en les que som obligats a baixar, tant si ens agrada com si no. Et diré que tinc una filla de setze anys a la que les circumstàncies l'han obligat a visitar moltes més parades de les que ella voldria. I han sigut molt doloroses. Així que, quan decideix visitar contrades plaents, me'n alegro i l'animo.Això sí, no s'ha de perdre el seny, però la rauxa tampoc.
    Sempre me'n alegro de llegir-te

    Una abraçada

  • Un relat de transport urbà, també[Ofensiu]
    copernic | 28-05-2010


    És inevitable fixar-se en algú quan es viatja en transport públic. En aquest cas el tema fort del relat és la descripció, que és llarga i detallista i ens aporta força informació sobre la persona observada. Quantes coses hem sabut d'aquesta noia en el poc temps que hi ha entre dues parades del metro! El suficient per tancar el text amb una metàfora sobre la seva experiència vital o sobre el que l'observadora ha constatat i deduït del que ha vist. Un bon relat i un bon estil narratiu, que em va seduint. Un petó des de la immortal!

  • El teu relat hem fa reflexionar[Ofensiu]
    panxample | 28-05-2010 | Valoració: 10

    doncs ja soc aquí, amb un del teus relats.
    ja tens raó ja no cal que ens avancem en el temps, ja ve i ve molt de-pressa massa de-pressa.
    Però tinguem present, que les aptituds les formes els comportaments els costums dels mes joves, és ni més ni menys que la nostre herència. En general son, bones persones. No hi ha marxa enrrere.
    avant

Valoració mitja: 10