Apunts d'història (tercera hora)

Un relat de: Tiamat

La coexistencia pacífica

a. El desgel, arriba l'estiu.
En Sovi i l'Eui van adonar-se que havien fet tantes boles, que a la que un en tirés una, l'altre s'hi tornaria, i acabarien ben bruts. Per això en Sovi va proposar de coexistir pacificament, i l'Eui va parlar de distensió, tot i que volia dir el mateix. Els que fins al moment estaven una mica espantats per en Sovi, ara van veure que potser no era tan terrible (canvia Stalin per Kruschev) i es van queixar una mica, perquè els caramels que els havia donat eren de cafè i no els hi agradaven, i un nen d'Hungria (Imre Nagy) va rebotir el caramel per terra, perquè deia que no s'estimava el club Varsòvia i que no s'estimava en Harry Potter. Però en Sovi va enfadar-se molt i li va donar una bona pallissa, i tothom va adonar-se que si entraves al club d'en Harry Potter ja no podies sortir-ne. Però el nen dels gronxadors (Xina) tampoc s'estimava gaire en Sovi i van deixar de ser millors amics, perquè no li donava mai caramels de maduixa. Un altre amic boig de l'Eui (McCarty i la "caça de bruixes") va començar a dir bruixa a totes les nenes que eren novies dels seus amics, però que també eren amants dels amics d'en Sovi, però al final l'Eui també el va fer parar, i va ser quan va començar a parlar de distensió, i va dir que al pati hi podia haver gent que pensés el que volgués, encara que això no volia dir que els que estaven dins el seu trosset de pati poguessin fer-se amics d'en Sovi.

b. L'equilibri de les boles de fang.
L'Eui i en Sovi es van tornar a parlar, perquè la senyoreta els havia ensenyat a fer un telèfon amb un fil i dos gots de plàstic, i el van pintar de color vermell (telèfon vermell) i els va quedar molt maco. I van dir que no farien tantes boles de fang, bé, primer van dir que no podrien tirar-ne a les basses del pati ni cap amunt a l'aire (prohibició de proves nuclears a l'aire i al mar), després que cap dels seus amics podria fer boles de fang (no proliferació d'armes nuclears), només ells, i a part de les boles de fang, van dir que farien menys boles de paper i tindrien menys globus d'aigua, però l'únic que van fer és enlloc de fer boles de paper, fer-ne de cel·lo (no augmenten l'armament, però el milloren). Però bé, estaven tant amics que van dir que no picarien els nens i que respectarien els drets humans.
També van fer avions de paper molt i molt sofisticats (carrera espacial), que volaven altíssim, i en Sovi va ser el primer que va fer volar-hi una formiga a sobre, però l'Eui va ser el primer que va fer que arribés fins dalt de la teulada de l'escola, encara que la bandera que hi van posar voleiava molt raro i encara ara diuen que potser el van portar a la teulada amb una escala.

c. Més conflictes al pati, a la plaça del poble,..
L'Eui va portar molts i molts amics al tobogan (Vietnam) perquè el nen que estava a dalt no pogués baixar, però els altres fanàtics del tobogan amics d'en Hooo (Ho-Chi-Min), no els feia res apretar-lo per l'esquena, encara que caiguessin daltabaix del tobogan i es pelessin els genolls, i els amics de l'Eui es van acabar cansant i van marxar dissimuladament, i en Sovi i els seus amics es van quedar tot el tobogan, i també la sorreta que hi havia a la vora.
Un dia, un nen que li agradava fumar (Fidel Castro), va dir que volia ser amic d'en Sovi, encara que ell i l'Eui vivien en cases adosades. L'Eui, que estava trist, va intentar que un seu amic li fes la traveta amb una guardiola en forma de porc (invasió de Bahia de Cochinos), però no li va sortir bé, i en Sovi va dir a l'amic fumador si podia posar petardos al seu jardí, i l'amic fumador li va dir que val. Però l'Eui es va enfadar moltíssim, perquè si explotaven anirien al seu jardí i la seva mare li faria netejar, i va dir que tiraria boles de fang a en Sovi, i en Sovi va dir que d'acord, que no hi posaria petardos, però que ell traiés els que havia posat al jardí del costat de casa seva (Turquia),que tampoc volia netejar.
Però molts nens del pati van començar a admirar l'amic fumador, perquè feia com de gran això de fumar, i també volien fer-se amics d'en Sovi, però l'Eui no va deixar-los, i va ajudar a un nen que li agradava molt en Pinocho perquè deia moltes mentides (Pinochet), i també d'altres que se li assemblaven, perquè a l'Eui li feia molta por quedar-se sense amics (Argentina, Uruguay).
Els quatre nens que estaven al lloc preferit del nen dolent dolent del principi (Berlin), es notaven diferents. Els tres que tenien caniques s'ho passaven més bé, i el nen dels caramels volia anar amb ells, però en Sovi no li va deixar i va posar-li una cartolina davant la cara (mur de Berlin).
Un nen que li agradaven molt les flors va dir que no volia ser més amic d'en Sovi (Primavera de Praga), i aquest es va enfadar i el va apallissar, perquè acabava de veure "amigas para siempre" i deia que els que havien dit que eren amics seus, ho havien de ser per sempre, i el nen de les flors es va quedar molt trist perquè es pensava que l'Eui l'ajudaria, però l'únic que va fer va ser enviar-li un paper maco (protestes diplomàtiques).
Els nens de tercer es van fer amics dels nens dels gronxadors (Xina) i de l'amic Tito (Yugoslavia), que ja no eren amics d'en Sovi, però que encara eren més enemics de l'Eui, perquè creien que volia molta colònia per fer més olor (imperialisme), que amb tanta bola de fang havia quedat una mica pudent.



I aquí s'acaben els meus apunts!! Si us agradaven, ho sento, però només havia d'estudiar fins aquí. Si no us agradaven, suposo que ja no haureu arribat fins al final, o sigui que no hi ha problema.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681421 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.