Adéu per sempre, amics relataries de bona fe.

Un relat de: JOANPG

N'estic fart de rebre visites de trolls i mosques colloneres en els meus relats i en els dels que em voten, per simpatia o per agradar-li'n els meus escrits.
M'ha decebut del tot aquesta web on tenia dipositada la meva confiança ja que he après moltíssim a escriure i estic content de tots els que m'han criticat honestament, que han estat molts.
He procurat estimular als novells, sobretot si són joves, i em paguen dient que poso 10s a relats o poemes plens de faltes. Ah, i ho fan amb català mal escrit. Confonen em amb hem , a (preposició) amb ha (verb).
I això també els hi passa als puristes del llenguatge i no passa res, tots som imperfectes i el que no que tiri la primera pedra.
No suporto la supèrbia d'alguns que al rebre un comentari amb nota baixa o crítica, s'atipen de posar-se 10s i diuen que a ells no els importa la nota.
Hi trobo massa grups i grupets tancats on els uns defensen als altres, cosa molt humana i comprensiva, però que es tanquen a pany i forrellat pels que voldrien integrar-s'hi, passant d'ells olímpicament.
Crec que mentre segueixi aquest sistema això es convertirà en una olla de cols. Si no es valora, com fan molts i ho trobo correctíssim, els àvids de figurar en les llistes dels més votats es queixaran. Si es valora, opino, hauria de ser tipus enquesta, M'ha agradat molt,
M'ha agradat, N0 m'ha agradat. I en el llistat que aparegués Els preferits dels autors.
I faig repetició amb això d'autors ja que els lectors no els deixaria ni votar ni participar en res. S'haurien acabat els trolls per sempre ja que almenys si un autor fa una crítica amb que no s'hi està d'acord es pot parlar tranquil·lament.
Tampoc m'agrada la política del deixar fer del nostre editor. Ni els lapsus que de tant en tant ens obliguen a llegir cent vegades el darrers relats publicats o que trigui una setmana a publicar un poema. Deuen tenir problemes i estic segur que no ho fan expressament però molesta.
Us agraeixo a tots, bons amics i enemics, ja que em van educar a respectar a tothom,
les vostres ajudes i els afalagaments, immerescuts, que m'heu dedicat i com sempre

Una forta encaixada de JOANPG.

Comentaris

  • Benvolgut JOANPG,[Ofensiu]
    Romy Ros | 18-04-2009 | Valoració: 8

    Per l'antiguetat d'aquest relat intueixo que vas recapacitar i decidir continuar escrivint i penjar nous relats: he pogut llegir coses teves més actuals i alguna que altre picabaralla amb algun troll pocasolta que sovintejava aquesta web i que publicà alguna "bazofia" il.legible. Però malgrat tot, volia humilment donar-te algun consell que pots fer o no cas:
    1/dels comentaris destructius no en facis mai cas.
    2/de l'absència de puntuació destria tan sols si pots treure alguna cosa positiva del comentari que et pugui enriquir,
    3/estar entre els més llegits o més comentats es qüestió de temps, això no t'ha d'afectar per escriure,
    4/Agafa sempre la part positiva dels comentaris i que això t'esperoni a seguir endavant i millorant. El que te molt mèrit és estar entre els més prolífics perque és sinònim de constància i de bon escriptor...
    No llencis mai la tovallola i recorda...
    "a palabras necias oidos sordos"
    Espero seguir llegint-te.

  • angioxavital o malparit/da.[Ofensiu]
    JOANPG | 31-01-2009

    Jo no poso 1 a ningú i tu, fanfarron/a dius que m'ensorras. Després que em treureu (Quants? ) de la llista. Ni tu saps el qué et dius ni ets ningú per atemorir a ningú. I menys a mi.
    Endavant valent/A que sé defensar-me.
    Ah, i gràcies per la propaganda gratuita que em fas ja que els teus comentaris i acusacións de fatxenda les treuran però els comentaris a favor meu quedaràn.

