ANEM DE CASAMENT

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

ANEM DE CASAMENT!

Des de que s'han llevat, a casa del Jaume tot són corredisses...
L'àvia i la Mare a primera hora del mati han marxat plegades, i quan han tornat ho han fet amb uns pentinats molt macos, i molt ben maquillades.
Mentrestant, el pare i l'avi han procurat que la canalla esmorzessin. Dos noiets i una nena, tots tres germans no han entès res de res, però la "teca" que els han donat era ben bona i ningú ha gosat demanar per les dones.
Pels vols de migdia, la Mare els ha banyat a tots tres i de seguida els ha vestit, l'avia ha col·laborat pentinant a la canalla.
Tot seguit els grans també s'han mudat molt, i la mare els ha dit que anaven al casament del tiet.
Ostres, potser serà força divertit! - els ha dit el Pep fent de germà gran - La Pilar en ser la més petitona s'ha apartat els cabells de la cara i ha dit: - sí, vols dir?
Tots plegats han marxat cap a l'església i la canalla ha estat pendent tota l'estona del que feia el capellà i dels nuvis. De seguida han notat que tothom anava mudat com ells, i han estat molt contents de trobar-se entremig de tota la colla.
En arribar al restaurant, han trobat unes tauletes plenes de menjar al mig d'un jardí, i el Jaume que ja començava a tenir una miqueta de gana s'ha plantat davant d'una d'aquelles taules i davant d'un plat de mandonguilles. Els seus ulls tot just abrivaven a veure que hi havia al seu davant, però ha trobat una forquilla petita i ha començat a menjar mandonguilles sense parar. La mare anava xerrant amb la família i anava veien com el nen menjava. Els cambrers que estaven pendents de tot, en veure que el xicotet s'havia acabat les mandonguilles, n'hi han portat un altre plat i ell ha començat a menjar-ne novament.
De cop i volta s'ha apropat a la mare i li ha preguntat: - Tota l'estona hem de dinar drets? - la mare li ha dit que tenia que voltar per tota la taula i anar picant d'aquí i d'allà. Tota la colla que estava present s'han posat a riure i el Jaume no ha entès res.
Anar de casament era molt cansat. Si un altre dia no li posaven una cadira es quedaria a casa. I per descomptat, que ell no es casaria, menjar dret era molt incòmode.

Comentaris

  • Que bonic [Ofensiu]
    Josoc | 24-09-2008

    és saber plasmar aquelles coses que ens passen per fer-ne participar als altres! Així tots ens sentim com una gran família. És un altra manera, molt més humana, de viure la tan renombrada globalització.

  • Un casament es pot valorar desde diferents punts[Ofensiu]
    surina | 09-08-2008

    La visió d'un nen és força interessant, sobre tot si és un nen amb molta gana. Un relat molt maco. Que la teva filla sigui molt feliç!

  • Per la part que em toca![Ofensiu]
    lissin81 | 08-07-2008 | Valoració: 10

    Hola! Per qui no em conegueu, vull dir-vos que sóc la "mandonguilla grossa" a qui fa referència l'Eulàlia en la dedicatòria d'aquest relat. Aquesta història està basada en fets reals. Sempre explica la meva futura sogra aquest dia en què el meu xicot va anar al seu primer casament... Pobret!
    La història en si ja fa gràcia, però tal com està aquí explicada encara més!
    Espero que us hagi agradat molt a tots. A mi, per la part que em toca (que és molt propera, la veritat!) li dono un 10!!

  • Hola Eulàlia![Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 01-07-2008 | Valoració: 10

    Aquests relats són els que m'agraden! Els que s'entenen a la primera! He de reconèixer, que n'hi ha molts que tenen una segona lectura i també m'agraden… però em donen massa feina. De totes maneres, no sóc cap literat, i , possiblement per això moltes vegades no capto les segones lectures i em perdo.
    Un petó ben gros i un 10 per aquesta vegada. Records als pares i a la Lourdes.
    Ah, enhorabona!

  • Ei!!![Ofensiu]
    Aina_R | 29-06-2008

    He gaudit molt llegint-te, tens una manera de narrar molt planera i amb paraules senzilles, és molt fàcil llegir-te, he aprofitat i a banda d'aquest relat també he tafanejat per alguns altres i et seguiré llegint quan tingui estonetes. :)

    No faig valoració, perquè la veritat és que sempre em fa cosa haver de posar nota numèrica als relats, suposo que a poc a poc m'aniré atrevint, és que encara no fa gaire que volto per aquí!

    I PER CERT: ENHORABONA PEL CASORI!!!

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75221 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.