Amb la vida sobre les mans

Un relat de: Tenderness

Feia anys que ho volia provar. Dia rera dia donant-li voltes sobre el dia en que arribaria, i ho podria experimentar. Li agradaven les noves experiències, i si eren arriscades millor. Li fascinava aquella tensió que l'envoltava i presionava en aquells moments en què la seva vida tractava com un joc. Volia formar part d'aquest món, barrejar-se amb l'aire, sentir-se com ocell lliure rodamón. Es volia llençar des del més alt, deixar-se caure per la força de la gravetat, obrir els braços i abraçar el món. Es volia llençar amb paracaigudes, tenia molt valor.
Com tota il·lusió esperada va arribar el dia en què aquest desig realitzaria. Eufòrica, va agafar el cotxe amb un ample somriure. En el seu cap no deixava de repetir : "avui és un dia especial". Es va saltar dos semàfors, una dona al pas de peatons va haver de accelerar i sense trobar lloc, davant uns contenidors va aparcar. Va sortir corrents cap a en Miquel que l'estava esperant. Havia arribat el seu dia que tant havia esperat. Estava inquieta, amb aquells ulls brillants que et clavaven la mirada quan et parlava. Estava sola, en Miquel havia anat a buscar l'equipatge. La Clara estava ansiosa, amb la mirada alçada al cel identificant cada moviment que observava. En Miquel no arribava, els nervis recorrent tot el cos inquietant-la, movent-se d'un lloc a l'altre.. mira que ja li havia dit que ho tingués tot preparat! En Miquel ve corrents. Ja coneixia prou les seves ànsies.. era una cosa que l'irritava.
De seguida es van posar en marxa. Primer els braços, vigila amb el cap, tingues compte amb això que és el que et salvarà. No deixava de moure's amb impaciència, no escoltava el que li deia, el seu cap ja no hi era. En Miquel li agafa la cara, mirant-li els ulls, advertint-la del que havia de tenir en compte, el que havia d'estirar, i en cas d'emergència com actuar. Va assentir amb el cap i amb una correguda, a primera fila, la primera en pujar.
Els motors es posen en marxa, s'enlairen, ella per la finestra observava com s'allunyava del terra.. per després acostar-se. Arriba el moment, està excitada, no té altra cosa al cap que llençar-se. Els companys se la miren, fa un pas enrera, i amb empenta a la immensitat es llença.
Es sentia lliure... sentia la pressió que l'empenyia avall, i l'aire que ella presionava... no volia aterrar.. per ella era un somni.. que s'estava fent realitat, no volia que s'acabés, aturar-lo al temps, mantenir-ho constant. L'eufòria l'havia encegat, i el cap dispersat. Havia d'obrir el paracaigudes però no hi va pensar... s'havia allargat massa i ja era massa tard. Va donar mitja volta, per el cel abraçar.. havia complert el seu somni, amb la vida sobre les mans.. per estampar-la contra el terra, aquell que l'havia temptat a volar.

Comentaris

  • Fi del somni[Ofensiu]
    Biel Martí | 06-05-2005 | Valoració: 9

    Podríem dir que el seu somni es va acomplir i per molta gent, aquest fet ja és prou important per deixar tot el demés enrera. Algú dirà: "si acompleixo el meu somni ja em puc morir", curiosa paradoxa, ara que ho tens ho deixes tot. En aquest cas és diferent però. El relat (assaig? no m'ho ha semblat però és el que posa quan cliques) està molt ben escrit, encara que podria dir que l'estructura m'ha fallat un pèl (el Miquel l'espera primer però després dius que no ha arribat, per exemple; el pas del cotxe al avió m'ha semblat confús...) Bé. Qui sóc jo per criticar estructures que ni tan sols plantejo. Bona introducció per començar a llegir-te, promet...

    Biel.

  • sort que era un somni... suposo!!!???[Ofensiu]
    Capdelin | 06-05-2005 | Valoració: 10

    m'ha recordat l'aventura de la meva germana quan va voler tant sí com no experimentar la caiguda lliure... és una sensació -diu ella- que no es pot contar amb paraules... queda presa dintre d'ella com un fet diferencial de cap altra aventura... mai he entès com va ser tant valenta... jo, exagerant, diria suïcida...
    m'ha agradat aquest relat teu... fins i tot en somni em fa por!!!
    un petó i una abraçada!!! ja veus que et trepitjo els talons i que seguiré esperant que publiquis per seguir-te llegint i gaudint de tu!!!

  • Ben parada![Ofensiu]
    La flama de l'oest | 05-05-2005 | Valoració: 10

    Me quedat, tot tenia un caire perfecte quan de sobte! Pam! la vida acabat amb el somni, com el somni també ha omplert la vida... un relat maginfic..


    Petons i abraçades

Valoració mitja: 9.67