ANTIC CELLER COOPERATIU DE BOT. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973) era l’encarregat d’aixecar aquest edifici mot transformat ja que en l’actualitat Avui en dia, és un edifici de dos plantes -abans no ho era- amb forjat de bigues metàl•liques, molt recent.



Presenta una nau rectangular, on estan les botes, separades, per una filera d'arcades de totxo, d'una nau més petita que està en comunicació amb un pati lateral exterior on es situen uns porxos per guardar màquines i llocs per premsar el raïm. La coberta a dos vessants està suportada per encavallades de fusta. La façana, juntament amb la porta d'accés, presenta una gran obertura compartimentada feta de totxo.

El que ‘pot el més, pot el menys’ i al costat de ‘ Catedrals del vi’, Cèsar Martinell i Brunet, construïa ‘modestes esglésies’ o fins ‘humils capelles’, atenent sempre les necessitats – i les disponibilitats econòmiques - dels seus clients.

L'actual celler cooperatiu és una obra moderna, prop d'aquesta, a les afores del poble, de la que ens agradarà també tenir coneixement del seu autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407382 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com