Aforismes

Un relat de: resespoc

Més enllà del que voldríem, més enllà del cel i el mar, més lluny si cap encara d'un enllà massa proper.

Miratges, cabòries, follies, rauxa, somnis, esperança? El militar, molt diligent, s'apressà a eliminar del diccionari aquells mots.

Al burro li digueren que seria lliure. No es posà eufòric, ni tan sols se li aferrà a la mirada cap espurneta d'il·lusió. Així que el desfermaren, sense saber què coi feia, començà a córrer. Cròniques més noves diuen que morí, camp enllà, d'un atac de cor.

Penso, penses, pensa, pensem, penseu, pensen- la classe copiava, els cent cops que el professor manà, aquell present d'indicatiu.

Precipici avall el món pren tons borrosos i tot d'una sembla com si Déu hagués begut més del compte en pintar aquella estampa. Ja al cel, vora els déus, l'atrevit trobà en falta paper i boli.

El poeta mirà a l'escriptor; l'escriptor mirava al poeta. Ell mateix es posà d'acord en què no s'entenia.

Comentaris

  • Curiós![Ofensiu]
    Arbequina | 31-01-2007

    Vinc aquí per un comentari que m'has deixat a una publicació "d'aforismes" que vaig penjant a RC i em trobo amb aforismes! M'encanten els aforismes, doncs crec que és on més es pot veure el caràcter i la manera de pensar d'una persona... és com si en fossin la seva essència. (Aixi ho veig jo...)
    Els teus m'han agradat. Els he trobat molt personals (evident pel que t'he escrit a sobre), i molt originals. La manera d'expressar les idees, molt metàforica, m'ha atret també per la seva ironia.

    En fi, encantat d'ensopegar amb tu.

    Una forta abraçada de l'Arbequina.

  • Literatura sintètica[Ofensiu]
    F. Arnau | 25-01-2007 | Valoració: 10

    De sempre m'ha agradat aquest tipus de Literatura que, segons F. Schlegel, és una : "Unitat que conté el màxim de realitat pensable". Els grans escriptors ho han fet alguna vegada. M'agraden, sobretot, els magnífics de Joan Fuster...
    Els teus estan molt bé. Fets amb ironia i sentit de l'humor. M'ha agradat força el del burro.
    Una forta abraçada!

    FRANCESC, del poble de Beniatrol (el meu Macondo)

l´Autor

resespoc

6 Relats

5 Comentaris

6202 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Nascut el 1986 en una contrada preciosa- la què jo més estimo- del Baix Camp.

Escric, entre d'altres coses.