Atreveix-te a sortir

Un relat de: Tanganika
-Au va, va, surt!

Des del final del passadís sentia que li deien, li deien, li deien i repetien, repetien, repetien. Volia sonar a invitació, però no.

Veus poc convincents.

La intempèrie no convidava, per més que la llum procedia d'allà. Copsava perfectament, no obstant, el medi obscur i líquid on es nodria aquella lluentor enganyosa.

Allargà l'estada, encara que resultés perillós. Sortir ho seria més, intuïa.
Fins que, quan les veus eren a fora, caigué una fulla cargolada i fresca, de la mida semblant a la meitat que la del ventre tibadíssim. El tacte de la fulla del melic al pubis excità l'obertura a la qual la tija, que l'assolia, hi feia, conduïda per la brisa, uns copets suaus. Com qui truca la porta d'un domicili amb un no gosar trucar, però truca.
Acompanyada de magranes caigudes madures que s'havien escorxat, badades, mostrant els interiors vermellosos sucosos amb una espurna de lluentor que aniria a més, la dona parí tota sola. El nadó no va poder manar més. Va ser onzemesó, va pesar tres quilos i tenia el cervell més petit que l'ànima, motiu que l'havia impedit accedir al món. Sabia, d'anteriors existències, que si era expulsat del confort uterí la mort se li enganxaria del bracet.

Va agrair el preciós emplaçament de naixement i que la mare, recuperada, estigués a punt per a l'alletament, l'hedonisme més necessari i que, malauradament, tampoc era etern.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Tanganika

Tanganika

216 Relats

219 Comentaris

132279 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
Al terrat de la meva infantesa amb el llibre de la meva mig maduresa: 'Al terrat a l'hora calenta i altres relats' (Nova Casa Editorial, abril 2015).