ALTA TENSIÓ PER ESCOPINYES

Un relat de: Peter Egerman
Em desperto, com de costum, força estona abans que soni el despertador. Allargo el braç i encenc la ràdio. A RAC1 em recorden que hi ha vaga de metro novament, protesten pel tema de l'amiant. Em rebolco entre els llençols fins a quedar en estat de letargia.
Quan reacciono, m'arreglo amb presses i surto cap al metro. Normalment, quan hi ha vaga, agafo Rodalies fins a Catalunya, aquest cop m'he oblidat de la vaga víctima de la letargia. Baixo les escales i la multitud de les andanes em recorda que hi havia vaga. Ja he marcat el bitllet i el temporitzador marca dos minuts i mig de temps. Què podria sortir malament?

ALTA TENSIÓ PER ESCOPINYES

La Sagrera

El temporitzador de l'andana torna a pujar d'un minut i mig a dos i mig. Cabrons. La megafonia no para de recordar-nos que no ens apropem a la via, però la gent que va omplint l'andana intenten guanyar posicions empenyent. El temporitzador torna a pujar, ara a quatre minuts. La megafonia aprofita per recordar que hi ha vaga, un detall innecessari a hores d'ara. Busco els auriculars, me'ls he oblidat. Miro a les escales, hi ha gent enfilada contemplant l'oceà humà del qual formo part. Ara la megafonia ens recorda que hi ha desfibril·ladors a les andanes, però jo el que vull no és un puto desfibril·lador, el que necessito és que arribi el comboi. Finalment, malgrat que el temporitzador torna a pujar a quatre, fa aparició el comboi pel túnel. Es desfermen les bèsties. Uns intenten sortir, els altres entrar. Veig una iaia pegant amb la bossa a un jove que riu per no plorar. Agafa a centenars de persones i posa'ls en una andana plena intentant agafar el metro. Tindràs més animals que en l'Arca de Noè. Finalment entro al vagó. El metro engega. Miro la gent i dono gràcies de no portar la jaqueta, penso que la gent porta massa roba per la calor de maig a Barcelona. El trajecte fins a la següent estació es fa etern rodejat de tanta humanitat.

Navas

A la següent parada es repeteixen les escenes que voregen la violència. Empentes, insults, cops i gent que ni tan sols pot pujar al vagó. En estrènyer-se la multitud una dona em clava la bossa a les costelles, em pregunto si hi porta una planxa i per què. Si no és una planxa que pot ser? És evident que és quelcom molt sòlid. Miro de pensar que pot ser; una ampolla de conyac, una sandvitxera, El Quixot, una torreta per plantar hortènsies al despatx... M'adono que estic desvariejant i em poso a riure. La dona de la planxa a la bossa també riu i em pica l'ullet. Si és que els que naixem guapos... El metro fa una altra aturada.

Clot

Es repeteixen les escenes sòrdides. L'Infern del Dante segur que era millor que això. El metro engega novament i la dona de la sandvitxera a la bossa se m'arramba com si volgués ballar La Lambada. Em mira amb aquells ulls vermells de llúdriga. Fa cara d'alcohòlica, ara estic segur que hi porta una ampolla. O millor, un pot de llegums que ha omplert de conyac a granel a la bodega del carrer Olesa. M'adono que estic desvariejant. Somric. Ella també, amb aquelles dents brutes. Em pregunto si són les seves i M'adono que amb aquella aparença bruta ho han de ser per força. Porta el cabell llardós. Vull pensar que també és seu. L'imagino calba i torno a riure sol.

Glòries

Decideixo aprofitar que baixa gent i em dono la volta abans no es torni a omplir i quedi immobilitzat. Aquella dona de les hortènsies feia olor d'agre, potser només és la meva imaginació, però li dono l’esquena de totes maneres. Potser porta El Quixot, deu llegir de pressa amb aquells ulls de llúdriga. De cop em ve al cap una llauna d'escopinyes i penso que estan molt més folgades que nosaltres. Quina calor. Potser ens hauríem de posar tots a cridar, demanant que ens reguessin amb salsa Espinaler. Com si fos la festa de l'escuma del Barçalles. Volem salsa Espinaler...! Merda, estic desvariejant altre cop, serà per la calor. Torno a riure. Ara el que em mira és un senegalès de dos metres. Almenys té les dents blanques. Blanques com un Steinway de cua.

