Aspectes aspres

Un relat de: Jam Malson
Uniformitat

Avui, he deixat la cara d’indiferència ben desada dins l’armari i he sortit de casa amb ganes d’aventura. I tan bon punt he trepitjat el carrer, he començat a caminar tot observant la gent. Però l’aventura ha durat poca estona: totes les cares eren tan paorosament iguals a la que havia desat dins l’armari!


Sensació

Un dia d’agost vaig sopar en un d’aquests macro-restaurants amb bufet lliure. Per un preu realment mòdic, tota una fartanera! Però la nota curiosa d’aquest sopar va arribar volant a l’hora de les postres: mentre encara era a taula vaig ser picat per tres mosquits, o potser tres vegades pel mateix golafre!
La qüestió és que després de pagar el compte i sortir al carrer, tot gratant-me les molestes picades vaig tenir l’estranya sensació d’haver estat una vianda més en aquell bufet lliure.


Terrorífic

Malgrat ser una nit de setembre anormalment freda a Madrid, sens dubte la més freda dels darrers segles, el President del govern espanyol es va despertar suat de cap a peus. Els ulls se li van obrir de cop tot fent un crit d’esglai, amb la respiració perillosament accelerada i profundament angoixat. I va necessitar uns instants per prendre consciència que les terrorífiques imatges que acabava de somiar no havien estat un malson, sinó la colpidora visió d’allò que realment passaria poques hores després: Des de la Generalitat i davant d’una munió de periodistes d’arreu del món, el President del govern català proclamaria la independència de Catalunya.


Postergació

Ell tenia clar que volia fer-ho, però sempre acabava deixant-ho per l’endemà. I així, dia rere dia postergava el seu propòsit, pensant que tenia tota una vida per suïcidar-se.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Jam Malson

Jam Malson

194 Relats

165 Comentaris

101811 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Un dia una amiga em va comentar que tenia una amiga que escrivia i penjava els seus escrits en un web. Aquella mateixa nit vaig entrar a relatsencatala. I després de llegir els relats d'aquesta autora, el cuquet literari se'm va bellugar més que mai.
Mesos més tard, després de pensar-ho molt, vaig decidir penjar en aquest web les històries i cabòries diverses que sempre m'han voltat pel cap i signar-les amb el pseudònim "Jam Malson".

100.000 gràcies a tothom!

FORÇA I ENDAVANT!
........................................................................

1 d'octubre de 2017


DEMOCRÀCIA

De la malvolença
d’aquells que et voldrien muda,
et defensarem.
I amb la voluntat d’un poble
que anhela viure en llibertat,
usarem de manera ferma
el mitjà de favor més humà:
Posarem en forma de vot
el nostre desig dins una urna.

Serà aquest gest ple d’il·lusió
i, tant o més fort,
carregat de pau,
la millor de les defenses possibles.
Que per molts que en siguin
aquells que et voldrien sorda i cega,
els nostres sentits són teus.
De tu, en tindrem cura
dia i nit, any rere any.