  • Celebrem l'anniversari... i que no ens deixes![Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Estimat detractor[Ofensiu]
    JOANPG | 18-12-2008

    T'has pres molta molestia per llegir-me i fins i tot la bio. Que poca feina tens. Valdria més que anessis a escola a aprendre a escriure.
    Em retreus que és un truc teatral meu per tal de pujar la nota. Ja m'explicaras quina muntanya de punts ha pujat. Vaig arribar a tenir un 9,9 i ser segon. Un sol dia, o unes hores, no ho recordo, perque se'm van tirar a sobre els graciosos com tu. Em treien de la llista i al cap de poc ja hi tornava a ser-hi. I jo em limitava a escriure i prou. Els amics ja em deien en broma "l'ascensor".
    Diuen, per si no ho saps, que de savis és rectificar i si en tres dies he rebut una pila de comentaris en obert i una altre en privat, demanat-me que tornés, he rectificat i n'estic satisfet d'haver-ho fet i ni un miler de graciosos com tu em faran trontollar.
    Si vols posarme un 1 ho fas i em paus.
    Fins aviat estimat detractor.

  • Agraïment s i rectificació.[Ofensiu]
    JOANPG | 16-12-2008

    Fa dies que espero que em publiquin un poema ja que vull tornar a escriure i oblidar, com molts de vosaltres feu, els atacs dels lectors graciosos.
    Crec que teniu raó tots els que m'heu animat a seguir i us trobo a faltar.
    Ho faig en mala època ja que tornen els atacs dels "nostres amics" però allà ells si gaudeixen així. La nostra editora hi té molt a dir, em sembla a mi .
    No m'he separat ni un sol moment de vosaltres i ha anat comentant alguns relats, sobretot els que han estat menyspreats i els he declarat ofensius aquests comentaris pocapena. Si tots fessim el mateix, qui sap si el que pot prendria decisions més dràstiques...

    Una forta encaixada de JOANPG.

  • no sé si et conec[Ofensiu]
    pereneri | 03-12-2008 | Valoració: 10

    perquè no recordo si t'he comentat cap relat. Veig que sobretot publiques (o publicaves) poesies i, per tant, és possible que no t'hagi dit mai res.

    Però ara, llegint aquest "relat" testimonial, em sap greu no haver-te animat en la teva tasca fins ara, que potser ja és tard, perquè es veu de lluny, pel que dius, que ets bona persona i que, com tantes bones persones, t'afecta molt i molt la maldat, especialment si és maldat gratuïta, incausada. Et causa perplexitat.

    A mi em passa el mateix. Haig de fer molts esforços per tal de no fixar-me gaire en les cagarades dels gossos... Ai, no, que els gossos són innocents, no és un bon exemple. Volia dir les cagarades que per culpa de determinats amos porcs deixen alguns gossos a les voreres, també innocents, dels nostres carrers.

    Deia: procuro no fixar-m'hi gaire. Però és fals. Has de fixar-te en les tifes dels gossos, justament per no acostar-t'hi, per no aixafar-les en un descuit. Per ensenyar a les criatures allò que no han de fer, per cridar l'atenció als incauts que s'hi atansaven, ingenus, creient que tothom és ben intencionat. Però intento veure-les de lluny, esquivar-les, ni tan sols acostar-'hi.

    No sóc bo per donar consells, i menys per donar consells sobre maneres de respondre davant els atacs psicosocials de què tothom qui és bona persona o intenta ser-ho és víctima, però et dic maldestrament que tinguis ànims, que no et rendeixis, que a les voreres (i sobretot als aparadors i als portals, i, mirant més amunt, a les façanes, a les finestres i rere les finestres, als balcons, a les teulades, al cel...) hi ha coses i persones infinitament més valuoses que les caques dels gossos que trobes arran de terra.

    I et prometo que si tornes a escriure, encara que siguin poesies que no entenc, et faré més cas que fins ara. Perquè has demostrat que ets una persona sensible, una bona persona.

    Fins aviat.

  • sí adéu i...[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 03-12-2008 | Valoració: 10

    Vull fer-te una abraçada de benvinguda a RELATS.

  • Als que m'heu escrit en privat i els que ho heu fet aquí: Gràcies[Ofensiu]
    JOANPG | 30-11-2008

    A tots els que m'heu donat ànims i coratge, i fins i tot em demaneu que no em deixi
    guanyar pels crítics absurds i menyspreables. Us dono les gràcies a tots i em sento feliç
    al veure que tinc tants amics virtuals en aquesta web.
    Crec que del 25 al 28 de Novembre rebre 25 comentaris és afalagador. I no conto als que ho han fet privadament.