Marina

Allò ja sembla el final del titànic. Tothom mira de salvar el coll deixant en darrera qualsevol indici d'humanitat. Pugen i baixen, s'insulten, s'empenyen... cada cop fa més calor. Penso a fer un post al Facebook per explicar això, però m'enrotllaré com una persiana i no ho llegirà ningú. Imagino l'Elisabet dient amb to repel·lent "Vés en bici". Segurament no és mala idea. La llúdriga em clava el que ara sembla una puta olla exprés a l'esquena. No en te la culpa, però tinc ganes d'escanyar l'Eli. Merda, sóc un psicòpata. Torno a riure. El senegalès també. Últimament tinc molt èxit amb els gais. Potser havia de fer un pensament. Com deia un toxicòman que coneixia, les dones són cosa de nens. El senegalès em veu riure i em clica l'ull. Em sembla que prefereixo les dones.

Arc de triomf

Parem, a El Zoo d'en Pitus hi havia menys animals. Més escenes sòrdides. La dona de la tassa del vàter a la bossa (segur que és una puta tassa del vàter, fa cara de tenir gastroenteritis) em pessiga el cul. Giro el cap dubtant que sigui ella, però la delata subtilment que rigui com una hiena i em llenci un petó. Engega el metro, el senegalès em mira des de dalt i m'acaricia el braç dissimuladament. Potser tinc massa imaginació, o massa calor. Començo a veure pampallugues i les cames em fan figa. Quan parem a la següent hauria de baixar, però la baixada de tensió és evident. L'únic que m'aguanta dret és la multitud prement.

Urquinaona

No tinc forces per baixar, em quedo collat per la turba amb ganes de vomitar. No vomito, segurament perquè no he esmorzat més que un omeprazol. Quan engega el metro perdo la consciència.

Catalunya

Obro els ulls. Sóc a terra. Estès entre la multitud de curiosos. La llúdriga i el senegalès discuteixen per qui m'ha de fer la reanimació. Intento dir alguna cosa però el cap torna a cedir després d'aixecar-lo lleument. Aquell parell de pervertits segueixen discutint qui em menja els bigotis. Penso en les dents brutes de la llúdriga. Potser sí que ho faci el senegalès de les dents blanques. Riuria, però no puc. Intento aixecar un braç, no puc. Finalment la llúdriga se'm llença al damunt. Intento fer-li entendre que no tinc un infart, però sóc incapaç d'articular paraula. Em llença el seu fètid alè a la boca. Evidentment fot olor de beguda i prego perquè l’alcohol hagi matat els bacteris d'aquella boca de Drac de Komodo. Després de picar-me violentament el pit em torna a llençar l'alè. Para un moment i treu de la bossa una ampolla d'aromes de Montserrat. Sabia jo que era una ampolla. Em llença un xarrup a la boca. Com estic estirat i moribund m'escanyo i començo a tossir. Em sembla que aquella puta alcohòlica m'ha esquinçat una costella. En tossir noto un dolor terrible a la costella. De cop d'entre la multitud veig reaparèixer el senegalès. On collons havia anat?, em pregunto. Miro d'aixecar-me, però torno a defallir sota les espurnes de llum que em cobreixen la vista. Trigo una estona a comprendre que porta el senegalès a les mans. Porta un puto desfibril·lador. Miro de dir-li que només és una baixada de tensió, però la llúdriga es torna a abeurar als meus llavis. Almenys després del xarrup ja fem el mateix alè. Finalment el senegalès li colpeja el cap amb el desfibril·lador. Els curiosos s'ho miren com si tot plegat fos d'allò més normal. Estic bé, intento dir mentre el senegalès m'esquinça el polo de Ralph Lauren que vaig comprar la setmana passada. De cop la llúdriga, que sagna del cap com un bé a l'escorxador, li fot un cop de bossa al cap al senegalès. Déu meu, torna el seny al teu ramat. Miro d'aixecar-me lentament, sembla que estic millor. El senegalès també sagna. El món s'ha tornat boig. Els curiosos treuen el mòbil i comencen a fer fotos i vídeos de l'escena. Encara dèbil, m'apropo als meus botxins per posar pau. Merda, les cames em fan figa. Arriben els de seguretat. Demanen a la gent que circuli i intenten separar aquell parell de brètols. Un dels nouvinguts em mira. Em pregunta si estic bé. Em desploma entre les llumetes. El darrer que veig és al segurata amb el desfibril·lador llençant-se al meu damunt. Després de la descàrrega, només veig la foscor.

