Arribarem

Un relat de: rnbonet
Direu que sóc pesat, però escolteu-me.

Com que sovint enyorem figures perfectes de marbre, com de vegades caminem per la boira de les formes allà on més espesa hi és; i com sempre triem, prop de tenebra, la blanca nit de gebre que cobreix de fantasies el moll de l'os en processó... deixarem la festa en pau, sense dir allò tan bèstia i sutil a la vegada: "tira'm pallús, que m'estaque".
I quadrarem, tota llum, les peces del perfil sense cap plànol: un pati, una casa, un poble, una mar, una muntanya. Un lloc amagat de mirada tènue i forta, estranya. I serem rius per arribar-hi. A tot arreu a la rotllana, atmosfera d'aigua, bombolla clara.

Potser m'he fet pesat. Algú m'escolta?

Comentaris

  • Exercici per a no estacar-se[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 02-10-2011 | Valoració: 10

    Exercici breu, intens, ben aconseguit, treballat, ric, ple de vocabulari precís, original, tendre, farcit d'imatges d'un record encara present, transmès am maestria de gran escriptor. Una delícia. Una abraçada.

    aleix

  • Sí que algú t'escolta[Ofensiu]
    allan lee | 07-09-2011

    i et llegeix amb avidesa i ganes...jo mateixa i altres molts.
    Estimat Ramon, com tens la barra de dir-me a la cara, pantalla entremig, que jo sóc pueta i tu fas renglons? Jo faig renglons com tu, i tots dos fem renglons sense més perícia que la que ens dóna sentir i voler-ho explicar...o siase, que t'admiro, i jastà, i això és tal cosa que no es posa en dubte. I els teus renglons d'aqui dalt són el què vulguis, trets de dintre, bellesa i paüra.

    a

  • precioses paraules...[Ofensiu]
    joandemataro | 24-07-2011 | Valoració: 10

    ramon, m'ha encantat, un escrit per assaborir i rellegir per la seva gran riquesa
    et felicito

    rep una cordial salutació d'un aprenent
    joan

  • Poema en prosa poètica[Ofensiu]
    Marc Freixas | 24-07-2011

    Molt bo, divertit i fet amb gran enginy i millors paraules... i sense cap mena de dubte, com és habitual en tu amb molt talent poètic.
    Arribarem, tots hi arribarem algun dia.

    Si vols, et convido a llegir "Només sabia que el poema em seria etern", un poema narratiu, prosa poètica que vaig fer ara ja fa uns quants dies i que tinc aqui a rc... i si vols comentar-lo, endavant mestre!!

    Una abraçada ben literària i real.

  • Sí, Ramón, Algú t'escolta[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 24-07-2011 | Valoració: 10

    La interpretació que jo dono a aquest relat és que tothom tenim somnis i il-lusions i que cal fer-ho amb els ulls oberts i la ment desperta..Malament si no fos així. No sé si era aquest el teu missatge.
    Una abraçada, xicon !

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

356957 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!