AQUELLA POR

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Avui he somiat amb dues persones que fan molts anys ens van deixar, en Ramon i en Miquel. Els dos eren amics de la meva família i sovintejaven les seves visites, ja per visitar-nos, com per ajudar en tasques pròpies del mas en què habitàvem.
Jo era una noieta amb molta curiositat per les històries i m´era ben agradable escoltar als més grans.
Era un dia d´estiu ho recordo molt bé i en Miquel després de beure el cafè es va adreçar a mi i en va dir: noieta em podries portar una ampolla d´aigua fresca fa una calor i dient això es mira a en Ramon i va dir; em recorda els temps de la guerra, no hi penses a vegades tu Ramon?
En Ramon es va retorçar el seu bigoti ros i va dir, sí que hi penso.
En tornar els vaig trobar parlant entre ells i els meus avis.
- Miquel ,encara tinc mal sons deia en Ramon, jo tirava a matar defensava la meva vida però tenia una por terrible de morir érem tan joves!
- Doncs mira Ramon, jo crec que no vaig matar mai a ningú, deien dispara i jo disparava a l'aire, si vaig tocar algú va ,ver per casualitat.
- Doncs mireu deia el meu avi, jo tenia por per la família els vaig portar a una casa veïna i jo i la dona ens vàrem quedar al mas, però les nenes no, aquella patuleia em feia por, amb el veí estaven més resguardades, tots teníem por ,crec que a ningú li agradava aquella guerra.
No parleu de guerra va dir la iaia, espantareu la nena que no en sap res, prou que ho vàrem patir deia la bona dona, la nostra família ho va pagar molt car!

Era un somni però ho he tornat a reviure, la conversa és real, i he pensat que encara que s´apropi el Nadal la ment ens juga males passades.

Comentaris

  • Somni real.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 10-11-2019 | Valoració: 10

    Molt bé, Montserrat, per tan bon relat.
    El teu avi tenia por, de tot allò de la guerra, quan conversava amb en Miguel, i aquest també tenia la mateixa por o més, perquè era terrible la guerra i les seues conseqüències,,,,, molt graciosa i molt ben real, que em fa tenir calfreds.
    ha ha ha ha...
    Una abraçada...
    Perla de vellut

  • Guerra[Ofensiu]
    SrGarcia | 03-11-2019

    Tot el que dius és cert. Jo vaig sentir parlar molt poc de la guerra, tret d'anècdotes trivials. Hi havia por a empastifar les noves generacions amb aquella barbaritat.

    Me n'alegro de tornar-te a veure.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

321184 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.