Apàtica parsimònia

Un relat de: deòmises
Es lleva apàticament. Més ben dit, s'incorpora. Sense esma però obligat per la intensitat d'un raig de sol que l'enlluerna des de fa estona. Ha dormit vestit, es grata i s'adona que torna a ser dilluns. Els dos dies del cap de setmana només han servit per canviar de postura a la butaca. Fa setmanes que no marxa cap a casa després de finalitzar l'horari laboral. No hi troba res que el distregui ni que el motivi. Per tant, transcorre les hores amb la mínima activitat possible. Fins i tot, a la feina segueix amb aquesta apatia que el mou. No s'esmerça per anar cap al bany privat dels empleats del despatx. Arrossega els peus fins allà i, en encendre el llum, en un moviment més reflex que meditat, s'adona que el seu rostre apareix reflectit al mirall. Unes ulleres visibles i la barba que no para de créixer-li. Preferiria que no fos així però d'això sí que ell no pot decidir-ne res. La camisa encara resistirà la jornada d'avui, a pesar de les marques de suor al voltant de les aixelles. Els pantalons haurien de canviar-se. De la roba interior ja no pensa res. Put i ho nota. L'americana mig rebregada ho dissimularà tot.

Es queda estàtic i extasiat davant del mirall. Els ulls fixos en els ulls reflectits però sense mirar res en concret. La vista se li ha ennuvolat i no capta res d'allò que té enfront. Sap què ha de fer i espera que el cervell es decideixi a ordenar els moviments. Finalment, sense cap ressort aparent, gira l'aixeta i el doll d'aigua freda cau amb intensitat. Col·loca al desguàs el tap de goma i, mentre s'omple la pica, busca la pastilla de sabó i la navalla. Feixugament. S'afaitarà, amb parsimònia i lentitud, amb la mateixa apatia que tot el que fa. Darrerament s'ha descuidat força en la higiene personal però labarba li pica massa quan la deixa més de dos dies. Si no fos per això, preferiria no fer-ho. Perquè això no evitarà que, tard o d'hora, el cap prescindeixi dels serveis d'en Bartleby.

Comentaris

  • Impressionant[Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 07-09-2012 | Valoració: 10

    Un relat impressionant, amb molta força, a l'estil de Kafka. M'imagino aquest mateix personatge, amb la mateixa apatia, despullat sobre la sorra de la platja, ran del mar. És curiós, és el mateix personatge, però sembla totalment diferent! L'autodestrucció pot ser desitjable? Un tema difícil!

  • Impressionant[Ofensiu]
    Unaquimera | 12-03-2012

    Un relat impressionant, tant per la forma en què el presentes, amb una prosa controlada i tremendament efectiva, com pel contingut, ja que la història de Bartleby commou la sensibilitat de qualsevol i desperta interrogants de difícil resposta.

    Ha estat un plaer llegir-la, així com coincidir amb tu en la convocatòria del febrer. Veig que aquest mes hi tornem tots dos ;-)

    T’envio una abraçada per celebrar la coincidència,
    Unaquimera

  • La inseguretat[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 20-02-2012 | Valoració: 10

    ha portat a quest home a descuidar-se físicament i això és un mal principi.
    Quants es deuen trobar , actualment , en aquesta situació.
    No caldria però , un cop més , t'ho faig saber : M'encanta com escrius , deò !
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de deòmises

deòmises

373 Relats

1011 Comentaris

306933 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Pèrgoles (o Escandinàvia)


Perquè el comiat no esborra els solcs deixats
A la teva pell, digues-me adéu totes les vegades
Que desitgis, que només sóc teu, en cos i ànima,
I en el teu record, perenne com els paisatges ignots.

Perquè passejar no és una almoina abandonada
A la intempèrie de voler i no poder, entre llençols
Perfumats d'una passió que remou les entranyes,
Desitja aquest meu cor mortal un cop més demà.

Perquè retornaré on vaig besar-te tantes vegades,
Sense cercar altres llavis que els teus, necessitat
Meva, ànima bessona, mare, esguard serè, letícia;

Perquè guarir les ferides sempre ajuda a avançar
Cap a la mà disposada a entortolligar l'esperança,
Seré teu, tan intens, profund com l'enyor que em guia.



***

Tot s'acaba, inclús el somni més bell, per manca de resiliència...


***



deomises@gmail.com

EL MEU BLOG:

Es desclou la tenebra...

Lluís
13.05.1978