Apologia d'Epicur II

Un relat de: L'epicurista Pol

Epicur va explicar què era la felicitat per a ell i ho va fer relacionant-ho amb tots els temes com les paraules, la religió, les matemàtiques, l'amor, el tacte i molts altres més. Va definir les seves bases per a ser feliç i va considerar que amb la filosofia, l'amistat i el suficient per viure, ell era plenament feliç.
Per què serà que quan desitgem un objecte material, de les dimensions que la ment siguin capaces de simular, al cap d'un temps, quan ha deixat de ser la novetat entra a formar part de lo quotidià, deixa de fer-nos feliços i necessitem buscar un altre focus de felicitat oblidant tot el que tenim i ens recolza, però quan ho perdem, llavors arriben les lamentacions.
En aquells temps també hi havia una figura austera com Epicur que vivia en un barril, ell era pobre i tothom li deia que era estúpid perquè era pobre i un dia va voler demostrar que era més intel·ligent del que els altres creien. Va calcular l'any en que faltaria l'oli i l'any anterior ho va comprar tot i s'ho va guardar. Quan l'any de poca collita d'olives arribà l'home del barril va vendre l'oli al preu que va voler i es va fer molt ric, un cop va demostrar que sabia fer diners va tornar a viure en el barril. Aquest home no ens va deixar de sorprendre perquè un dia que va arribar el cabdill de la ciutat gloriós del seu triomf va arribar a la ciutat i li va atorgar el favor que volgués al home del barril, l'única cosa que aquest home va demanar va ser que deixes de molestar-lo que li tapava el sol, ell, que era un simple vagabund, va dir això a una persona tan aparentment poderosa.
Aquest és un cas més d'un filòsof que va voler viure pobre i segurament era més feliç que molts altres que són més rics i tenen més coses.
El sistema que hem heretat és erroni, o si més no, per mi és falç. Per la meva part continuaré buscant la manera de cada dia ser més epicuri en una societat que contínuament ens bombardeja de falsos plaers. Ara per ara els llibres d' Epicur seran la meva vàlvula d'escapament per a construir-me jo mateix i ser cada dia una mica més feliç.

Comentaris

  • una bona segona part,[Ofensiu]
    quetzcoatl | 04-12-2005

    potser amb una mica més de crítica i prespectiva personal.

    Bones reflexions, i bon recull d'anècdotes.

    Felicitats i gràcies !!

    : )

    m

l´Autor

Foto de perfil de L'epicurista Pol

L'epicurista Pol

35 Relats

99 Comentaris

40235 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
Només demano que després de llegir quatre lletres meves penseu, res més.

Què dir de mi... Vinc de Casp i ara començo industrials a la UPC per seguir lluitant amb el que se'ns posi al davant :P

Moltes gràcies pels comentaris; per a un són molt reconfortants i et donen més força per tornar a lluitar i escriure crítiques i reflexions.
Per a mi és tot un honor poder compartir amb vosaltres aquestes idees romàntiques i esbojarrades que naveguen pel meu cap.

M'agradaria saber la vostra opinió
pol.olivella@gmail.com o també en nigrodragon@hotmail.com

Espero que tot això que fem ens serveixi per canviar el món, i encara que no sigui així de ben segur que serem més feliços en intentar-ho

Una abraçada molt forta;
Pol
Transquivint el silenci