La darrera estació

Obro els ulls. Sostre blanc, parets blanques, llençols blancs... no sembla un prostíbul. Començo a riure, però em fa mal la costella, la cremada de tercer grau del desfibril·lador al pit i un braç que tinc enguixat. No sé com collons me l'he trencat, però no pregunto. Que més pot sortir malament, penso, i noto una esgarrifança pujant pel clatell. On collons hi ha la infermera? Necessito una cervesa.

Comentaris

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 17-09-2020 | Valoració: 9

  I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.
  turnitin direct assignment help

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 10-09-2020 | Valoració: 9

  This is my first time i visit here and I found so many interesting stuff in your blog especially it's discussion, thank you.
  giá kệ siêu thị

 • danishhh | 09-09-2020

  I appreciate everything you have added to my knowledge base.Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you offer.Thanks.
  shower

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 09-09-2020

  This is such a great resource that you are providing and you give it away for free.
  www.office.com/setup

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 08-09-2020

  Wonderful article, thanks for putting this together! This is obviously one great post. Thanks for the valuable information and insights you have so provided here.
  office setup

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 22-08-2020 | Valoració: 8

  Nice to read your article! I am looking forward to sharing your adventures and experiences.
  how to recover my stolen bitcoins

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 21-08-2020

  I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well..
  Skull Rings

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 20-08-2020

  You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant!
  Anime Clothing

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 20-08-2020

  You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant!
  Anime Clothing

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 19-08-2020

  Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work.
  Skull Art Shop

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 12-08-2020

  This is a good post. This post gives truly quality information. I’m definitely going to look into it. Really very useful free currency exchange rates
  tips are provided here. Thank you so much. Keep up the good works.

 • danishhh | 11-08-2020

  Thanks for sharing the post.. parents are worlds best person in each lives of individual..they need or must succeed to sustain needs of the family.
  hire freelancers make things happen

 • d dv vv[Ofensiu]
  danishhh | 10-08-2020 | Valoració: 9

  Thank you very much for writing such an interesting article on this topic. This has really made me think and I hope to read more.
  Odkup vozil

 • danishhh | 28-07-2020

  Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.
  water slide rentals Indianapolis

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 27-07-2020

  I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.
  www.landscaperscanberra.com

 • danishhh | 26-07-2020

  Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging,
  IT-Tech Online

 • danishhh | 24-07-2020

  Thanks for the blog loaded with so many information. Stopping by your blog helped me to get what I was looking for.
  máy triệt lông opt shr

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 21-07-2020

  This is such a great resource that you are providing and you give it away for free.
  Psychologist Delray Beach

 • d dv vv[Ofensiu]
  danishhh | 20-07-2020

  I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.
  đăng ký tài khoản Wefinex

 • d dv vv[Ofensiu]
  danishhh | 19-07-2020

  Yes i am totally agreed with this article and i just want say that this article is very nice and very informative article.I will make sure to be reading your blog more. You made a good point but I can't help but wonder, what about the other side? !!!!!!THANKS!!!!!!
  levamisole test kit

 • danishhh | 16-07-2020 | Valoració: 8

  I have read your blog it is very helpful for me. I want to say thanks to you. I have bookmark your site for future updates.
  Carpet Cleaners

 • danishhh | 14-07-2020

  This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work
  licensed electrical contractors

 • danishhh | 13-07-2020

  You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant!
  McKinney electrician

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 12-07-2020

  Hello, I have browsed most of your posts. This post is probably where I got the most useful information for my research. Thanks for posting, maybe we can see more on this. Are you aware of any other websites on this subject.
  Tree Care Plano

 • danishhh | 12-07-2020 | Valoració: 9

  I am glad you take pride in what you write. This makes you stand way out from many other writers that push poorly written content.
  Waltham football league

 • d dv vv[Ofensiu]
  danishhh | 10-07-2020

  This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine.
  Kcasa

 • danishhh | 09-07-2020 | Valoració: 9

  I have read your blog it is very helpful for me. I want to say thanks to you. I have bookmark your site for future updates.
  view website

 • bluepeacock | 08-07-2020

  Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place..
  sport mental träning

 • danishhh | 07-07-2020 | Valoració: 9

  Thank you for very usefull information..
  try this website

 • danishhh | 05-07-2020 | Valoració: 8

  Thanks for your information, it was really very helpfull..
  Full-Service Painting

