Ascensor

Un relat de: rnbonet

10h. Un olor a cremat m'ha impregnat de sobte els nassos. Jo, agarrat a les crosses, he resistit el sacseig posterior, l'apagada de llums, l'aturada ràpida, amb un grinyol que no presagiava res de bo. Ara, parat i a les fosques. I sense mòbil! Esperaré. Algú se n'adonarà, aviat o tard.

11h. No en tenia prou amb la contusió de turmell dret, en plena campanya electoral. Ni amb el batibull consegüent i riures dels companys de partit, esquerrà a manta. "Què, fent el salt del tigre ha estat, no?" Autèntics cabronassos! Farem ganyota, ho sé. El segon de la llista no eixirà. Sóc jo! Millor, seré sols un ciutadà, perquè no pense repetir aventura d'ací a quatre anys.

12h. Caldrà anar digerint el tràngol. Supose que no trigaran gaire. Caldrà fer acudir idees joioses. O no pensar en res.

13h. Ja se'n passa! Una colla de gats a l'estómac em recorda que només he desdejunat dues galetes i un cafè curt!

14h. La nit de cap d'any pròxima ens bufarem amarats de nostàlgia. Agafarem una trompa suprema de mastodòntic mamut. Celebrarem el nou any xops de cava, de vi i de ginebra. Sense trencar vidres. Ni un, ni cap. Civilitzadament. Caminarem pels carrers de la vila, fent esses. Això sí, sense pujar a la vorera. Perquè les voreres són per gent que no mai ha trencat un plat, ni se n'ha eixit del camí, que va a missa de dotze tots els diumenges i festes de guardar. Però això val només per la vorera dreta. I nosaltres som ‘els altres', els incrèduls, els que circulen per mig la via, xafant adoquins de l'època del dictador. Potser per nosaltres estiga reservada la vorera esquerre. Més estreta. Amb alguns desnivells i clots. Però no ho crec, perquè....

15h. Ai, la Lina! Quins càntirs de dolçor! Quanta abundància de rems! Autèntica! Sempre alegre i sempre disposada! En els ossos em deixaria si...

16h. (cent anys després). Els bombers arribaren als primers habitatges de la ciutat desfeta per l'explosió nuclear. Ja era un lloc net. Trobaren l'ascensor i, dintre, un esquelet i dues crosses.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357004 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!