Amor no correspost

Un relat de: Mònica Prats

"Dia i nit penso en tu, en totes les extraordinàries estones que he passat observant-te, escoltant-te, admirant-te; en tots aquells dies d'estiu que em van impedir veure't i en què vaig fer l'impossible per estar una estona amb tu, i només desitjava que em dirigissis la paraula, tan sols amb això ja hauria estat saltant de la joia que el meu cor hauria sentit.
Però malauradament no va ser així. En part per culpa de la impaciència i, en part, per les ganes que tenia de veure't, vaig acabar dient-t'ho, ho vaig acabar confessant, i ara me'n penedeixo...Si hagés sabut esperar que arribés el moment oportú, si no m'haguéssin envaït aquelles ganes boges de trucar-te, si hagués sabut ser pacient...si tot això no hagués passat, ara tindria alguna possibilitat d'agradar-te, d'enamorar-te i, fins i tot, de ser estimada per tu, de tenir el teu amor.
Tant de bo algún dia comprenguis que el que sento per tu és quelcom més que afecte, que simples paraules...perquè això no és res comparat amb el que sento: un fred insuportable que em recorre tot el cos quan no ets amb mi, sento que em va glaçant el cor, les venes: tot el cos, fin deixar petrificats cadascun dels seus membres, i em provoca una tremolor inevitable que em delata al parlar amb tu.
I, tot seguit, sento un buit dins meu i una por immensa que algun dia marxis, et perdi, et necessiti i no et tingui, que t'oblidis de mi o em recordis amb compassió. Però aquesta mateixa por és la que et fa aparèixer als meus somnis, pensaments, esperances, il·lusions...beneïda por!
Obro la porta del meu cor i et veig a tu; la de la meva ment i tembé t'hi trobo...és un amor diferent, aquest amor és una obsessió; no sé per què, però no puc oblidar-te: no sé per què però no puc deixar d'estimar-te. Ho donaria tot per poder tenir-te i estar sempre al teu costat; ets el millor que m'ha passat. Joiós el dia en què et vaig conèixer, joiós el dia en què em vas parlar, joiós el dia que da tu em vaig enamorar! T'ESTIMO!

Comentaris

  • Obssessió[Ofensiu]
    Pau Mora | 17-10-2011 | Valoració: 7

    Està molt bé perquè descriu perfectament el perquè no és correspost ja que defineix l'obssessió malaltissa de la protagonista que ella creu amor amb molts detalls

  • Llibre | 02-03-2007

    El títol del relat ho diu tot: Amor no correspost. I això és, ben bé, el que ens mostres al llarg de la narració.

    Ens fas una descripció prou acurada d'un procés que molts, la majoria, o gairebé tots, coneixem. Si no viscut en la pròpia pell, sí reflectit en la vida d'algú proper.

    L'inici del relat és clar i directe: Dia i nit penso en tu. Planteges, amb aquesta frase que encapçala la prosa, el que serà el to de la història. I ràpidament fas un gir per aclarir encara una mica més el tema, i ens allunyes, mitjançant un seguit de gerundis (observant-te, escoltant-te, admirant-te), de la possible idea d'un amor compartit. Perquè aquests són verbs que no denoten proximitat entre els amants, sinó tot just contemplació.

    Després detalles els sentiments que provoca aquest amor no correspost: un fred insuportable, em va glaçant el cor, un tremolor inevitable, i sobretot un buit dins meu i una por immensa. Per arribar a la conclusió que aquest amor és una obsessió.

    En definitiva, el que m'ha agradat del relat és el detallisme emocional que el regeix, i com va avançant en la descripció d'aquests sentiments. Com a aspectes no tan satisfactoris, potser m'atreviria a dir que hi ha algun error ortogràfic o de tecleig, i certa repetició de paraules que no acaba de funcionar com a recurs estilístic (per al meu gust).

    LLIBRE

  • Carai![Ofensiu]
    Dreams | 28-12-2005 | Valoració: 10

    M'ha encantat. Mentre l'anava llegint semblava que fos jo la que hagués escrit aquest relat..
    És que m'hi he sentit tant i tant identificada.. a mi també em va passar el mateix.. no vaig poder aguantar més i li vaig deixar anar.. i ara m'en enpanedeixo moltisim.. i ja tot ha canviat.. i sembla que ni em conegui.. pero weno.. que hi farem.. un cop està dit ja no es pot tornar enrere.. Doncs això, que molt macu, m'ha agradat molt ^^
    Veig que només has escrit aquest relat.. una pena.. avera si algun dia et tornes a animar i escrius algo més ^^
    Apa, adew!

  • carai[Ofensiu]
    neret | 18-03-2005

    has reflectit els sentiments que desperta el no ser correspost amb molta sensibilitat i amb molta passió... a veure si escrius més!

    per cert, aquest noi no sap el que es perd!

  • Em sento molt identificada amb aquest relat![Ofensiu]
    lizzie | 11-03-2005 | Valoració: 10

    Et felicito. Has posat molta passió a l'hora d'escriure aquest relat. Hi ha relats que parlen de temes relacionats amb l'amor no correspost, però no n'havia vist mai cap amb una tant bona descripció. Enhorabona, i a veure si escrius un altre relat, ja l'estic esperant!
    Rosalia

  • Espectacular[Ofensiu]
    La flama de l'oest | 06-03-2005 | Valoració: 10

    Aquest text reflexa ven bé, com ens sentim quan una persona, entra dins la nostra ànima per quedarsi un quant temps, és precios!


    Petons i abraçades

  • M'has tret les paraules de la boca[Ofensiu]
    caiussseti | 06-03-2005

    Ostres quina casualitat haver trobar aquest relat. Ja dic m'has tret les paraules de la boca perquè això mateix és el que em passa a mi, però el que no se és el que s'hi pot fer. Jo trobo que no hi ha solució.
    Però és ben cert que com menys pots, més vols i més ganes tens, però espero que el que has posat aquí d'haver-te precipitat a declarar-li l'amor no em passi a mi d'haver-li dit abans d'hora.
    No se si aquesta història és real o no però si ho és et dono ànims per poder superar-ho. De tota manera jo també intentaré escriure alguna cosa a veure que em surt.

  • Quina raó que tens![Ofensiu]
    kispar fidu | 02-03-2005 | Valoració: 10

    Em sap greu dir-ho... però tens tota la raó... és ben cert... És horrorós, l'Amor no correspost.
    Quina merda tot plegat, les fredes i crues sensacions que et recorren el cos. Les pors que t'invaeixen la ment. Els pensaments temorosos que no paren de correr pel cap. És un neguit constant.

    Tot i que com molt bé acabes, Joiós és el dia en que vas poder conèixer aquesta persona, que més endavant,sense voler, t'ha fet patir tant. Joiós el dia on l'inici del patiment va començar.

    (perdona per aquests "ànims", però és que no tinc el dia massa bó... em sap greu!)

  • genial!!![Ofensiu]
    natasha | 02-03-2005 | Valoració: 10

    amor no correspost...tots hi hem passat i és com ho descrius. m'hi he sentit mol identificada. speru k per tu aixo tan sols sigui una historia ficticia, si no és així ànims ja veuras com trobaras lamor correspos.
    ja stic speran un nou relat teu, per kuan?¿
    vinga noieta
    muaks

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Mònica Prats

1 Relats

9 Comentaris

4965 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Últims relats de l'autor