Atemptat contra la Gioconda

Un relat de: Xavier Valeri

Menys de 24 hores després de la detenció de l'home que ha aconseguit destruir el quadre la Gioconda de Leonardo da Vinci al museu del Louvre, l'inspector, Marcel Duhamel, emet ja hipòtesis sobre el que ha pogut passar.

Així, segons l'inspector, l'home ha aconseguit travessar el control de visitants amb un aparell el qual anul·lava els controls informàtics dels sensors i dels aparells de vídeovigilància.

Una persona molt nerviosa havia previngut d'un sospitós, però els agents de seguretat no en van fer cas. Abans d'arribar al quadre , les alarmes de control van ser anul·lades pel detingut.

Així, segons la hipòtesi de l' inspector, l 'home va poder arribar fins al quadre de la Gioconda. Una vegada a prop del quadre, l'home devia haver desactivat els sistemes de seguretat.

Així el quadre de la Gioconda devia haver estat destruït per l'home. Segons l'inspector, hauria utilitzat benzina i un encenedor per cremar la Gioconda.

Després, un guarda de vigilància del museu, segons l'inspector, devia haver detingut l'home, el qual encara tenia l'encenedor i un mocador remullat de benzina a les mans.

L'home no va oferir resistència. Tanmateix, la Gioconda estava totalment cremada sota els seus peus. L'obra de Leonardo s'ha transformat en cendre. La famosa tela del Louvre ha estar destruïda per un bàrbar.

En aquest moment, la policia investiga sobre els afers personals del detingur. Hi ha informacions sobre el registre de membres de la família del pres. Aquesta investigació ha significat el descobriment de diversos objectes de sospitosos i insòlits.

En concret, la policia ha trobat un poderós ordinador de butxaca, capaç d'entrar dins dels sistemes informàtics de seguretat del Louvre.

A més, ha descobert que el detingut és un expert en informàtica. La policia investiga sobre la narració d'un guarda de la vigilància del Museu i dels testimonis de visitants que han reconegut el pres.

La hipòtesi general més actual és que el pres va haver de ser ajudat per còmplices. La hipòtesi és que la persona detinguda és culpable. La investigació de la policia ara es centra en la identificació dels còmplices

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: