ARROGANT I LLEPACULS (ARC a la ràdio -Supèrbia)

Un relat de: Llorenç Garcia
L’arrogància li obrí moltes més portes que qualsevol camí trillat amb esforç. I fou una llàstima perquè no mancava d’intel•ligència. Podria haver-se erigit com a figura admirable. Si no hagués balafiat tot aquell potencial, hauria exhibit un cor d’or. Però s’inclinà per fiblar el proïsme amb agulles de fatuïtat. Podria haver-se convertit en una eminència intel•lectual rere durs anys d’estudi, però trià la via de la pedanteria unflada de mots rimbombants i insubstancials. Rere aquella presumpció s’arrecereva en una màscara que no pogués delatar el buit que albergava dintre seu. Massa esclau de la fatxenda, defugí bussejar al fons de les qüestions i obrir llums en un món de comprensió tan obaga. Un camp on hagués excel•lit. Però ser un arribista i un llepaculs li isqué més rendible. Eren la drecera més curta per a l’èxit.

En una societat que premia més la picaresca que el mèrit, qui pot assenyalar-lo amb dit acusador? En una jerarquia política i social on aplega al cim qui menys escrúpols té, és normal que veiés el joc brut com a vol directe al reconeixement social. Víctima o oportunista? La resposta la trobà quan un rival més eixerit el derrocà i l’abocà als tentacles de l’oblit mentre la seua antiga cort corejava el nou rei de la vanitat.

Comentaris

  • Ben real[Ofensiu]
    Naiade | 06-05-2013 | Valoració: 10

    Llàstima que en el teu relat si reflecteixin tantes persones que ens volen dirigir amb males arts i tan sols pensant en el benefici d’uns pocs. D’ells sobretot.
    Llàstima que dins el cor se’ls hi hagi instal•lat aquest virus tan agressiu i comú de la supèrbia.
    Salutacions

  • F. Arnau | 23-04-2013

    Conec molts personatges com el que has retratat al teu relat. I sembla que avui és el que millor funciona... Quina llàstima!
    Salut!
    FRANCESC

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108377 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog