ARAGONÉS ORIENTAL

Un relat de: SntJordi

Fa uns dies una amiga va anar a Caceres a pasar uns dies de vacances, en un moment que es van perdre amb el cotxe decidiren preguntar a un guardia civil que es trobava allà mateix, entre la conversa ella es va dirigir a la seva parella lògicament en la seva llengua el català, en aquestes que ho va sentir el guarda li va enmocar: a mi no me hable en judío!!
A partir d’ara si hem diuen que no hable en catalán, polaco o judío els hi dire que parlo aragonés oriental potser pel fet de no formar part de la zona geográfica catalana amb una mica de sort només una mica hem perdonen la vida.
El que hem pregunto es el dilema en el que es trobaran molts espanyolitos catalanofobs quan sapiguin que l’aragonés oriental es això aragonés oriental i no català oi? Podrán diferenciar entre l’aragonés oriental i el català? Si parlem aragonés oriental ens diran que parlem jueu, polac o ves a saber el que? O ens diran perdone usted creía que hablaba catalán!!
M’imagino una conversa totalment surrealista intentant explicar la diferencia entre el català i l’aragones oriental dirigint-me a algun picoleto que m’ha fet parar el cotxe per si duc contrabant mentre ell passa l’estona fumant tabaco d’Andorra que li deu haber portat algun dels seus homolegs que treballa a la frontera, si li parlo en aragones oriental hem deixara passar i si li parlo en català hem buscara les pessigolles, i la conversa? fluira per si sola?
A Balears ja s’han encarregat de redreçau tot al seu gust i si no corren una mica d’aquí quatre dies la canalla acabaran cantant el cara al sol abans d’entrar i sortir de clase, una societat tan catalanitzada l’hauran d’higienitzar des de ben petits amb el castella del “senyor” Bauza.
De Valencia tampoc no en cal dir res que no se sapigui el panorama alla també es bastant desolador.
Tot plegat hi veig molt poca tolerancia i molta incultura lingüística i d’això el pp en sap una bona estona la qüestió liar la troca.
Després d’haber fet un vista panoramica de la situació del català cada cop queda mes clar que el cercle es fa mes petit i que si no hi fem res els proxims serem nosaltres i la immersió ens l’haurem de menjar amb patates, es això el que volem? Avui he sentit una frase que ens l’hem d’aplicar als catalans la frase diu: Els guanyadors escriuen la historia, vosaltres qui voleu ser? Jo personalment vull guanyar, segar les cadenes que ens queden deslligarme de l’estaca vull guanyar, vull la independencia.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer