Aquell mail

Un relat de: Mena Guiga
Havia estat privant més que força i s'havia acabat enrotllant amb la Bel, com acostumaven. Però la Bel no era el cel, com la Filo, ni molt menys. Cap altra li havia fet posar tan dura ni cap altra li treia la son i se li enduia un floc gros de vida volant volant allà on ella fos, allà on ella era.

Havien passat cinc o sis anys. En Max, mentre es mirava la safata d'entrada del correu per inèrcia, va fixar la vista en un mail inesperat. Sentí una amalgama d'emocions tan concentrada que li va provocar una mena d'asfíxia i de tremolor i que va acabar amb un neguit ample i un somriure gran com un pa de quilo de pes generós.

"He fet un orgasme intens i llarg mentre anava dient el teu nom, Max, Maaax, Maaaax"

No deia res més. L'home de trenta-un anys es va excitar moltíssim. La Filo, que li portava onze anys, encara el recordava. No pel sexe, sinó per tant tant tant més.


Va fer-se un manual a corre-cuita al lavabo del bar on havia quedat amb la Bel, que trigava. Segurament s'hauria tornar a barallar amb la seva mare perquè li demanava calers i qui sap si no l'hauria tornat a fer fora de casa. La Bel no sabia ni cuinar, ni netejar, ni dur una llar, ni treballar...i cardava com un estereotip obsolet, sense variar de dues postures clàssiques i va que xuta. No tenia una pensió com ell i no se la podia endur al pis compartit, cosa que en el fons era una sort. Tant de bo conservés la feina d'auxiliar de fleca flaca, o no se la treuria de sobre. El dominava fent-se la dèbil i ell no podia permetre's anar d'heroi amb força sobrera.


Va respondre ipso-facto, esperant resposta ràpida amb gran expectació. Se li revifaven els records que mai havien deixat de ser regats.

Es va prendre les pastilles que el psiquiatra li havia retocat. Ho va fer pensant que no volia seguir d'aquella manera, que podia fer molt, anar endavant. Aquells ànims, amb tot, tiraven a efímers. El cervell guanyava i en Max moria el cada dia si no fos que aquella llum de la inspiració i la creativitat l'impulsava a una dimensió on ignorava el món i on ni pretenia arreglar-lo, on es trobava amb la seva essència i era feliç. Una dimensió que havia començat a tastar amb la drogaddicció i que, un cop tractat, recuperava a còpia de cafè i begudes alcohòliques, compatibilitat amb la medicació que la donessin pel cul.

Els ulls verdosos d'en Max no abandonaven la pantalla del mòbil. Un colom defecaire, sense cap escrúpol, va deixar anar el regal sobre la taula, a tocar de la llibreta i el bolígraf on l'home jove anotava mots que l'estalonaven, dibuixava rostres que miraven més enllà i hi afegia la màgia d'una línea (així ho explicava): un somriure (quan podia).


L'ansietat anava en alça.

De cop, aquell nombre 1 entre parèntesi. Àvid, va obrir per llegir el missatge.

"Disculpa, Max. M'he equivocat. És un altre Max".


Tan secament. I la bretxa d'una punyalada. La musa a fer punyetes. Això es va dir, amb àcid humor, per estovar la patacada.

"Ostres, que bé, i jo tinc una altra Bel"

Va respondre massa de pressa. Sense aturar-se a pensar en el mal que es feien, talment com ella havia fet en enviar-li el seu.


Perquè tots dos sabien el que havien viscut i el que havia quedat. No l'enganyava, ho podia llegir en quelcom que surava que no era invisible a l'ànima.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

879 Relats

930 Comentaris

436384 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc del 66.
I d'octubre.
I m'agraden les dues dades.


La vida.
El sentit de la vida és sentir-la, més que no escoltar-la.
Hi fan molt l'actitud i la voluntat (quin tàndem amb alts i baixos!).
He après que cal tenir-ho ben present (en cada moment present) i que si caic, caic, i si vull m'aixeco. I que a vegades cal ajuda, com també podem (hem) d'ajudar, sers socials com som. I de la patacada sempre alguna cosa en queda. L'ànima, però, no ha de voler aquest pòsit: el trascendeix, ha de fer-ho És molt més. El pòsit de la patacada és perquè el bon cervell se'n faci càrrec i ho integri. (com estic parlant! sóc jo?).

Entenc que som/podem ser/... : ànima-amor, entrega i unicitat, creativitat i complexitat.

'Sense pressa, sense treva', com deia Goethe, deixa-m'ho tenir clar, perquè...senzillament: és la vida.

L'escriure per què i per a què.

I seguir. Sent vulnerable i transparent (hi ha mesures, però el màxim possible), amb l'acceptació de les virtuts i els defectes.

La comprensió que dins aquesta vida n'hi ha unes quantes i que en el procés de canvi, en el fluir (puto verb! ...ara que pitjor és ''pillar') i els trams que comporta -mai indolors- és necessari. Per ser més qui sóc i per oferir la meva esfera, però també saber-la preservar (aquest fragment m'ha quedat un pèl 'miquelmartipòlic!: esfera, preservar) ;)

Mantra: jo agraeixo, jo estimo (aplicat o assajat, l'important és tenir-lo present).



Aquesta etapa que em fa abraçar-me, l'alegria en la tristesa i a l'inrevés. Si li dic 'maduresa' em foto una hòstia, perquè sembla com si la nena petita que duc a dins hagués de morir. I no és així. Me l'estimo.

Les queixes són mentides vestidetes de ganes de fer perdre somriures.

Abans la natura i les persones-persones que la matèria. Abans que el tenir, el ser. O un tenir-ser equilibrat, coherent i conscient. Gens fàcil, que els mots bonics i de compromís han de passar al nivell demostració-acció (hi ha ha graus, és clar).

I el món, tan tocat de tantes tecles...fa mal.

Si no hi ha res més allà dalt, en la serenor còsmica.... Sí que hi és. Abraçar el cel cada nit i escalfar-se amb els estels que brillen sense demanar res. I va a tongades.

Les paraules. El llenguatge. Els sons. Una màgia, quan està ben dut. Jo tinc la dèria d'escurçar noms propis...entre d'altres que qui em llegeixi-coneixi (és indivisible) captarà.

El 2018 he passat a ser VEGANA, la decisió més maca de la meva vida. Saber que no col·laboro gens en la indústria càrnica, làctica, d'ous, de la pell, de l'oci amb animals, de l'experimentació amb ells...fa estar millor. Crec, sincerament, que el veganisme és la llum del món i l'únic sistema redemptor.



****Tinc publicat un llibre de relats (tocant el tema eròtic, l'humorístic...i més): 'Al terrat a l'hora calenta' (Nova Casa Editorial). El meu primer fill gran. Els altres, contes per a infants, coescrits amb A.Mercader i il·lustrats per mi, són un dels rierols del feix que em conforma i va conformant.

butxaca5@gmail.com