    No us penseu que m'ha entrat la rabiola de nen petit que no vol escriure perquè li han posat mala nota. Ni molt menys. Segueixo escrivint i guardant poemes i relats amb la mateixa il·lusió de sempre. I, quant s'hagin calmat les aigües turbulentes del riu artístic i
    creatiu de RC, tornaré a publicar si m'hi voleu.

    De moment considero que el meu avis de plegar ha estat un granet de sorra per fer reaccionar les consciències d'alguns autors i el que és més important que la nostra productora ha fet fora alguns indesitjables. Això opino que és el camí. Reflexionar i fer
    de RC , amb serenor i sense discussions acalorades ni baralles estèrils, aconseguir que
    sigui el que tots vulguem ; un espai que ens ompli i puguem oferir els nostres escrits a
    la consideració dels companys que critiquen constructivament amb l'afany de millorar els treballs.

    De moment l'adéu és definitiu però us seguiré llegint i aprenent de vosaltres.

    Com que no sé quant trigaran a publicar aquest escrit, us desitjo a tots, amics, companys i detractors, unes bones festes Nadalenques.

    I, con no podia faltar, una forta encaixada de JOANPG.

  • Si home![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 28-11-2008 | Valoració: 10


    No hi ha per tant! Deixar relats en català per aquesta colla de desgraciats amb perdó. Si a tu t'agrada penjar escrits aquí ningú hauria de trencar els teus desitjos (i ho dic perquè et conec molt). Jo crec que si te'n vas de relats t'avorriràs i no sabràs que fer, i nosaltres perdrem un valuós autor.

    Però jo ser respectar les opcions que tothom pren, perquè tothom pren a la vida una direcció o altra, així que, si tu ets feliç anan-te ho respecto. Gràcies per tot.

    Marc.

  • No t´has de preocupar de les mosques...[Ofensiu]
    brins | 27-11-2008 | Valoració: 10

    ja saps que viuen poc temps.
    El que has de pensar és que escriure t´agrada, que t´emplena l´ànima i això cal que ho tinguis com un tresor.
    Et demano que continuïs escrivint.
    T´ofereixo " Amb afecte", no sé si l´has llegit.

    Una forta abraçada

  • Un altre camí i tu ho saps.[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 26-11-2008 | Valoració: 10

    Ens coneixem i ens valorem amb sinceritat.

    Agosaradament truco a la porta de la teva decisió, que respeto i molt.

    No demano rectificació. No demano cap mena de valoració de la teva decisió.

    Truco a la porta de la teva capacitat de nivell i servei als que et llegim amb el cor a la ma i sentim molt dins la teva comunicació.

    M'atraveixo a demanar. Un canvi. Fins aviat per sempre.

    Uns ulls humits i un cor amatent, t'esperen.

  • Continuar expressant, si us plau ![Ofensiu]
    Avet_blau | 26-11-2008

    També he tingut comentaris despectius,
    son en un plat de la balança,
    i moltísims més engrescadors,
    i ara per ara, escriure ( encara que amb faltes) es terapèutic, balsàmic per a mi.
    Em sap greu tants bons companys/es que han deixat d' escriure.
    Crec que caldria que l' editora nomes deixes comentar als relataires inscrits,
    que es tinguessin les dades personals, per poder dialogar.

  • Jo també[Ofensiu]
    Sergi Yagüe Garcia | 26-11-2008

    Tinc, he tingut i seguiré tenint, visites de comentaristes del tipus a què feu referència, però francament, si un cop llegit el comentari (sigui positiu o negatiu) veig que és infundat o carent de coherència, no acostumo a fer-ne cap cas. Cadascú opina el què vol, i si algun comentari t'ofèn, el marques com a ofensiu i el fas desaparèixer.

    Jo tinc un comentari d'un lector -crec que és en risto2- que titlla un dels meus relats d'onanista. Potser ho és, opino que escriure és un acte, primer de tot, onanista, però ja m'explicaràs què m'ha de dir a mi sobre l'onanisme una persona que es posa de pseudònim risto2... en fi, ni cas.

    Sobre els grups tancats, no et diré que no existeixin, però el millor que pots fer és no intentar pertànyer a cap grup, ser tu mateix, seguir la teva línia i continuar escrivint i penjant relats sense esperar una munió de comentaris i notes altes. Potser et satisfaran més tres comentaris sincers i vàlids que un munt de felicitacions vàcues.

    Però, sobre tot, no deixis la plana. O com a mínim, penja els teus relats en un bloc, si és que no ho fas ja, on tu mateix decidiràs el teu cercle, quins comentaris es publiquen i amb quina periodicitat publiques.

