Àngel i ferralla

Un relat de: Maria del Pilar Ventura Py

L'àngel estava parat sobre la ferralla i observava passiu.

Sense sentiments, sense emocions, amb una indiferència comprensible només en un ésser que sap del cert que res no passa sense un perquè, encara que nosaltres els humans no ho entenguem.

Vaig preguntar-li : - estic morta?

No em va respondre amb paraules. Vaig sentir en el meu cap, com si fos un pensament que de cop hi entrés, la certesa de què encara no era el moment, i una gran pau, sense pors.

Només els millors àngels tenen el privilegi d'arribar a ser humans, de viure i sentir emocions. Després oblidem i tornem al no temps.

De vegades s'enveja sentir una llàgrima rodolant galta baix, i sobretot, s'enyora la tendresa.

Una sola idea em va quedar clara en tornar a la consciència després de l'accident: res no és important, llevat de L'AMOR, que és el que t'enduus i el que sents en el no temps.

Miro de ser avariciosa en l'amor, i acumular-ne tant com puc, tant com sé, en la meva dolça humanitat.

Comentaris

  • Després de llegir...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-09-2007 | Valoració: 10

    els vuit relats/poemes que tenies penjats, he de dir que em sento avergonyida d'haver-te comentat només el darrer (probablement perquè era a la portada o potser pel títol engrescador, ves a saber). Sincerament, no t'havia descobert en els anteriros i em sap greu perquè n'hi ha de profunds, com aquest, i d'altres plens d'amor i de reflexió, com el que dediques a la teva mare.
    M'agrada la teva manera d'entendre la vida i, sobre tot, la teva manera franca d'admetre que aprens a través dels altres, de les vivències, de la interacció. Em veig reflexada en moltes de les coses que escrius i sobre tot en aquesta consciència de que no hi ha rés important tret dels records i l'amor que donem i ens ofereixen. És molt possible que, com be dius,
    "res no és important, llevat de L'AMOR, que és el que t'enduus i el que sents en el no temps"
    I tot això ho saps transmetre en el que escrius.
    Gràcies pel teu comentari tant entranyable, Pilar, i per aquesta lliçó no pretesa però sí transmessa que m'ha arribat llegint-te.
    Una abraçada molt gran

  • M'AGRADAT[Ofensiu]
    VEGETA | 27-08-2007 | Valoració: 8

    esta molt bè,la veritat es que tard o d'hora a tothom ens tocarà veure a aquest angel.

    un petò

l´Autor

Maria del Pilar Ventura Py

7 Relats

17 Comentaris

11341 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Nascuda a Barcelona (Poble Nou) al juny de 1959. Funcionària, terapeuta, mare, socialista, treballadora social.

Contradictòria, calidoscòpica, enamorada de la vida, i de la meva vida. Feliç sense vergonya. M'agrada escriure com respirar, profundament, a poc a poc, i de totes les maneres que he descobert fins ara.

I em queda tant per descobrir, tant per aprendre, tant per expressar, tant per assajar i equivocar-me.