Adaptar-se o morir

Un relat de: Victre
Demà la Marta té examen de Medi Natural: "Els òrgans dels sentits i la reproducció"
I al final de la fitxa dels òrgans dels sentits, una frase de resum "els animals s'han d'adaptar al medi per sobreviure".

Va començar a estudiar dilluns i va ser tot un presagi, ja que de dilluns ençà la meva capacitat d'adaptació no ha parat de fer hores extres.

Durant el temps que li han donat a la Marta per estudiar el temari (de dilluns a dijous), jo també he hagut de fer un procés de recerca (interior) per tornar a construir aquell Lego amb la forma abstracte i darwiniana de l'"adaptar-se o morir", i que només trec quan m'ho demanen els meus instints més primaris.

La capacitat d'adaptar-nos a les noves circumstàncies és, segurament, la millor manera de mesurar la nostra fortalesa.
I aquesta fortalesa la basem en l'autoconeixement, unes prioritats ben definides i la coherència del que pensem-fem-sentim.

Així, el animals s'adapten al medi per sobreviure, però la ment humana necessita, per evolucionar, un procés de contínua adaptació.

I qui aconsegueix anar gestionant els canvis que li presenta la vida, obté com a recompensa un Sant Greal ple a vessar, amb forma d'un creixement personal ben entès (aquell que té més a veure amb la robustesa de l'arbre en un dia de vent, que amb els llibres d'autoajuda).

I gràcies a aquest procés de creixement flexible i cap als infinits (però amb les arrels fortes i assentades a la terra), saps que també seràs capaç d'adaptar-te a aquest nou canvi que t'està esperat, amb la paradeta ben muntada, quan giris la cantonada.

Tot i que portem una setmana amb un vent que déu n'hi do.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96515 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.