    No sé, noi, tú mateix.

    Parrafada descarregada amb èxit.

    Una abraçada.

    Sergi

  • Amic Joan[Ofensiu]
    bocidecel | 25-11-2008 | Valoració: 10

    Em sap molt greu que vulguis marxar. La nostra coneixença (com la de la majoria d'autors d'RC) és una consequència de l'amor per la lectura i l'escriptura en la nostra llengua, de l'exterorització d'allò que ens aporta aquella lectura mitjançant el comentari. Relats és una eina de lluita, una oportunitat per a escriure i per a créixer i una xarxa d'autors que voluntariament et donen suport mitjançant les lectures i els comentaris. És un petit miracle, un conglomerat de persones amb una afinitat, un desig comú, que arriba a crear un fort lligam d'amistat, tot i no coneixer-se personalment. Tot col·lectiu té aspectes positius i negatius, pot incloure persones malintencionades, és susceptible de millora, és evident que som humans i no som perfectes (per sort), però crec que no pots quedar-te només amb la part negativa. Deixaràs de gaudir d'aquest petit miracle fent cas només als que es mostren com a males persones? Sé que estàs disgustat, decebut, que tens raó, però pensa-t'ho Joan, pensa que quan algú marxa de relats el seu silenci hi resta, queda un forat que cap més relataire pot omplir. I a mi no m'agraden els forats.

    Una abraçada, o com dius tu, una forta encaixada.

  • Un famós...[Ofensiu]
    AVERROIS | 25-11-2008 | Valoració: 10

    ...va dir..."Val més morir en peu, que viure agenollat" Tothom més o menys hem rebut la visita dels nostres "críticos de arte" hi tothom més o menys ens hem vist temptats de engegar-ho tot a norris. Però si ho mires fredament...No compensa el comentari del que encara que et pot criticar, ho fa dintre del respecte que ens hem de tenir? I un comentari afalagador d'un lector...no et fa oblidar el mal moment que has pogut passar?
    No deixis que et facin baixar d'aquest tren. Què en el fons hi estem tots per passar una bona estona i aprendre el difícil art de l'escriptura i com no de la lectura.


    Una abraçada.

  • Joan [Ofensiu]
    gypsy | 25-11-2008

    no marxis. Pensa que per cada troll d'aquests hi han moltes persones que paguen la pena. Potser et passen desapercebudes o no hi tenim contacte, però hi són. Sinó, evidentment, no es podria resistir.
    A mi també em dóna una sensació com de bogeria, i com ganes d'engegar-ho tot de veure que és poc seriós i molt decebedor, no t'ho nego, però és inevitable. Sobretot em dol que insultin o s'enfotin de gent que fa coses precioses per RC. Suposo que es tracta de posar-se una capa de insensibilitat, no es pot fer una altra cosa, això, i concentrar-te en els teus textos, en allò que et fa escriure un poema, en el estricte procés creatiu. Llegint a qui t'agradi, i mantenint viva aquesta llengua petita i maltractada.
    Pensa que és un deure que tenim tots, el de deixar mots escrits pels qui vindran.

    Un petó.

    gypsy

  • Donat que uns individus registrats a RC [Ofensiu]
    J.Lluís Cusidó i Ciuraneta | 25-11-2008 | Valoració: 10

    com lectors sota el pseudònims: atzucac, risto2, raigdelluna, cunnilingusfrigidus etcètera, o el autor suplantador o usurpador d'identitat del nostre benvolgut DARKMAN i que avui, ara mateix ja es signa Paul Gustave Doré, ignoro però ara si sota un altre identitat poden ser fins i tot autors coneguts de RC.
    Aquets individus malparits potser es creuen que ens toquen els pebrots posant-nos notes baixes per onsevulla?.
    Davant de tanta anarquia i impunitat i en un intent de fer justícia pel meu compte, he decidit visitar als meus autors preferits entre els que t'hi comptes i amb la mateixa anarquia i impunitat però amb la cara alta, sense pseudònims d'autor i sí amb el meu nom i cognoms per davant, tenint al meu haver relats publicats i fortament fumigats per aquets animalots, veure si no el titulat Els segadors de l'enveja .... O be el titulat "L'avet llampat" també el titulat "El carreró de la vila" i altres que ja no recordo et puntuaré o tornaré a puntuar aquest relat amb un deu
    J. Lluís