 • danishhh | 04-07-2020 | Valoració: 8

  I have been checking out a few of your stories and i can state pretty good stuff. I will definitely bookmark your blog
  your input here

 • asdad[Ofensiu]
  asdsadasd ryhoso@getnada.com | 02-07-2020 | Valoració: 9

  I just couldn't leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts.
  check this out

 • asdad[Ofensiu]
  asdsadasd ryhoso@getnada.com | 01-07-2020 | Valoració: 10

  Really a great addition. I have read this marvelous post. Thanks for sharing information about it. I really like that. Thanks so lot for your convene.
  address

 • asdsadasd ryhoso@getnada.com | 30-06-2020 | Valoració: 10

  Hello, I have browsed most of your posts. This post is probably where I got the most useful information for my research. Thanks for posting, maybe we can see more on this. Are you aware of any other websites on this subject.
  Buy Alprazolam 2mg

 • d dv vv[Ofensiu]
  danishhh | 28-06-2020

  Great articles and great layout. Your blog post deserves all of the positive feedback it’s been getting.
  Warrior Plus Academy

 • asdasd[Ofensiu]
  asdsadasd ryhoso@getnada.com | 26-06-2020 | Valoració: 9

  I am no expert, but I believe you just made an excellent point. You certainly fully understand what you are speaking about, and I can truly get behind that.
  read review

 • asdsadasd ryhoso@getnada.com | 25-06-2020 | Valoració: 10

  Thank you again for all the knowledge you distribute,Good post. I was very interested in the article, it's quite inspiring I should admit. I like visiting you site since I always come across interesting articles like this one.Great Job, I greatly appreciate that.Do Keep sharing! Regards,
  buy adhd medication online

 • asdsadasd ryhoso@getnada.com | 25-06-2020 | Valoració: 9

  This type of message always inspiring and I prefer to read quality content, so happy to find good place to many here in the post, the writing is just great, thanks for the post.
  continued

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 25-06-2020 | Valoració: 7

  this is really nice to read..informative post is very good to read..thanks a lot!
  here.

 • Xc nkck[Ofensiu]
  danishhh | 23-06-2020 | Valoració: 7

  This is my first time visit here. From the tons of comments on your articles,I guess I am not only one having all the enjoyment right here!
  Custom Neon Sign

 • danishhh | 21-06-2020 | Valoració: 8

  Hi! Thanks for the great information you have provided! You have touched on crucuial points!
  dig this

 • asdsadasd ryhoso@getnada.com | 20-06-2020 | Valoració: 9

  I really enjoyed reading this post, big fan. Keep up the good work and please tell me when can you publish more articles or where can I read more on the subject?
  Japanese Sneakers

 • danishhh | 20-06-2020 | Valoració: 9

  Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work.
  more hints

 • asdsadasd ryhoso@getnada.com | 18-06-2020 | Valoració: 9

  I'm glad I found this web site, I couldn't find any knowledge on this matter prior to.Also operate a site and if you are ever interested in doing some visitor writing for me if possible feel free to let me know, i am always look for people to check out my web site.
  Kawaii Shop

 • danishhh | 17-06-2020

  The website is looking bit flashy and it catches the visitors eyes. Design is pretty simple and a good user friendly interface.
  The best beaches in the world

 • danishhh | 16-06-2020 | Valoració: 9

  Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!
  my site

 • Thanks[Ofensiu]
  redobre | 09-07-2019 | Valoració: 10

  Thank you for sharing the post! I'm glad to find it here hotmail com login

Valoració mitja: 8.79

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Peter Egerman

Peter Egerman

12 Relats

184 Comentaris

4220 Lectures

Valoració de l'autor: 9.07

Biografia:
Vaig arribar tard a escriure com sempre he arribat tard a totes les coses. Vaig començar arribant tard al part, un part tardà que em va portar al món, vermell com un perdigot, en aquesta ciutat on he viscut i crescut: estimo i odio Barcelona amb la mateixa passió. També us estimo i odio a tots, amb la mateixa passió, com sinó. Suposo que no he mort encara perquè també he arribat tard aquells dies que potser tocava. Potser arribo tard a tot arreu perquè el món va massa de pressa, o potser sóc jo que vaig massa lent. Escric com a teràpia pels meus mals, però tampoc sé quins mals són, doncs també vaig arribar tard el dia que tocava la lliçó. Escric per aprendre a escriure i perquè m'agrada explicar històries, no necessito més. Espero que no sigui tard per aprendre a escriure.