  • No marxis, home[Ofensiu]
    Jere Soler G | 25-11-2008

    Se t'han ajuntat massa coses de cop; a mi fa poc em va passar: murmuracions, difamacions, males interpretacions, atacs de trols, enveges, etc... I se'm va passar pel cap apagar l'ordinador una temporada, però després vaig dir-me que no podia marxar, perquè en realitat no hi era. És a dir, la idea és agafar de l'olla la carn que interessa i deixar la col, la tija massa enterca, el greix massa embafós, per qui més li agradi. Vull dir, que l'ideal és participar-hi sense ser-hi.
    Tens raó en tot això que dius dels grupets, dels trolls, de gent amb mala fe, enveja... però... si deixes de fer servir el web exclusivament per això ens hauran marcat un gol tota aquesta colla de personatges amb complexos d'inferioritat compensats. Perquè la tasca dels trols és habitualment una ordre de l'inconscient al conscient per tal de compensar un complex d'inferioritat desconegut sovint pel conscient. És una manera d'estar al món, ni que sigui el món virtual. Com més sarau munten, més es compensa el complex. Tot això, el trol no ho sap, està convençut que actua amb raó, justicía, venjança, etc... però no és més que un mecanisme psicològic de compensació. La millor solució pels trolls és no llegir-los. Jo no els llegeixo. La primera vegada, potser, perquè encara no sé que ho són, però un cop ja els identifiques, senzillament passar al post del repte, i no llegir el del troll; adhuc, no defensar-se. No gastar ni un bit a aclarir res. El trol és invisible, no hi és.
    Jo de sort (o de desgràcia) que no tinc gaire temps per estar al fòrum; tinc una feinada que ningú s'imagina, i les petites escapades que faig són cap als reptes.
    Et demano que no marxis. Calen persones de seny amb il·lusió en l'escriptura; i em fa il·lusió a mi trobar un relataire de tant en tant pels carrers de Terrassa.
    Totes les molèsties que has patit aquests dies, que se t'han ajuntat en un petit interval de temps no són res, són fum, deixa-les de banda, confia en tu i prou, i continua escrivint.

  • Amic Joan![Ofensiu]
    F. Arnau | 25-11-2008 | Valoració: 10

    La veritat és que no sé què dir-te, quelcom molt greu en un escriptor, però tan sols se m'acut una cosa:

    No te'n vages!!!

    Jo també sóc proper a la teua quinta, com l'amic Alberich, i nosaltres som d'una altra pasta. No ens han criat amb aquestes tecnologies, aquestes virtualitats, etc., però hem de veure el que té de positiu... I és molt. Poder relacionar-se amb gent que, d'una altra forma, mai haguérem conegut. Com és el cas de nosaltres...
    Així que em sembla que guanyem moltíssim més del que perdem i per això, el millor es aguantar-se les incongruències, la manca de respecte i totes aqueixes coses que ens toquen els collons, i continuem escrivint relats, llegint i comentant, que és lo nostre...
    Espere que siga aixó el que faces...

    Una forta abraçada!

    ©Francesc Arnau i Chinchilla

  • No m'ho puc creure, Joan! [Ofensiu]
    Nonna_Carme | 25-11-2008 | Valoració: 10

    No és possible que deixis RC! Però vols dir que, abans de prendre una decisió com aquesta, no t'ho hauries de repensar una mica més? Vols dir que els "trolls" no estaran encantats d'haver provocat aquest enrenou? Si haig de ser sincera, a mi també, d'entrada, m'ha passat pel cap deixar-ho. No m'agraden gens els "mal rotllos". I em sabria greu, perquè, degut a circumstàncies familiars, haig de passar moltes hores a casa i RC em fa molta companyia : llegint, aprenent, fent comentaris, rebent-los i penjant quelcom de tant en tant.
    Amic Joan, si ho deixes ho enyoraràs i a tu t-enyorarem molts relataires.
    Una abraçada.
    Nonna_Carme

  • quan un té la raó però s'equivoca[Ofensiu]
    4punts | 25-11-2008

    Et felicito per la teva valentia i per tota la raó que tens parlant de trolls,mosques i personatges indòmits que pul.lulen pel món.
    A RC també.
    Has aconseguit polèmica, això està bé.
    Anunciant-ho a bombo i plateret els trolls, les mosques i els personatges indòmits han fet una festa i t'han posat deus i t'han escrit coses.
    Si volies esquivar aquests personatges, sàpigues que ara els hauràs de fer fóra de casa

  • Trobarem a faltar el teu somriure ....[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 25-11-2008 | Valoració: 10

    Hola;

    Quan sentis el desig de tornar a publicar, aqui i a www.guimera.info t'estarem esperant.

  • No fotis...[Ofensiu]
    Alberich | 25-11-2008

    Joan.
    No tinc el gust de conèixer-te, però si que he pogut llegir alguna cosa de les darreres que has publicat -jo sóc a RC des de fa molt poc- i crec que ets una persona honesta i senzilla, que va de cara i amb l'afany de superació del que tu mateix en presumeixes.
    Tu ja no ets un nen i jo tampoc. Per dir-ho claret, som de quintes bastant properes i a tots dos ja ens ha tocat viure més d'una trifulga a la vida, com per descoratjar-nos per un no res.
    Ho dic així, perquè, si t'agrada escriure, crec que no t'has de deixar vèncer per aquests pressuposats trolls. Tant s'hi val si tens 9,90 punts, com si en tens 5. D'aquí no ens ve la cosa; ni aquesta mena de concurs competitiu ens dóna més o menys valor (personal, literari, artístic, o com vulguis dir-li) ni els nostres relats milloren o empitjoren per estar puntuats d'una manera o una altra.
    Com a mostra de qualitat, el sistema no té res de científic, ans al contrari: pel que he vist, està basat amb una mena d'endogàmia, ja que ens votem entre nosaltres, i fins i tot sembla ser que hi ha qui es vota a si mateix, directa o obrint més d'un compte amb noms diferents. Tot plegat: res de res.
    Personalment, escric per que em ve de gust, per plaer, per que algú em llegeixi, i per establir vincles de comunicació amb la gent que valora el que pugui fer. Personalment em fixo més amb el que em comenten que no pas amb el que em puntuen. També m'agrada rebre (més ben dit: valoro) algun clatellot, si me'l mereixo (sempre se'n aprèn alguna cosa de les crítiques constructives). I tot això es pot fer amb més punts i amb menys, doncs aquest "ranking" basat amb el reconeixement d'amics i coneguts no em diu res de res. Val més una paraula amable, o no, que un 10 protocol·lari.
    Ah, i no oblidis la màxima de la xarxa: "No donis de menjar al troll" atès que només s'alimenta quan veu els resultats de la seva labor.
    M'agradaria seguir-te llegint a RC i a on tu vulguis!.
    Salut.
    Ramon

  • Deia el meu avi, i repetia el meu pare[Ofensiu]
    M.Salles | 25-11-2008

    una frase feta
    "el millor despreci és no fer apreci".
    En la situació que descrius és perfectametn aplicable.

    I sic al fer apreci val més fer-ho amb sentit de l'humor, la veritat.

    Qui més qui menys ha patit algun atac d'aquest tipus. Em sembla simplement que val més "passar" i quedar-se amb els comentaris bons, molt millor argumentats i constructius (que n'hi ha).

    Personalment, m'encanta l'actitud sorneta i irònica que ha adoptat l'Aurora Marco en relació a aquest tema.

    M'agradaria poder seguir llegint-te.

  • Dius adéu, però deixes el llistó ben alt...[Ofensiu]
    llamp! | 25-11-2008 | Valoració: 9

    No és fàcil superar el 9,83 que tens ara mateix. Jo he llegit poca cosa teva, però hem compartit algún repte poètic i m'han sorprès gratament alguns poemes teus.

    Una de les característiques dels TROLLS és que ens fan enfrontar als que venim aquí a expressar-nos lliurement de bona fe, aconseguint crear enemistats no volgudes. Si no fos per molts 'trolls' que apareixen per aquí, la mar estaria més en calma.

    De tota manera tingues present un consell, company: Hi ha vida més enllà de "Relats en català". Amb RC no s'acaba l'escriure. Escriure és inherent a les capacitats humanes. Mentre hi hagi humans hi haurà escriptors, mentre el món no s'acabi, podràs escriure aquí, allà, on més et plagui... Però si no escrius... Juga a escacs almenys (no perdis la capacitat d'analitzar, calcular les probabilitats, etc.) i llegeix, company, llegeix encara que sigui la premsa. Exercita la lectura i l'escriptura, encara que no siguis a RC. Tard o d'hora voldràs tornar...

    Qui s'enganxa a RC, li costa desempellagar-se'n.

    Salut!

  • Si t'agrada[Ofensiu]
    ANEROL | 25-11-2008

    penjar els teus escrits, continua, encara que no és l'únic lloc per a fer-ho.
    El que dius es molt honest, expressat de manera visceral. Ets honest.
    Una abraçada i endavant amb la decisií que prenguis

  • Benvolgut Joan[Ofensiu]

    Et comprenc perfectament.
    Comprenc, que la sensació d'estar en mans de personatges desaprensius desanima i molt.
    Comprenc, que sentis la necessitat de deixar-ho tot.
    Comprenc, la teva irritació.
    Comprenc, que et sentis desprotegit de la "nostra editora"
    Comprenc...

    Has de comprendre, que aquesta sensació la tenim [amb més o menys intensitat] tots.
    Has de comprendre, que tots [amb més o menys intensitat] notem la necessitat de deixar-ho.
    Has de comprendre, que tots [potser, tots no, però sí una immensa majoria] estem irritats.
    Has de comprendre, que... No sé què dir!... Solament que R.C. en aquests moments, té una mala peça al teler.

    Joan, jo, de tota la vida, he estat un indecís, per tant no sóc el més indicat per aconsellar res a ningú... però pensa que plegant els fas contents a tota la patuleia justiciera que s'arrossega per R.C.

    De totes maneres, la decisió final és teva!

    Una encaixada ben cordial!

    - Joan -

  • Escrius amb el cor[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 25-11-2008

    Benvolgut Joan,
    Sempre que sento o llegeixo "adéu" m'entristeixo. Em costa molt assumir aquest mot que significa desarrelament, distància, buidor. Fins i tot tristor. En llegir la teva sincera i clarivident explicació dels motius pels quals te'n vols anar de Relats t'he de dir que estic plenament d'acord amb tu.
    Sense anar més lluny ahir mateix vaig tenir la vista del famós troll. I què, Joan? Aquest web no és altra cosa que el reflex de la vida mateixa. Segur que has trobat un munt de relataires, com dius tu, de bona fe, constructius i il·lusionats amb aquesta passió que ens uneix: expressar els nostres sentiments a través dels mots.
    Comprenc que estiguis dolgut i decebut, però penso que hauríem de fer l'esforç d'anar més enllà, de fer una autoreflexió per dir-nos: Jo em sento ple escrivint? Gaudeixo llegint als meus companys? Gaudeixo quan rebo d'ells missatges positius i encoratjadors? Segurament les respostes seran un "Sí "com una catedral. Llavors, si a la balança pesen més aquestes valoracions que les altres, les negatives (vingudes de persones que no les considero com a tals) res ens hauria de preocupar.
    Respecto la teva decisió i sé, perquè ho sóc, que la gent de Sants és contundent, però també intel·ligent. I en la intel·ligència s'inclou, per a mi, la flexibilitat, la capacitat de perdonar i d'obrir les portes per oxigenar-ho tot: cos i ànima.
    Només et dic, Joan: fes el que et dicti el teu cor.
    Si vols saber la meva opinió jo et dic que et trobaré a faltar i m'hauré de conformar rellegint els teus relats plens de vida i amor.
    Rep una forta abraçada i fins quan tu vulguis.
    Mercè

  • no pots dir adéu[Ofensiu]
    ESTEL | 25-11-2008

    si estàs enfadat, cosa molt humana, digues fins demà, però no adéu, El meu consell, ignora a qui et molesti, no facis cas, com si no existissin. I què més dóna?, hi ha gent què no té cap cosa més a fer que molestar als altres, fixat quina pena, mentre altres amb la seva facilitat per transmetre ens enriqueixen amb les seves poesies o escrits. La poesia que et vaig comentar em va encantar i la vaig fer arribar a mares que m´estimo per lo real i sensible del seu contingut. O sigui què no pots dir adéu quan hi ha tant de sentiment per escriure.
    Vinga veuràs com hi ha dies millors, i endavant

    un petó gran i sincer


Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de JOANPG

JOANPG

78 Relats

623 Comentaris

127756 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Ja he complert els 65 anys. Estic jubilat.
El meu desitg és escriure mitjanament be.
Ajudeu-me entre tots.
joanperezg@hotmail.com